Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

Άμεσος κίνδυνος στα μπαλκόνια μας το καλοκαίρι: Ξέρατε από τι φτιάχνεται το φιδάκι για τα κουνούπια;

Μάλλον δεν θα το ανάβατε ποτέ

17 Μαΐου 2022 12:18
Άμεσος κίνδυνος στα μπαλκόνια μας το καλοκαίρι: Ξέρατε από τι φτιάχνεται το φιδάκι για τα κουνούπια;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν γνωρίζατε από τι φτιάχνεται το φιδάκι για τα κουνούπια, μάλλον δεν θα το ανάβατε ποτέ. Μπορεί να είναι αποτελεσματικό, από την άλλη όμως δεν είναι και τόσο αθώο! Παράλληλα, δείτε ποια είναι τα 5 φυτά για να διώξετε φυσικά τα κουνούπια από το χώρο σας.

Το γνωστό σε όλους μας φιδάκι που ανάβουμε το καλοκαίρι στο μπαλκόνι για να απομακρύνει τα ενοχλητικά κουνούπια, παρασκευάζεται από μία αποξηραμένη σκόνη πύρεθρου το οποίο είναι ένα φυσικό υλικό που προέρχεται από ένα είδος χρυσάνθεμου. Το πύρεθρο μπορεί να προκαλέσει μια σειρά προβλημάτων υγείας όπως πονοκέφαλο ναυτία, έμετο, ερεθισμό στο δέρμα ή τα μάτια και φλεγμονή.

Σε περίπτωσης κατάποσης, μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα της γλώσσας και των χειλιών, σπασμούς, μυϊκή μαρμαρυγή, αναπνευστικά προβλήματα, ακόμη και θάνατο. Στο πύρεθρο βρίσκονται οι πυρεθρίνες. Είναι εκχύλισμα από τις εντομοκτόνες χημικές ουσίες. Έχουν γενικά καρκινογόνα δράση σε ζώα όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες και σε παρατεταμένη χρονική περίοδο.

Μελέτες που έγιναν έδειξαν ότι ο καπνός που παράγεται από την καύση μιας σπείρας, είναι πολύ επικίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ζημιά που προκαλείται στους πνεύμονες από ένα πηνίο κουνουπιών είναι ισοδύναμη με την ζημία που γίνεται από 100 τσιγάρα.

Άλλοι ερευνητές υπολογίζουν ότι ένα φλεγόμενο πηνίο παράγει την ίδια ποσότητα σωματιδίων που παράγουν 75-137 αναμμένα τσιγάρα και εκπέμπει τόση φορμαλδεΰδη όση απελευθερώνεται από 51 τσιγάρα.

φιδακι-κουνουπια

Κουνούπια: 6+1 τροφές για να μην σας πλησιάζουν

Το καλοκαίρι μπήκε και επίσημα και μαζί με αυτό έχουν καταφτάσει και ο απόλυτος εφιάλτης μας, τα κουνούπια, ωστόσο υπάρχουν 7 τροφές που θα σας σώσουν. Παράλληλα, δείτε ποια είναι τα 5 φυτά για να διώξετε φυσικά τα κουνούπια από το χώρο σας.

Όσο περνούν τα χρόνια φαίνεται πως γίνονται όλα και πιο ανθεκτικά σε ταμπλέτες, φιδάκια και διάφορα σπρέι και κάθε χρόνο ψάχνουμε τρόπους για να τα διώξουμε και να μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχα τα βράδια.

Ως γνωστό, τα θηλυκά κουνούπια είναι αυτά που μας τσιμπάνε και το μυστικό, σύμφωνα με τη Dr. Janet Starr Hull, βρίσκεται στη βιταμίνη Β1. Αυτή παράγει μία μυρωδιά που το κουνούπι απεχθάνεται και έτσι η γιατρός συνιστά από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβρη, να παίρνουμε καθημερινά ένα δισκίο βιταμίνης Β1. Εναλλακτικά μπορείς να καταναλώσεις τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β1.

Δείτε ποιες είναι:

  • Λάχανο
  • Μπρόκολο
  • Κουνούπιδι
  • Ηλιόσποροι
  • Σπιρουλίνα
  • Δημητριακά ολικής αλέσεως
  • Ξηροί καρποί
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share