Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022

Ζυμωμένος κιμάς: Μέχρι πόσες ημέρες είναι ασφαλές να μείνει στο ψυγείο;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

27 Ιουλίου 2022 15:02
Ζυμωμένος κιμάς: Μέχρι πόσες ημέρες είναι ασφαλές να μείνει στο ψυγείο;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλές φορές ετοιμάζουμε τη ζύμη του κιμά για μπιφτέκια ή σουτζουκάκια και περισσεύει με αποτέλεσμα να τον αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Είναι ασφαλές; Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για κιμαδόπιτα σμυρναίικη με χωριάτικο φύλλο.

Όπως και ωμός κιμάς, έτσι και ο ζυμωμένος κιμάς δεν πρέπει να μένει πάνω από 24 ώρες στη συντήρηση του ψυγείου.

Από την ώρα που βάζετε όλα τα υλικά στον κιμά για μπιφτέκια, ρολό, σουτζουκάκια ή κεφτεδάκια, αρχίζει να ψήνεται ο κιμάς και να αλλάζει χρώμα. Ιδανικά ο ζυμωμένος κιμάς πρέπει να μένει μόνο λίγες ώρες στο ψυγείο και μετά να μαγειρεύεται.

Αν μείνει παραπάνω, τότε η μυρωδιά του θα γίνει βαριά, θα κατεβάσει υγρά και το χρώμα του θα γίνει γκρι σκούρο. Οι λίγες ώρες είναι ιδανικές για να αναπτυχθούν πλούσια αρώματα στον ζυμωμένο κιμά μέσα στο ψυγείο.

Ζυμωμένος κιμάς: Μέχρι πόσες ημέρες είναι ασφαλές να μείνει στο ψυγείο;

Έτριψε τις πατάτες και τύλιξε το μπιφτέκι - Λίγο αργότερα το αποτέλεσμα την άφησε άφωνη

Είναι ωραίο να δοκιμάζουμε πρωτότυπες συνταγές με φαγητά που αγαπάμε να τρώμε, όπως οι πατάτες και τα μπιφτέκια. Αυτή η συνταγή κάνει το μπιφτέκια ένα έργο τέχνης κάνοντας μας να το γευτούμε με έναν εναλλακτικό τρόπο. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το παγάκι που κάνει τα μπιφτέκια σας γευστικά και ζουμερά.

Υλικά

  • 5 μεγάλες πατάτες
  • 500 γραμμάρια κιμά
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 αυγα
  • φυτικό λάδι
  • 12 μανιτάρια
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • σκόρδο
  • πάπρικα
  • 150 γραμμάρια τυρί
  • 300 ml κρέμα

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Το μυστικό των σεφ για να φτιάξεις τις πιο νόστιμες πατάτες φούρνου!

Επειδή όλοι λατρεύουμε τις πατάτες θα σας αποκαλύψουμε μικρά μυστικά για να τις κάνετε ακόμα πιο νόστιμες!

Για ακόμα πιο νόστιμες πατάτες φούρνου βράστε τις νωρίτερα (5 λεπτά πριν τις βάλετε στο ταψί) με κρεμμύδι και ζωμό βοδινού (από κύβο μαγειρικής).

Για ψητές πατάτες-express, εάν έχετε φούρνο μικροκυμάτων ψήστε τις με την φλούδα.

Τρυπήστε τις σε δύο τρία σημεία με το πιρούνι και ψήστε τις για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Μετά κόψτε τις στην μέση και προσθέστε αρωματικό βούτυρο.

Το μυστικό των σεφ για να φτιάξεις τις πιο νόστιμες πατάτες φούρνου!

Για ψητές πατάτες σε αλουμινόχαρτο μπορείτε να τις τοποθετήσετε και στην χόβολη του μπάρμπεκιου.

Για ακόμα πιο νόστιμο πουρέ προσθέστε τριμμένο τυρί. Αν δεν σκοπεύετε να τον σερβίρετε αμέσως καλύψτε την επιφάνειά του με γάλα και μετά ανακατέψτε τον.

Για τέλειες τηγανιτές πατάτες, αν τις έχετε καθαρίσει αλλά δεν σκοπεύετε να τις τηγανίσετε αμέσως, βάλτε τις σε αλατισμένο νερό για να μην μαυρίσουν. Αν έχετε χρόνο καθαρίστε τις και αφήστε τις για 2 ώρες σε γαβάθα με μπύρα και μετά σουρώστε τις.

Προσοχή: Μην χρησιμοποιείτε παλιές πατάτες που έχουν φύτρες, γιατί μπορεί να πάθετε δηλητηρίαση!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share