Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Δείτε ποιο είναι το σημείο στην κουζίνα που «τραβά» τις κατσαρίδες

Σοκ!

6 Αυγούστου 2022 16:16
Δείτε ποιο είναι το σημείο στην κουζίνα που «τραβά» τις κατσαρίδες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αδιαμφισβήτητα, «πονοκέφαλο» για κάθε νοικοκυριό αποτελούν οι κατσαρίδες.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ούτε να σκεφτείς να πλησιάσεις! Αυτό είναι το φυσικό εντομοαπωθητικό που θα σας σώσει από κουνούπια και κατσαρίδες

Μάλιστα, τα συγκεκριμένα έντομα έχουν την… τάση να «πετάγονται» από το πουθενά, αλλά κυρίως σε δύο μέρη του σπιτιού. Το πρώτο είναι το μπάνιο, αλλά το δεύτερο είναι αυτό που προκαλεί τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο, μια και μιλάμε για την κουζίνα.

Μάλιστα, υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείο στην κουζίνα, το οποίο τραβάει τις κατσαρίδες σε υπερβολικό βαθμό. Βλέπετε, τα εν λόγω έντομα «λατρεύουν» τα μέρη που υπάρχουν υγρασία, σκοτάδι και έντονη ζέστη.

Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να δείξετε μεγάλη προσοχή στο σημείο που έχετε την… καφετιέρα σας. Έτσι, η πιο σωστή… λύση είναι η καλή καθαριότητα της συγκεκριμένης συσκευής ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα χρειαστείτε να χρησιμοποιήσετε και ξύδι, μια και είναι ένα από τα συστατικά που δεν αντέχουν τα συγκεκριμένα έντομα.

Δε θα ξαναμπεί ανεπιθύμητος επισκέπτης: Το κόλπο για να μην πλησιάζουν οι κατσαρίδες το σπίτι σας

Είναι μία από τις πιο δυσάρεστες (και απεχθείς) συναντήσεις της ζωής σας μέσα στο σπίτι. Φυσικά μιλάμε για τη στιγμή που θα έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με μια κατσαρίδα.

Δείτε επίσης: Θα απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες χωρίς εντομοκτόνα με αυτό το απίθανο κόλπο των γιαγιάδων!

Συχνάζουν κυρίως κάτω από τα ντουλάπια του νιπτήρα, πίσω από τα ντουλάπια του νεροχύτη ή κάτω από μεγάλες συσκευές, με έμφαση πάντα στην κουζίνα ή στο μπάνιο που είναι τα δύο αγαπημένα τους δωμάτια. Ο λόγος που τις περισσότερες φορές τις βλέπετε τη νύχτα είναι επειδή αντιπαθούν το φως του ήλιου, οπότε εκείνη την ώρα βγαίνουν προς αναζήτηση φαγητού.

Δεν έχει σημασία αν είναι μεγάλη ή μικρή, αν διαθέτει φτερά ή όχι. Σημασία έχει ότι κατάφερε να τρυπώσει στο σπίτι σας και α. να μεταφέρει μαζί της όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς που κουβαλάει και είναι επικίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία και β. να σας κάνει να παγώσετε από ανατριχίλα (και αηδία).

Ο τρόπος που θα διαχειριστείτε τον επισκέπτη υπάγεται στη δική σας ευχέρεια. Εμείς είμαστε εδώ για να σας πούμε τι μπορείτε να κάνετε ώστε να αποφύγετε μελλοντικές συναντήσεις. Με άλλα λόγια, πως θα κρατήσετε τις κατσαρίδες μακριά από το σπίτι σας.

κατσαριδεσ-σπιτι-μπαλκονι-4-8

Οι πιο φυσικές και ασφαλείς μέθοδοι να κάνετε τις κατσαρίδες να απομακρυνθούν από το σπίτι σας είναι:

1. Ένα μίγμα σόδας και ζάχαρης

Ανακατέψτε ένα μέρος μαγειρικής σόδας και ένα μέρος ζάχαρης άχνης και «πασπαλίστε» το μίγμα κοντά στα σημεία που έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν κατσαρίδες στο σπίτι σας. Λέγεται πως ο συνδυασμός ζάχαρης και σόδας είναι θανατηφόρος για τις κατσαρίδες.

2. Διάλυμα αμμωνίας

Σε ένα κουβά γεμάτο νερό, ρίξτε 2 φλιτζάνια αμμωνίας και με αυτό το διάλυμα πλύντε το νεροχύτη της κουζίνας και τις υδρορροές στο σπίτι. Η μυρωδιά της αμμωνίας θα κρατήσει μακριά τις κατσαρίδες. Επαναλάβετε μία φορά την εβδομάδα.

3. Αποξηραμένα φύλλα δάφνης (ναι, αυτά που βάζουμε στις φακές)

Κονιορτοποιήστε τα στο μίξερ και ρίξτε τη «σκόνη» κοντά σε περιοχές και σημεία απ' όπου (έχετε παρατηρήσει ότι) διέρχονται συχνά οι κατσαρίδες. Η μυρωδιά της δάφνης είναι απωθητική για τα συγκεκριμένα έντομα.

Αν, πάλι, συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε σοβαρό πρόβλημα, θα χρειαστεί να απευθυνθείτε σε κάποια εταιρεία απολύμανσης ή -εναλλακτικά- να πάρετε μια γάτα, που είναι ο πιο ισχυρός εξολοθρευτής τους!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share