Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Βρωμιά και λίπη στον φούρνο μικροκυμάτων: Το έξυπνο και απλό κόλπο με το λεμόνι για να τον καθαρίσετε αποτελεσματικά

Γρήγορα και εύκολα με φυσικό τρόπο

11 Αυγούστου 2022 17:00
Βρωμιά και λίπη στον φούρνο μικροκυμάτων: Το έξυπνο και απλό κόλπο με το λεμόνι για να τον καθαρίσετε αποτελεσματικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύετε χρήματα στα καθαριστικά του εμπορίου από την στιγμή που κάποια φυσικά υλικά κάνουν καλύτερη δουλειά, είναι φιλικά προς το περιβάλλον και πιο οικονομικά. Το ίδιο ισχύει και για τον φούρνο μικροκυμάτων.

Δείτε επίσης: Φούρνος μικροκυμάτων που αστράφτει στο λεπτό με 2 υλικά που έχετε στο σπίτι

Με τον καιρό στο εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων συσσωρεύονται λίπη και καμένα υπολείμματα. Οι περισσότεροι γνωρίζουμε πόσο μπελάς είναι να τον καθαρίσουμε. Υπάρχει τρόπος χωρίς κόπο. Γεμίστε ένα μπολάκι με 3/4 μέρη νερό και βάλτε ένα κομμένο στη μέση λεμόνι ή αρκετές φέτες λεμονιού. Βάλτε το μπολ μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων και θέστε τον σε λειτουργία για 3-5 λεπτά.

Οι υδρατμοί έχουν μαλακώσει τα ξεραμένα λίπη και τώρα μπορείτε να σκουπίσετε με μια υγρή πετσέτα το εσωτερικό του. Για δύσκολους λεκέδες βουτήξτε τη πετσέτα μέσα στο ζεστό νερό και συνεχίστε να σκουπίζετε. Επίσης, δείτε πως οι φλούδες λεμονιού απομακρύνουν τους πόνους στις αρθρώσεις.

Βίντεο για το πως να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων:

Καθάρισε τις κεραμικές εστίες στην κουζίνα με δύο μόνο υλικά και σε χρόνο ντετέ!

Αν αυτό το Σαββατοκύριακο δε δουλεύεις και σκεφτόσουν να κάνεις μια γενική καθαριότητα στην κουζίνα σου, θα σου πούμε μπράβο που έχεις πάρει αυτή την απόφαση. Και τι είναι το πιο δύσκολο στην όλη υπόθεση; Μα φυσικά το καθάρισμα της ηλεκτρικής κουζίνας.

Ίσως υπάρχει ένας μικρότερος βαθμός δυσκολίας εάν η κουζίνα σου είναι κεραμική, οπότε θα σου πάρει και λιγότερο χρόνο για να την καθαρίσεις. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λίγο ξύδι και μαγειρική σόδα.

Ρίξε επάνω στις κεραμικές εστίες (δίνοντας έμφαση στους επίμονους λεκέδες) ένα λεπτό στρώμα ξύδι. Σκόρπισε τη σόδα σε όλα τα σημεία, αφού σιγουρευτείς πως έχεις ρίξει αρκετή ποσότητα ώστε να δημιουργήσει αφρό. Αυτός είναι που θα βοηθήσει και τα επίμονα σημάδια να φύγουν.

Άφησε τα να δράσουν για μερικά λεπτά και ξεκίνα να το σκουπίζεις κυκλικά με μια εφημερίδα. Μόλις η εφημερίδα αρχίσει να τρίβεται και να γίνεται πολύ λιπαρή από τις βρωμιές, αντικατέστησε τη. Μόλις την καθαρίσεις χρησιμοποίησε ένα στεγνό πανί για να αφαιρέσεις το μείγμα αυτό της σόδας και με ένα άλλο καθαρό πανί πέρασε τη για να την καθαρίσεις τελείως.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share