Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Ληγμένα αυγά: Απίστευτες χρήσεις τους εκτός κουζίνας που δεν φαντάζεστε

4 τρόποι να τα αξιοποιήσετε σωστά

8 Απριλίου 2022 12:14
Ληγμένα αυγά: Απίστευτες χρήσεις τους εκτός κουζίνας που δεν φαντάζεστε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναβάλλετε συνεχώς σπιτικές δουλειές που πρέπει να γίνουν, επειδή είστε κουρασμένοι, ανάμεσα σε αυτές και το καθάρισμα του ψυγείου. Όχι πια! Τώρα είναι η ώρα για να πετάξετε όλα όσα αφήσατε πίσω. Παράλληλα, δείτε πως μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αυγά σας με τον σωστό τρόπο στο ψυγείο.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από την τεχνολόγο τροφίμων Ντάνα Γκάντερς, τα αυγά έχουν διάρκεια ζωής 3-5 εβδομάδες. Για να αντέξουν, όμως, τόσο πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 5 βαθμών Κελσίου.

Παρόλα αυτά, αν περάσει το διάστημα των 5 εβδομάδων και εσείς δεν έχετε καταναλώσει ακόμα τα αυγά σας, δείτε τι μπορείτε να κάνετε προκειμένου να μην τα πετάξετε.

  • Μεγαλώστε φυτά

Σπάστε προσεκτικά τα αυγά σας στη μέση και πετάξτε το εσωτερικό τους. Θα χρειαστείτε μόνο το τσόφλι το οποίο θα πρέπει πρώτα να ξεπλύνετε καλά. Κάντε μια τρύπα με μια πινέζα και γεμίστε το με χώμα. Φυτέψτε σπόρους της επιλογής σας μέσα σε κάθε κέλυφος. Βάλτε τα τσόφλια όπως είναι μέσα στο χαρτόνι τους. Μόλις μεγαλώσουν αρκετά και μπορούν να φυτευτούν, βάλτε τα όπως είναι σε γλαστρούλες. Τα τσόφλια θα χρησιμεύσουν σαν λίπασμα.

  • Καθαρίστε τον σκουπιδοφάγο σας

Βάλτε τα τσόφλια από ένα-δύο αυγά μέσα στο σκουπιδοφάγο σας και πατήστε το κουμπί. Τα τσόφλια θα καθαρίσουν τις λεπίδες καλύτερα από το κάθε τι.

Ληγμένα αυγά: Απίστευτες χρήσεις τους που δεν φαντάζεστε

  • Δημιουργήστε λίπασμα για τα φυτά

Σπάστε 5 στεγνά τσόφλια αυγών σε πολύ μικρά κομματάκια, τόσο μικρά ώστε να σχηματίζεται σκόνη. Ρίξτε τη σκόνη από τα τσόφλια στο χώμα πριν φυτέψετε οτιδήποτε. Λόγω του ότι τα αυγά περιέχουν κάλιο και μαγνήσιο, είναι τέλεια για τα φυτά.

  • Φτιάξτε καλύτερο καφέ

Πρόκειται για ένα παλιό καουμπόικο κόλπο το οποίο καλό είναι να κάνετε μόνο αν τα αυγά σας είναι χωριάτικα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε μερικά τσόφλια μέσα στον γαλλικό καφέ σας πριν τον βράσετε. Τα τσόφλια θα απορροφήσουν την πολύ πικρίλα και θα κάνουν πολύ πιο νόστιμο τον καφέ σας.

  • Καθαρίστε τα φλιτζάνια σας

Για να καθαρίσετε τα φλιτζάνια που έχουν λεκέδες μπορείτε απλά να γεμίσετε με ζεστό νερό την κούπα και να ρίξετε μέσα μερικά τσόφλια. Αφήστε το φλιτζάνι όπως είναι όλο το βράδυ και το επόμενο πρωί θα δείτε ότι τα τσόφλια έχουν απορροφήσει όλους τους λεκέδες από το φλιτζάνι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share