Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Έριξε αλάτι έξω από την πόρτα και σώθηκε από τα μυρμήγκια (video)

Δώστε βάση!

24 Ιουλίου 2022 11:00
Έριξε αλάτι έξω από την πόρτα και σώθηκε από τα μυρμήγκια (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βρήκαμε τρόπο να «εξοντώσετε» τα μυρμήγκια χωρίς να το πάρουν χαμπάρι. Αυτό το φυσικό προϊόν το έχουμε όλοι στην κουζίνα μας. Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Σήκωσε «κόκκινη κάρτα» και έβγαλε νοκ άουτ τα μυρμήγκια - Γιατί μόνο η γιαγιά ξέρει!

Μάλιστα, η αρχική του… δουλειά είναι για να νοστιμίζει το φαγητό, αλλά το αλάτι, για το οποίο και σας γράφουμε, μπορεί να προσφέρει πολλές λύσεις, ακόμα και στον καθαρισμό. Είτε στην αντιμετώπιση κάποιων προβλημάτων, όπως είναι τα μυρμήγκια.

Κλείστε τη διαμονή σας για τις καλοκαιρινές σας διακοπές με τα πιο οικονομικά πακέτα.

Έτσι, αν έχει διαπιστώσει ένα σημείο του σπιτιού, που αποτελεί… πέρασμα για τα μυρμήγκια, όπως η εξώπορτα, ρίξτε λίγο αλάτι και θα καταφέρετε να τα απομακρύνετε άμεσα.

Δείτε το βίντεο…

Το «ύστατο χαίρε» στα ενοχλητικά έντομα: Η φυσική μυρωδιά που δεν αντέχουν με τίποτα κατσαρίδες και μυρμήγκια

Αν βρείτε μυρμήγκια ή κατσαρίδες, ψεκάστε το χώρο που συνηθίζουν να κάνουν… πάρτι με χυμό λεμονιού! Και τα δύο ζωύφια δεν μπορούν να ανεχθούν τη μυρωδιά του χυμού λεμονιού και θα εξαφανιστούν μια και καλή!

Οι κατσαρίδες πιθανότατα είναι ένα από τα «μισητά» ζωύφια του πλανήτη, με πολλούς να μην μπορούν ούτε να τις δουν.

Δείτε επίσης: Μυρμήγκια στο σπίτι: Ποια τα 6 φυσικά κόλπα για να απαλλαγείτε οριστικά!

Μαζί με τη θερμοκρασία που ανεβαίνει, αρχίζουν και εμφανίζονται οι πρώτες κατσαρίδες μέσα στο σπίτι.

Αν θέλετε να τις σταματήσετε, χωρίς να χρησιμοποιήσετε κάποιο ειδικό σπρέι, υπάρχει ένας τρόπος για να τις κάνετε να εξαφανιστούν.

Ποιος είναι αυτός; Ο χυμός λεμονιού.

Η μυρωδιά του φαίνεται να ενοχλεί τις κατσαρίδες αλλά και τα μυρμήγκια.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε; Προσθέστε τον χυμό λεμονιού σε ένα βαποριζατέρ και ψεκάστε τα σημεία που βγαίνουν οι κατσαρίδες.

Αν δεν θέλετε να αρχίσετε το ψέκασμα, μπορείτε να τοποθετήσετε φλούδες λεμονιού στα ίδια σημεία και πείτε «αντίο» στις κατσαρίδες και τα μυρμήγκια.

κατσαριδεσ-λεμονι-17-7

Το απόλυτο κόλπο για να εξαφανίσετε τα μυρμήγκια από το σπίτι!

Αν πασχίζετε καθημερινά με τα επίμονα και “πανούργα” μυρμήγκια που, ενδεχομένως” να έχουν κάνει… εισβολή στο σπίτι σας, τότε ξέρετε από πρώτο χέρι το πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να απαλλαγείτε άπαξ και δια παντός από αυτά.

Η καλύτερη φυσική λύση για τα μυρμήγκια είναι το βορικό οξύ, ένα συστατικό που, αν κοιτάξετε προσεκτικά τις ετικέτες, θα το εντοπίσετε στα περισσότερα χημικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στον εμπόριο για την αντιμετώπιση των εντόμων στο σπίτι.

Κατσαρίδες τέλος! Με αυτό το φυτό δεν θα τις ξαναδείτε στο σπίτι σας

Μπορεί να τις συναντήσετε οπουδήποτε στον κόσμο, αφού η ικανότητα τους να προσαρμόζονται είναι απίστευτη. Είναι από τις πιο ανθεκτικές μορφές ζωής, αφού αντέχουν την υψηλή ακτινοβολία και μπορούν να ζήσουν χωρίς φαγητό για πάνω από έναν μήνα. Αυτά τα έντομα είναι παμφάγα, τρώνε και φυτά αλλά και ζώα.

Γι’αυτούς τους λόγους, μπορεί να συναντήσουμε κατσαρίδες παντού να τρώνε ό,τι βρουν. Οι κατσαρίδες αφήνουν χημικά ίχνη με τα περιττώματα τους. Με αυτό τον τρόπο, οι άλλες μπορούν εύκολα να βρουν φαγητό ή νερό. Αυτή είναι μία από τις βασικές μεθόδους επικοινωνίας ανάμεσα τους και είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους μολύνουν γρήγορα μια περιοχή.

Πραγματικά εντυπωσιακό… Ωστόσο, θα σας βοηθήσουμε να ξεφορτωθείτε αυτά τα απαίσια έντομα επιτέλους! Το παρακάτω κόλπο είναι πολύ αποτελεσματικό και σας το συστήνουμε για να ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδες, ειδικά αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια και θέλετε να αποφύγετε τα επικίνδυνα προϊόντα του εμπορίου.

Τα φύλλα δάφνης είναι το καλύτερο φυσικό απωθητικό για κατσαρίδες. Αυτό το βότανο δεν μπορεί να τις εξαλείψει, ωστόσο τις διώχνει γρήγορα, γιατί δεν αντέχουν την μυρωδιά του. Βάλτε κλαδιά δάφνης σε κάθε γωνία του σπιτιού.

Δείτε με την ευκαιρία: 2+1 Φυσικοί τρόποι για να ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδες για πάντα

Βάλτε 10 κλαδιά στον κήπο ή την κουζίνα και δεν θα ξαναδείτε κατσαρίδες. Είναι τέλεια για τα σημεία που αποθηκεύετε τρόφιμα, αφού είναι ασφαλή και δεν είναι τοξικά.

Αν έχετε κατοικίδιο στον κήπο σας, σας προτείνουμε να βάλετε κι εκεί κλαδιά δάφνης και δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσετε για επικίνδυνα χημικά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα. Ο καλύτερος τρόπος να τα χρησιμοποιήσετε είναι να τα λιώσετε σε σκόνη. Η μυρωδιά τους θα είναι έτσι πιο έντονη.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share