Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Σφουγγάρισμα με διάρκεια: Το σωτήριο λεμόνι και ακόμη ένα σπιτικό υλικό για να δώσετε τέλος στη δυσάρεστη οσμή

Δώστε βάση!

5 Αυγούστου 2022 13:49
Σφουγγάρισμα με διάρκεια: Το σωτήριο λεμόνι και ακόμη ένα σπιτικό υλικό για να δώσετε τέλος στη δυσάρεστη οσμή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πριν ξεκινήσετε το σφουγγάρισμα καλό είναι να πλύνετε καλά τη σφουγγαρίστρα και τον κουβά σας. Αν έχετε πάτωμα που έχει πλακάκια, laminate ή ξύλο χρειάζεστε μια δυνατή και σκληρή σφουγγαρίστρα για να γίνει σωστή και καλή δουλειά.

Δείτε επίσης: Μυρίζει άσχημα το σιφόνι του μπάνιου σας; Το σωτήριο λεμόνι και ακόμη ένα σπιτικό υλικό για να δώσετε τέλος στη δυσάρεστη εμπειρία

Για να είναι, όμως, καθαρή η σφουγγαρίστρα σας πριν ξεκινήσετε το σφουγγάρισμα βουτήξτε την σε ζεστό νερό στο οποίο θα έχετε ρίξει χλωρίνη και υγρό σαπούνι.

Θα χρειαστείτε:

Σφουγγάρισμα με διάρκεια: Το σωτήριο λεμόνι και ακόμη ένα σπιτικό υλικό για να δώσετε τέλος στη δυσάρεστη οσμή

  • 1/4 φλ. ξύδι
  • 1 κ.σ. υγρό σαπούνι για τα πιάτα
  • μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και αρκετό ζεστό νερό

Ρίξτε όλα τα υλικά στον κουβά και σφουγγαρίστε το πάτωμά σας. Το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό καθώς το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει.

Το ξύδι σκοτώνει τα μικρόβια και απολυμαίνει, το σαπούνι πιάτων καθαρίζει ενώ το αιθέριο έλαιο κάνει τον χώρο να μοσχοβολάει. Αν δεν έχετε αιθέριο έλαιο στο σπίτι μπορείτε να βάλετε αντί για αυτό λίγο λεμόνι. Και πάλι το σπίτι σας θα αποκτήσει μια όμορφη μυρωδιά λεμονιού και καθαριότητας.

Προσοχή! Πλύντε τη σφουγγαρίστρα σας μετά από κάθε χρήση. Βάλτε την σε μια λεκάνη με χλωρίνη, υγρό πιάτων και ζεστό νερό και αφήστε την εκεί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίστε την καλά και αφήστε τη να στεγνώσει στον ήλιο.

Τα μυστικά των γιαγιάδων με λεμόνι και μαγειρική σόδα

Οι γιαγιάδες ξέρουν πάντα τις καταλληλότερες συμβουλές για αποτελεσματικό καθάρισμα, ακόμα και στο πιο δύσκολα και απαιτητικά σημεία του σπιτιού, με φυσικά υλικά όπως είναι το λεμόνι και η μαγειρική σόδα.

Η χρήση της μαγειρικής σόδας και του λεμονιού στον οικιακό καθαρισμό δεν είναι απλώς μια οικολογική τάση. Αν και έχει γίνει δημοφιλής, στην πραγματικότητα είναι ένα από τα παλιά κόλπα που χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια.

Η μαγειρική σόδα έχει ιδιότητες που μπορούν να απομακρύνουν τη βρωμιά από πολλές επιφάνειες. Για παράδειγμα, μια μελέτη του 2012 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Μυκοπαθολογία ισχυρίζεται ακόμη και ότι είναι χρήσιμη για την αφαίρεση μυκήτων από επιφάνειες.

Ωστόσο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να είστε προσεκτικοί στο χειρισμό της, καθώς μπορεί να είναι διαβρωτική για ορισμένες επιφάνειες. Μάλιστα, έρευνα που διεξήχθη στη Βραζιλία διαπίστωσε ότι, παρά το γεγονός ότι είναι αποτελεσματική στην απολύμανση των πληκτρολογίων των υπολογιστών -όταν συνδυάζεται με αλκοόλ-, μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε αυτά. Η μελέτη δημοσιεύθηκε το 2018 από το Περιβαλλοντική παρακολούθηση & αξιολόγηση.

Εν τω μεταξύ, ο χυμός λεμονιού είναι αντιβακτηριδιακός, όπως αναφέρεται σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό Ασφάλειας Τροφίμων. Ομοίως, λέγεται ότι απομακρύνει τα λίπη, αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία και αυτό βασίζεται αποκλειστικά σε λαϊκές πεποιθήσεις.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share