Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022

To κόλπο με το τζάμι για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τον φούρνο σας

Λίγοι το γνωρίζουν!

27 Μαΐου 2022 20:21
To κόλπο με το τζάμι για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τον φούρνο σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο φούρνος είναι ένα από τα πιο tricky και δύσκολα σημεία της κουζίνας που θέλουν καλό καθάρισμα.

Ωστόσο, δεν το καθαρίζουμε πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τον ανοίγουμε και παίρνουμε ότι μπορούμε με ένα πανάκι, συνήθως βρεγμένο. Σε αυτό το σημείο, να σας υπενθυμίσουμε το κόλπο με το αλάτι για αποτελεσματικό καθάρισμα στον νεροχύτη.

Μια μητέρα από την Αυστραλία, όμως, ανακάλυψε έναν έξυπνο τρόπο να εξαφανίσει από τον φούρνο της τα καμμένα λίπη και τους λεκέδες. Η ίδια ανέβασε ένα βίντεο στο Facebook, δείχνοντας ένα απίθανο κόλπο με την πόρτα του φούρνου που της έμαθε ο άνδρας της.

Συγκεκριμένα, συνειδητοποίησε ότι το τζάμι της πόρτας του φούρνου μπορεί να βγει από μια κλειδαριά στον μεντεσέ. Βλέπουμε λοιπόν τον άνδρα της να ξεκλειδώνει το τζάμι, να το σηκώνει και να το αφαιρεί από την πόρτα. Στη συνέχεια, καθαρίζει τον τζάμι με ένα πανί και απορρυπαντικό, όπως θα έκανε και το ξανατοποθετεί στη θέση του, ασφαλίζοντάς το.

Μάλιστα, είπε ότι τόσα χρόνια δεν είχε ιδέα ότι το τζάμι του φούρνου μπορεί να βγει για να καθαριστεί καλύτερα. Οι χρήστες βρήκαν τόσο απίστευτο το τρικ που «τους πήρε το μυαλό», ενώ πολλοί το δοκίμασαν αμέσως. Το cleaning hack έγινε αμέσως viral!

φουρνοσ-καθαριοτητα

Έβαλε μαγειρική σόδα στον φούρνο και είπε αντίο στη βρωμιά

Ο φούρνος είναι μία από τις συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά, γι' αυτό και χρειάζεται συχνό καθάρισμα. Βέβαια, καθώς στον φούρνο μαγειρεύουμε το φαγητό μας, θα πρέπει να τον καθαρίζουμε αποτελεσματικά.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε το έξυπνο τρικ για να κάνεις τις σχάρες του φούρνου να λάμψουν.

Καθαρισμός φούρνου με μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα άλλο εξαιρετικό συστατικό για τον καθαρισμό ενός φούρνου, ειδικά αν ο φούρνος σας είναι πολύ βρώμικος.

  • Πρώτα, ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα με αρκετό νερό για να φτιάξετε μια πάστα.
  • Στη συνέχεια, εφαρμόστε το στους εσωτερικούς τοίχους (κρατήστε το μακριά από τα θερμαντικά στοιχεία) και αφήστε το για περίπου δύο ώρες. Μην ανάβετε το φούρνο.
  • Τέλος, αφαιρέστε την πάστα και σκουπίστε με ένα υγρό πανί.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share