Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Το φυτό του 2022, που φέρνει τύχη και ευτυχία στο σπίτι

Είναι εύκολο να το φροντίσεις

23 Ιουνίου 2022 10:42
Το φυτό του 2022, που φέρνει τύχη και ευτυχία στο σπίτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα φυτά εσωτερικού χώρου εκτός από το ότι μπορούν να δώσουν χρώμα και ομορφιά στο σπίτι σου, μπορούν να σου προσφέρουν κι άλλα οφέλη. Βοηθούν στη μείωση του άγχους και την αύξηση της παραγωγικότητας, ενώ κάποια μπορούν να φέρουν τύχη και ευτυχία.

Για το 2022, το 1-800-Flowers.com, ψήφισε το Baby Rubber, ως το φυτό της χρονιάς. Είναι χαριτωμένο, εύκολο στη φροντίδα και πιστεύεται ότι φέρνει τύχη και ευτυχία σε έναν χώρο.

Το συγκεκριμένο φυτό, επιβιώνει σε θερμοκρασίες από 60 έως 70 μοίρες και πρέπει να ποτίζεται όταν το χώμα του είναι στεγνό.

Το φυτό του 2022, που φέρνει τύχη και ευτυχία στο σπίτι

Εύκολα στη φροντίδα

«Το φυτό baby rubber, (Peperomia) είναι μια ποικιλία που μοιάζει με παχύφυτο, που αρχικά βρέθηκε στα τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής», λέει ο Alfred Palomares, αντιπρόεδρος του merchandising και πατέρας του φυτού για το 1-800-Flowers.com. «Χαρακτηρίζεται από τους χοντρούς όρθιους μίσχους του με τα γυαλιστερά, υπερμεγέθη φύλλα».

Τα φυτά αυτά είναι εύκολο να τα φροντίσει κανείς. «Θεωρείται φυτό για αρχάριους, επειδή τα χυμώδη φύλλα του διατηρούν την υγρασία και το φυτό χρειάζεται να ποτίζεται μόνο όταν το πάνω μέρος του εδάφους είναι στεγνό στην αφή. Αυτό συνήθως κυμαίνεται από μία φορά την εβδομάδα το καλοκαίρι έως και κάθε δύο εβδομάδες το τον χειμώνα». Επιπλέον, τα καταφέρνουν καλύτερα στο έμμεσο ηλιακό φως και προτιμούν θερμοκρασίες από 65 έως 75 μοίρες.

Εάν θες να ενισχύσεις την φροντίδα αυτού του όμορφου φυτού προτείνεται να χρησιμοποιήσεις έναν υγραντήρα ή ένα δίσκο με βότσαλο γεμάτο με νερό – ειδικά το χειμώνα – επειδή απολαμβάνει την υγρασία.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share