Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022

Τυλίγει το σκόρδο με αλουμινόχαρτο και το βάζει στον φούρνο - «Απογειώνει» τα φαγητά σας!

Δεν πάει το μυαλό σας!

30 Μαΐου 2022 12:47
Τυλίγει το σκόρδο με αλουμινόχαρτο και το βάζει στον φούρνο - «Απογειώνει» τα φαγητά σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σκόρδο μπορεί να εκτοξεύσει στα ύψη τη γεύση πολλών φαγητών και εμείς σας βρήκαμε τον καλύτερο τρόπο για να το μαγειρέψετε. Απλά τυλίξτε τα σε ένα αλουμινόχαρτο και βάλτε τα στον φούρνο!

Οι περισσότεροι όμως το αποφεύγουν λόγω της έντονης μυρωδιάς του, κάτι που πρέπει να σταματήσει να γίνεται, αφού υπάρχουν πολλές εξαιρετικές συνταγές, και μπορείτε να βρείτε ακόμα μια εδώ, η οποία περιλαμβάνει και την πατάτα.

Εκτός αυτού όμως, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και B6, βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, καταπολεμά τα συμπτώματα της γρίπης και πολλά άλλα.

Το ψήσιμο στο σκόρδο μειώνει την έντονη μυρωδιά του και «γλυκαίνει» κάπως την – ομολογουμένως – πολύ έντονη γεύση που έχει στην ωμή μορφή του.

Αρωματικές γαρίδες με σκόρδο, βούτυρο και λεμόνι

Οι ωραιότερες γαρίδες με σκόρδο, βούτυρο και λεμόνι! Ένα υπέροχο ορεκτικό για δείπνο µε φίλους ή µεζές που συνοδεύει ένα ποτήρι κρασί.

Επίσης, αν θέλετε να φτιάξετε μια συνταγή, όπου θα γλείφετε τα δάχτυλά σας στο μεσημεριανό τραπέζι; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει αυτή τη μακαρονάδα, με γαρίδες και λεμόνι.

Υλικά:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. βούτυρο
  • 1/2 κ.γλ. σκόρδο λιωμένο
  • 300 γρ. γαρίδες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κ.γλ. μπούκοβο
  • μαϊντανός φρέσκος
  • λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε αγελαδινό βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σιγά σιγά στη φωτιά, προσέχοντας να μην καεί.
  3. Όταν λιώσει, ρίχνουμε το λιωμένο σκόρδο.
  4. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να βγάλει το σκόρδο τα αρώματα και την έντασή του.
  5. Τώρα ρίχνουμε τις γαρίδες.
  6. Αλατίζουμε και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  7. Προσθέτουμε μπούκοβο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
  8. Συνοδεύστε τον με φρέσκο λεμόνι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share