Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023

Σήκωσε «κόκκινη κάρτα» και έβγαλε νοκ άουτ τα μυρμήγκια - Γιατί μόνο η γιαγιά ξέρει!

Δώστε βάση!

19 Ιουλίου 2022 10:32
Σήκωσε «κόκκινη κάρτα» και έβγαλε νοκ άουτ τα μυρμήγκια - Γιατί μόνο η γιαγιά ξέρει!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η καθαριότητα στο σπίτι είναι σημαντική και επιτυγχάνεται με κόπο, αλλά και με απλά πράγματα, όπως είναι τα μυστικά της γιαγιάς! Με τον παρακάτω τρόπο θα μάθετε πώς μπορείτε να διώξετε απλά και εύκολα κατσαρίδες, μυρμήγκια και μυρωδιές από το σπίτι σας, χωρίς κόπο!

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το «ύστατο χαίρε» στα ενοχλητικά έντομα: Η φυσική μυρωδιά που δεν αντέχουν με τίποτα κατσαρίδες και μυρμήγκια

Με τη στάχτη μπορούμε να φτιάξουμε αλισίβα! Πώς; Βράζουμε 2 με 3 κουταλάκια στάχτη σε 1 μπρίκι με νερό και μετά την σουρώνουμε με ένα φίλτρο του καφέ. Η αλισίβα αποτελεί το καλύτερο απορρυπαντικό γενικής χρήσης, καθαρίζει, λευκαίνει και απολυμαίνει από ρούχα και πατώματα, μέχρι τζάμια, ασημικά, πιάτα, σκουριές που έχουν ποτίσει στα μάρμαρα.

Η στάχτη επουλώνει τις πληγές. Διαλύστε λίγο χειροποίητο σαπούνι μέσα στην αλισίβα και πλύνετε την πληγή χωρίς να ξεπλύνετε. Επίσης απομακρύνει και τα μικρόβια που προκαλούν μολύνσεις. Αν θέλετε να απομακρύνετε ποντίκια, έντομα και κατσαρίδες, σκορπίστε στάχτη στις γωνίες και στα σκοτεινά σημεία της αποθήκης σας ή του σπιτιού σας. Όσο υπάρχει στάχτη δεν θα πλησιάσουν απρόσκλητοι επισκέπτες.

Η στάχτη απωθεί τις ψείρες από το τριχωτό της κεφαλής, τους ψύλλους και τα τσιμπούρια από τα κατοικίδια ζώα. Αν φτιάξετε ένα μίγμα στάχτης μαζί με ξύδι ώστε να γίνει μια πηχτή λάσπη και την αλείψετε στο τριχωτό. Αν ρίξετε στάχτη στα ρούχα σας και μετά τα αποθηκεύσετε, δεν θα τα πλησιάσει ποτέ ο σκόρος. Όταν θα θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε πάλι απλά τινάξτε τα. Μπορούν έτσι να μείνουν αρκετά χρόνια χωρίς να πάθουν τίποτα απολύτως.

Ποιες είναι οι χρήσεις της στάχτης;

Σήκωσε «κόκκινη κάρτα» και έβγαλε νοκ άουτ τα μυρμήγκια - Γιατί μόνο η γιαγιά ξέρει!

Αν δεν θέλετε τα φυτά σας να παγώσουν τον χειμώνα, ρίξτε πάνω τους μια στρώση από στάχτη. Θα τα βοηθήσει πολύ. Αν ο κήπος σας υποφέρει από σαλιγκάρια και γυμνοσάλιαγκες, αλλά και διάφορα άλλα έντομα, ρίξτε στον κήπο σας στάχτη. Θα τα απωθήσει σίγουρα και δεν θα ξαναπλησιάσουν.

Αν δεν ξέρετε πως να ξεφορτωθείτε τα μυρμήγκια, ρίξτε λίγη στάχτη στη μυρμηγκοφωλιά τους. Δεν μπορούν να μεταφέρουν τη στάχτη όποτε θα αλλάξουν φώλια! Αν θέλετε να φύγει γρήγορα ένας λεκές από τα ρούχα τη στιγμή που έγινε, βάλτε πάνω του λίγη στάχτη και μετά από πέντε λεπτά τρίψτε τον με ψίχα ψωμιού.

Αν θέλετε να διώξετε τις άσχημες μυρωδιές, χρησιμοποιείστε στάχτη. Πώς; Βάλτε την πάνω σε ό,τι μυρίζει άσχημα. Παράδειγμα σε παλιά τουαλέτα. Αν το ψυγείο σας το έχουν επισκεφτεί άσχημες μυρωδιές, βάλτε σ’ ένα πιατάκι καρβουνόσκονη και ανανεώνετέ την ώσπου εξαφανιστούν όλες οι δυσάρεστες μυρωδιές.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share