Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μυρίζει άσχημα το σιφόνι του μπάνιου σας; Το σωτήριο λεμόνι και ακόμη ένα σπιτικό υλικό για να δώσετε τέλος στη δυσάρεστη εμπειρία

Η λύση βρέθηκε

3 Αυγούστου 2022 13:23
Μυρίζει άσχημα το σιφόνι του μπάνιου σας; Το σωτήριο λεμόνι και ακόμη ένα σπιτικό υλικό για να δώσετε τέλος στη δυσάρεστη εμπειρία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μυρίζει έντονα το σιφόνι του μπάνιου σας; Αν το πρόβλημα είναι συνεχόμενο και έντονο ίσως πρέπει να τσεκάρει τα υδραυλικά του σπιτιού σας υδραυλικός.

Παράλληλα, δείτε ποιά μυρωδιά δεν αντέχουν οι κατσαρίδες

Ωστόσο, πριν καταφύγετε σε αυτήν την λύση δοκιμάστε αυτό το κόλπο: Εννοείται ότι πρώτα απ' όλα θα πρέπει να έχετε αφήσει να τρέξει αρκετό νερό από την βρύση για να καθαριστούν οι σωλήνες. Έπειτα για να φύγει η μυρωδιά υπάρχουν δύο τρόποι, είτε θα ρίξετε λεμόνι , είτε θα ρίξετε ξύδι.

Αν επιλέξετε το λεμόνι, σε ένα μπολ ανακατέψτε το χυμό από ένα λεμόνι και 1 φλ. ζεστό νερό και ρίξτε το μείγμα σιγά-σιγά στο σιφόνι. Αφήστε το να δράσει όλο το βράδυ. Αν επιλέξετε το ξύδι, ρίξτε στο σιφόνι περίπου ένα μεγάλο φλυτζάνι και αφήστε το να δράσει όλο το βράδυ.

Το φυσικό trick για να διώξετε τη σκουριά από τις βρύσες του σπιτιού

βρυση-σκουρια-καθαρισμα-3-8

Όσο και αν προσέχετε το μπάνιο σας ή τη κουζίνα σας η σκουριά στις ωρύσες είναι ένα πρόβλημα που αναπόφευκτα θα δημιουργηθεί με το πέρασμα των χρόνων. Υπάρχει ωστόσο ένας τρόπος για να την εξαφανίσετε με απλά υλικά που μπορείτε να βρείτε στο σούπερ μάρκετ.

Παράλληλα, δείτε πως θα διώξετε την άσχημη μυρωδιά από το μπάνιο σας

Για να φτιάξετε το δικό σας απορρυπαντικό και να εξαφανίσετε τη σκουριά μια για πάντα θα χρειαστείτε νερό και αρκετό χυμό λεμονιού.

Καλύψτε τη σκουριά με την πάστα που μόλις φτιάξατε και αφήστε τη να δράσει για 30 λεπτά. Αφού περάσει ο χρόνος ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό και η σκουριά θα έχει εξαφανιστεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο μείγμα για το σιφόνι, τη μπανιέρα και οποιοδήποτε σημείο του μπάνιου που έχει σκουριά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share