Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023

Όπως ο διάβολος το λιβάνι: Αυτή τη μυρωδιά απεχθάνονται αφόρητα οι κατσαρίδες

Το χειρότερό τους

28 Ιουλίου 2022 09:10
Όπως ο διάβολος το λιβάνι: Αυτή τη μυρωδιά απεχθάνονται αφόρητα οι κατσαρίδες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν μπορείτε να φανταστείτε ποια είναι η μυρωδιά που δεν αντέχουν ούτε οι κατσαρίδες αλλά ούτε και τα μυρμήγκια.

Μπορεί εσείς να χρησιμοποιείτε το λεμόνι για να αρωματίζετε το σπίτι σας μιας και όπως σας έχουμε πει στο παρελθόν μερικές φέτες λεμονιού μπορούν να διώξουν ακόμα και την πιο άσχημη μυρωδιά στο σπίτι, αλλά για τις κατσαρίδες και τα μυρμήγκια το λεμόνι είναι «κόκκινο πανί».

Αν θέλετε, λοιπόν, να εξαφανίσετε τις κατσαρίδες και τα μυρμήγκια δεν έχετε παρά να στύψετε 2-3 λεμόνια και να ρίξετε το υγρό μέσα σε ένα βαποριζατέρ.

Ψεκάστε σε όλα τα σημεία που συνηθίζετε να βλέπετε τα ενοχλητικά έντομα και θα διαπιστώσετε ότι θα εξαφανιστούν.

Όπως ο διάβολος το λιβάνι: Αυτή τη μυρωδιά απεχθάνονται αφόρητα οι κατσαρίδες

Το "λεμονάτο" κόλπο που θα κάνει τον φούρνο σας πεντακάθαρο και μοσχοβολιστό με 3 τρόπους

Τα λεμόνια εκτός από τη μαγειρική είναι πολύ χρήσιμα και στην καθαριότητα του σπιτιού. Με την ευκαιρία, δείτε 5 φυσικά κόλπα για να κρατήσετε μακριά τα κουνούπια.

Το κιτρικό οξύ των λεμονιών είναι αντιβακτηριακό και αντισηπτικό, καθιστώντας το ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά καθαριστικά, καθώς δρα ως φυσικό λευκαντικό. Τα έλαια που βρίσκονται στο φλοιό προσδίδουν λάμψη στις συσκευές σας και με λίγο αλάτι, μπορείτε να έχετε το πιο αποτελεσματικό καθαριστικό.

Πώς λοιπόν θα καθαρίσετε τον φούρνο της κουζίνα σας, στον οποίο έχουν συσσωρευτεί καμένα λίπη;

Υπάρχουν οι εξής τρόποι:

  • Λεμόνι με ατμό

Σε ένα μπολ που είναι κατάλληλο για φούρνο, ρίχνετε νερό και στύβετε το χυμό δύο μεγάλων λεμονιών. Βάζετε το μπολ στο φούρνο και τον ανοίγετε στους 250 βαθμούς μέχρι το νερό να αρχίσει να βράζει και να γεμίσει υδρατμούς. Κλείνετε το φούρνο και αφήνετε να δράσει ο ατμός για τουλάχιστον μισή ώρα. Βεβαιωθείτε ότι το σκεύος έχει κρυώσει πριν το απομακρύνετε. Με ένα σφουγγάρι τρίβετε το φούρνο και στη συνέχεια με ένα καθαρό πανί τον καθαρίζετε.

Το

  • Λεμόνι με μαγειρική σόδα

Ο συνδυασμός μαγειρικής σόδας με λεμόνι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Φτιάξτε μια πάστα από αυτά τα δύο υλικά και απλώστε την στο φούρνο με ιδιαίτερη έμφαση στα λίπη. Αφήνετε να δράσει για πάνω από μία ώρα και με ένα βρεγμένο σφουγγάρι τρίβετε στη συνέχεια το φούρνο και καθαρίζετε τα υπολείμματα.
Την ίδια διαδικασία μπορείτε να ακολουθήσετε και για το τζάμι της πόρτας του φούρνου, όπου κι εκεί συχνά υπάρχουν λίπη.

  • Λεμόνι σκέτο

Πρόκειται για τον πιο απλό τρόπο καθαρισμού του φούρνου σας.
Κόβετε μερικά λεμόνια στη μέση και τρίβετε το φούρνο όσο πιο καλά μπορείτε. Θα βοηθούσε αν προηγουμένως τον είχατε προθερμάνει ελαφρώς. Αφού περάσετε όλες τις επιφάνειες, σκουπίζετε με ένα υγρό πανί ή σφουγγάρι μέχρι να καθαρίσει τελείως ο φούρνος.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πώς μπορείτε με το λεμόνι να καθαρίσετε το φούρνο σας αποτελεσματικά:

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share