Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ο «δαιμόνιος» τρόπος για να φύγει η βαριά μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια

Σας έχουμε τη λύση!

5 Αυγούστου 2022 20:20
Ο «δαιμόνιος» τρόπος για να φύγει η βαριά μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι ένα μυστικό που ξέρουν καλά οι σεφ, δεν χρειάζεται όμως να παραμένει κλεισμένο μόνο στις επαγγελματικές κουζίνες. Για να φύγει λοιπόν η δυσάρεστη οσμή του σκόρδου από τα χέρια, τρίψτε απλώς τα χέρια σε μια επιφάνεια από ανοξείδωτο ατσάλι.

Όπως ο νεροχύτης ή η βρύση. Ούτε χυμό λεμονιού, ούτε ξύδι, ούτε οδοντόκρεμα χρειάζεται. Λίγο ανοξείδωτο ατσάλι και καλό ξέπλυμα με κρύο νερό (τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα) και η μυρωδιά είναι παρελθόν. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Δείτε επίσης: Κόλλησε ένα κομμάτι σκόρδου στο δέρμα σου και δες τι εκπληκτικό θα συμβεί!

Το σκόρδο περιέχει μόρια με θείο (σουλφοξείδια αμινοξέων), τα οποία μεταφέρονται στα χέρια μας. Το πλύσιμο με νερό οξύνει μάλιστα τη μυρωδιά, καθώς το θείο μετατρέπεται σε θειικό οξύ.

Όταν πιάνουμε το ανοξείδωτο ατσάλι, οι θειικές αυτές ενώσεις μεταφέρονται στη μεταλλική επιφάνεια, καθώς τα μόρια του ανοξείδωτου ατσαλιού δεσμεύουν τα μόρια του θείου. Με τον ίδιο τρόπο απαλλασσόμαστε και από μυρωδιές ψαριού και κρεμμυδιού.

σκορδο-χερια-οσμη-μυρωδια-5-8

Την επιστημονική εξήγηση μάς δίνει η καθηγήτρια χημείας του Πανεπιστημίου του Τενεσί, Anne Marie Helmenstine. Το κόλπο είναι μάλιστα τόσο γνωστό που θα βρεις στην αγορά ακόμα και «σαπούνια ανοξείδωτου ατσαλιού», κομμάτια από ανοξείδωτο ατσάλι δηλαδή σε σχήμα σαπουνιού για εύκολο τρίψιμο των χεριών.

Μυρίζει το σπίτι τηγανίλα; Με αυτό το θαυματουργό υλικό θα διώξετε τη μυρωδιά

Μπορεί να μην μαγειρεύετε συχνά στο τηγάνι αλλά το σίγουρο είναι πως όταν το κάνετε δεν μπορείτε να αντέξετε την άσχημη μυρωδιά που κρατάει… ώρες. Είτε, λοιπόν, μαγειρεύετε στο τηγάνι είτε μαγειρεύετε οπουδήποτε αλλού, υπάρχει ένα κόλπο με το οποίο θα διώξετε τις άσχημες μυρωδιές στο λεπτό. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι κανέλα και νερό.

Γεμίστε ένα κατσαρολάκι με νερό και ρίξτε μέσα κανέλα (μπορείτε να ρίξετε 1-2 στικς κανέλας). Αφήστε το νερό να βράσει για αρκετά λεπτά. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο. Η κανέλα θα κάνει μόνη της τη δουλειά που πρέπει και η κουζίνα και όλο σας το σπίτι (ειδικά αν κουζίνα και σαλόνι είναι ένας ενιαίος χώρος) θα μοσχομυρίσουν.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share