Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022

Πείτε αντίο στην σκουριά: Εξαφανίστε την από τα παλιά σας σκεύη με αλουμινόχαρτο και...

Εύκολα και γρήγορα!

30 Ιουνίου 2022 14:35
Πείτε αντίο στην σκουριά: Εξαφανίστε την από τα παλιά σας σκεύη με αλουμινόχαρτο και...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι περισσότεροι θα έχετε κάποιο σκεύος σπίτι σας, το οποίο θα σας είναι χρήσιμο αλλά από τα χρόνια χρήσης θα έχει σκουριάσει. Δεν χρειάζεται όμως να το πετάξετε καθώς υπάρχει τρόπος να το κάνετε σαν καινούργιο με πολύ απλό τρόπο!

Το μόνο που θα χρειαστείτε για να διώξετε τη σκουριά είναι δύο απλά υλικά που έχουμε σπίτι μας ή μπορούμε να προμηθευτούμε εύκολα και σε χαμηλή τιμή. Παράλληλα, δείτε τα 5 πιο απίθανα κόλπα που μπορείτε να κάνετε με αλουμινόχαρτο. Θα χρειαστείτε ένα αναψυκτικό και ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.

σκουριά σκεύη αλουμινόχαρτο

Βήματα

  • Αρχικά θα ρίξετε αρκετή ποσότητα αναψυκτικού στο σκεύος και θα το αφήσετε να δράσει για αρκετά λεπτά. Όσο περισσότερη σκουριά έχει το σκεύος, τόσο περισσότερη ώρα θα χρειαστεί να το αφήσετε μέσα.

σκουρια-αλουμινοχαρτο

  • Στη συνέχεια θα πάρετε το αλουμινόχαρτο και θα το κάνετε "μπαλάκι", ώστε να ξύσετε την σκουριά από το ταψί.

σκουρια-αλουμινοχαρτο

  • Τέλος, ξεπλύνετε καλά το ταψί. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

σκουρια-αλουμινοχαρτο

Τα μάτια σας 14 με το αλουμινόχαρτο στον φούρνο: Μπορεί να προκληθεί μέχρι και...

Το αλουμινόχαρτο είναι χρήσιμο σε πολλούς τομείς της καθημερινή ζωής. Πολλοί όμως το χρησιμοποιούν και σε μέρη που δεν πρέπει.

Πέρα από ότι χρησιμεύει στην αποθήκευση τροφίμων, μπορεί να βοηθήσει και στην εκτέλεση κάποιον συνταγών σαν αυτή εδώ, αλλά και σε θέματα υγιεινής. Κάτι όμως που πολλοί δεν γνώριζαν είναι ότι δεν πρέπει να μπαίνει στον φούρνο.

Στο φούρνο: Αν βάλεις αλουμινόχαρτο στο φούρνο μπορεί να μην προκληθεί έκρηξη και φωτιά, αλλά σίγουρα μακροπρόθεσμα θα προκληθούν βλάβες στη συσκευή σου. Αν θέλεις, λοιπόν, ο φούρνος σου να μη γεμίζει λάδια και λίπη, αντί να βάζεις αλουμινόχαρτο στον πάτο της συσκευής σου, φρόντισε να την καθαρίζεις μετά από κάθε χρήση!

Τύλιξε με αλουμινόχαρτο τις μπαταρίες - Θα τρέξετε να το κάνετε όταν δείτε τον λόγο

Ένα απλό κόλπο που πολλοί αγνοούσαμε, και θα σας λύσει σίγουρα τα χέρια. Τυλίξτε μια μπαταρία με αλουμινόχαρτο και δείτε τι μπορείτε να κάνετε παρακάτω. Πόσες φορές έχετε ξεμείνει από μπαταρίες ή έχετε αυτές που δεν ταιριάζουν σε αυτές που χρειάζεστε. Δεν έχετε τον τύπο μπαταρίας που χρειάζεστε; Κανένα πρόβλημα.

Τυλίξτε λίγο αλουμινόχαρτο στην επίπεδη πλευρά και έτσι μπορείτε να την μεγαλώσετε ώστε να χωράει. Με αυτό τον τρόπο θα σφηνώσει και δεν θα χρειαστεί να σπαταλήσετε ούτε ευρώ παραπάνω. Μπορείτε να δείτε εδώ ακόμα μερικές πανέξυπνες χρήσεις του αλουμινόχαρτου.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share