Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023

Ολική απαλλαγή από κατσαρίδες: Αυτό είναι το εντομοαπωθητικό μείγμα που θα σας σώσει

Με 3 μόνο υλικά!

8 Ιουνίου 2022 07:41
Ολική απαλλαγή από κατσαρίδες: Αυτό είναι το εντομοαπωθητικό μείγμα που θα σας σώσει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν μερικά «κατοικίδια» που ενώ τα συναντάει κανείς σχεδόν σε κάθε σπίτι, θεωρούνται ανεπιθύμητα από τους ιδιοκτήτες και τους ενοίκους των σπιτιών και όχι άδικα.

Πρόκειται για τις γνωστές αντιπαθητικές κατσαρίδες. Έτσι και τις αποκτήσετε είναι δύσκολο να τις ξεφορτωθείτε. Από τη στιγμή που θα δείτε κατσαρίδα στο χώρο που ζείτε, το πιθανότερο είναι να υπάρχουν και άλλες που δε φαίνονται. Πρέπει να πάρετε δραστικά μέτρα εναντίον τους αρχίζοντας από αυτές που έχετε εντοπίσει. Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε σας προτείνουμε μία σπιτική συνταγή η οποία πραγματικά έχει φοβερά αποτελέσματα.

Πρώτα απ' όλα πἀρτε ένα μπολ φαγητού και αδειάστε σε αυτό ισόποση ποσότητα βορικού οξέως και αλευριού. Προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε, όπως φαίνεται στο βίντεο. Κάντε περίπου 10 μπάλες και τοποθετήστε τις στις γωνίες του σπιτιού σας και σε σημεία που μαζεύει υγρασία. Το αποτέλεσμα θα φανεί μετά από 3-4 μέρες και πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει!

Με την ευκαιρία δείτε εδώ ποια είναι η μυρωδιά που δεν αντέχουν με τίποτα οι κατσαρίδες και τα μυρμήγκια.

Δείτε το βίντεο

Εξαφανίστε μυρμήγκια και κατσαρίδες στο πι και φι με 2 φυσικά κόλπα που δεν γνωρίζατε

Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο της ξεγνοιασιάς, των διακοπών, της θερινής ραστώνης αλλά και... των εντόμων! Από τα εκνευριστικά κουνούπια μέχρι τις (συμπαθείς κατά τα άλλα) μέλισσες και τις λαομίσητες κατσαρίδες, οι μικροσκοπικοί εκπρόσωποι του ζωικού βασιλείου είναι από τα ελάχιστα πράγματα που μπορούν να χαλάσουν την ησυχία και τις διακοπές μας! Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα αντιμετωπίσουμε -ακόμα και να τα εξαφανίσουμε από μπροστά μας- και μάλιστα εντελώς οικολογικά και με ασφάλεια! Με την ευκαιρία, δείτε πως θα διώξετε την οσμή μούχλας από το πλυντήριο.

Να μερικοί από αυτούς:

Αγγούρι και ξύδι για τα μυρμήγκια

Για να αποφύγεις την επέλαση των μυρμηγκιών στην κουζίνα δοκιμάστε το εξής τρικ: κόψε ένα αγγούρι σε φέτες και άπλωσε τες σε διάφορα σημεία στο πάτωμα, κοντά στην "πύλη εισόδου" των μυρμηγκιών στο σπίτι (π.χ. το κάτω μέρος του παραθύρου ή μια χαραμάδα στην μπαλκονόπορτα). Τα μυρμήγκια αν και αγαπούν οτιδήποτε φαγώσιμο μισούν το αγγούρι και δεν θα πλησιάσουν! Μια άλλη λύση, εάν έχουν ήδη βρει τον τρόπο να τρυπώσουν στην κουζίνα σου είναι να περάσεις με λευκό ξύδι τους πάγκους, το πάτωμα και τις επιφάνειες από όπου μπορεί να περάσουν. Απλά ρίξε λευκό ξύδι σε ένα μπουκάλι με σπρέι και ψέκασε. Τα μυρμήγκια θα εξαφανιστούν.

Εξαφανίστε μυρμήγκια και κατσαρίδες στο πι και φι με 2 φυσικά κόλπα που δεν γνωρίζατε

Σαπουνόνερο ενάντια στις κατσαρίδες

Και μόνο η θέα μιας κατσαρίδας μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση; Η αλήθεια είναι ότι αυτό συμβαίνει σε πολλούς! Μια απλή λύση για να εξολοθρεύσεις τον απρόσκλητο επισκέπτη είναι να ψεκάσεις απευθείας την κατσαρίδα με νερό στο οποίο έχεις διαλύσει σαπούνι. Θέλει, βέβαια, θάρρος για να την πλησιάσεις τόσο πολύ, αλλά με κάποιο τρόπο θα πρέπει να την εξοντώσεις, σωστά;

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share