Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τα κόλπα της μαμάς: Έτσι θα καθαρίσετε τα καμένα λίπη από τον φούρνο σας εύκολα και γρήγορα

Θα σας λύσει τα χέρια!

28 Μαΐου 2022 10:58
Τα κόλπα της μαμάς: Έτσι θα καθαρίσετε τα καμένα λίπη από τον φούρνο σας εύκολα και γρήγορα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν είστε πολυάσχολοι, και γενικώς το να τρίβετε επιφάνειες δεν είναι και το καλύτερό σας (αφήστε που, το αποτέλεσμα δεν είναι εγγυημένα άψογο), σας έχουμε ένα μοναδικό tip που θα διατηρήσει άψογο τον φούρνο σας, χωρίς εσείς να κουραστείτε.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε εδώ το κόλπο με το τζάμι για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τον φούρνο σας.

Μία φορά τον μήνα, πριν πέσετε για ύπνο, πάρτε ένα μικρό μπολ και γεμίστε το με μισή κούπα αμμωνία. Όπως ο φούρνος είναι κρύος, τοποθετήστε μέσα του το μπολ, και κλείστε την πόρτα. Αφήστε την αμμωνία μέσα στον φούρνο όλη τη νύχτα. Όσο εσείς κοιμάστε, η αμμωνία κάνει το θαύμα της.

Το επόμενο πρωί, με ένα νωπό, μαλακό πανί, περάστε την επιφάνεια του φούρνου σας και δείτε τους λεκέδες και τα υπολείμματα φαγητού να εξαφανίζονται!

Ξανασκεφτείτε το πριν το κάνετε... Με το αλουμινόχαρτο στον φούρνο μπορεί να προκληθεί ακόμη και…
Το αλουμινόχαρτο είναι χρήσιμο σε πολλούς τομείς της καθημερινή ζωής. Πολλοί όμως το χρησιμοποιούν και σε μέρη που δεν πρέπει.

Τα κόλπα της μαμάς: Έτσι θα καθαρίσετε τα καμένα λίπη από τον φούρνο σας εύκολα και γρήγορα

Πέρα από ότι χρησιμεύει στην αποθήκευση τροφίμων, μπορεί να βοηθήσει και στην εκτέλεση κάποιον συνταγών σαν αυτή εδώ, αλλά και σε θέματα υγιεινής. Κάτι όμως που πολλοί δεν γνώριζαν είναι ότι δεν πρέπει να μπαίνει στον φούρνο.

Αν βάλεις αλουμινόχαρτο στο φούρνο μπορεί να μην προκληθεί έκρηξη και φωτιά, αλλά σίγουρα μακροπρόθεσμα θα προκληθούν βλάβες στη συσκευή σου. Αν θέλεις, λοιπόν, ο φούρνος σου να μη γεμίζει λάδια και λίπη, αντί να βάζεις αλουμινόχαρτο στον πάτο της συσκευής σου, φρόντισε να την καθαρίζεις μετά από κάθε χρήση!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share