Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ρίχνει σε μια κατσαρόλα πατάτα, κουνουπίδι και σκόρδο - Με το αποτέλεσμα θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Πεντανόστιμο!

5 Μαρτίου 2020 19:07
Ρίχνει σε μια κατσαρόλα πατάτα, κουνουπίδι και σκόρδο - Με το αποτέλεσμα θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο πουρές είναι το απόλυτο συνοδευτικό για κάθε πιάτο, είτε κρέας είτε ψάρι, παράλληλα είναι και ιδιαίτερα γευστικός αλλά και υγιεινός μιας και προέρχεται συνήθως από πατάτα που είναι ένα αμυλούχο λαχανικό είτε από κάποιο άλλο λαχανικό. Εμείς σήμερα βρήκαμε και σου προτείνουμε μια μοναδική εναλλαγή του που εκτός από πατάτα περιλαμβάνει και κουνουπίδι αλλά και σκόρδο. Μάλλον ήρθε η ώρα να αποκαταστήσουμε το όνομα του σκόρδου μιας και δεν έχει και την καλύτερη φήμη, πριν τη συνταγή που ακολουθεί όμως και για να σε πείσουμε λίγο παραπάνω, δες εδώ πόσο καλό κάνει στον οργανισμό μας το κουνουπίδι.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση του πουρέ που θα λατρέψεις!

Θα χρειαστείτε

1 κιλό πατάτες
1 κύβος ζωμό κοτόπουλου
1 κεφάλι κουνουπίδι ψιλοκομμένο
¼ του φλιτζανιού γάλα
¼ του φλιτζανιού βούτυρο το οποίο θα έχετε αφήσει να μαλακώσει
¼ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
Αλάτι

Εκτέλεση

Πλύνετε καλά τις πατάτες.

Βράστε τις μαζί με τη φλούδα τους σε σιγανή φωτιά μαζί με τον κύβο από ζωμό κότας για περίπου 1 ώρα.

Γύρω στο σαραντάλεπτο τοποθετήστε στην κατσαρόλα και το κουνουπίδι προκειμένου να βράσει για ένα εικοσάλεπτο.

Μόλις είναι έτοιμα, ξεφλουδίστε τις πατάτες και πάρτε το ειδικό εργαλείο προκειμένου να πολτοποιήστε τις πατάτες και το κουνουπίδι.

Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετήστε το γάλα, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.

Μόλις βράσει το γάλα αφαιρέστε από τη φωτιά.

Τοποθετήστε μέσα στο κατσαρολάκι το μείγμα από τις πολτοποιημένες πατάτες και το κουνουπίδι.

Ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Πηγή: luciasfarm.gr

Λαχταριστή ταραμοσαλάτα με πατάτα!

Η Καθαρά Δευτέρα είναι προ των πυλών και όπως είναι αναμενόμενο το οικογενειακό τραπέζι θα είναι γεμάτο και πλούσιο από νηστίσιμα εδέσματα, τι πιο κλασσικό λοιπόν από μια ταραμοσαλάτα;

Η ταραμοσαλάτα έχει πολλούς τρόπους παρασκευής αλλά εμείς είπαμε να μείνουμε πιστοί στις παραδόσεις. Γι' αυτό το Athensmagazine.gr έρχεται να σας δείξει μια απλή και ταυτόχρονα πεντανόστιμη συνταγή για κλασσική ταραμοσαλάτα με πατάτα. Αφού λοιπόν βρίσκεσαι σε πυρετώδεις διαδικασίες προετοιμασίες τραπεζιού, ρίξε μια ματιά στη συνταγή για νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών!

Η συνταγή για την τέλεια ταραμοσαλάτα:

Υλικά

  • 150γρμ Ταραμά λευκό
  • 4 Πατάτες μέτριο μέγεθος
  • 500ml ηλιέλαιο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 Κρεμμύδι ξερό μέτριο μέγεθος

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις πατάτες μας και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό για μισή να βράσουν.
  • Πριν τις βγάλουμε δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχουν μαλακώσει μέχρι το κέντρο τότε είναι έτοιμες.
  • Με ένα multi χειρός πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε μέσα σε ένα ποτήρι νερό για να φύγει η οξύτητα του και αμέσως μετά το στραγγίζουμε καλά.
  • Παίρνουμε τις πατάτες μας τις οποίες έχουμε αφήσει να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε με το multi χειρός.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας συνέχεια, τον Λευκό ταραμά, το πολτοποιημένο κρεμμύδι, το ηλιέλαιο και τελευταίο το χυμό λεμόνι και είμαστε έτοιμη.
  • Σερβίρεται με ελαιόλαδο και ελιές, καλή σας όρεξη.

Πηγή

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share