Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ξεχάστε αυτά που ξέρατε: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να να αποθηκεύσετε τα αυγά

Το ήξερες;

5 Μαρτίου 2022 19:51
Ξεχάστε αυτά που ξέρατε: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να να αποθηκεύσετε τα αυγά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα αυγά βρίσκονται πάντοτε στην κουζίνα όλων των σπιτιών, καθώς είναι υγιεινά, σε ξελασπώνουν όταν δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις, ενώ χρησιμοποιούνται και ως βασικό συστατικό σε πολλές συνταγές.

Ωστόσο, έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα αυγά αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου στο σούπερ μάρκετ αλλά στο σπίτι τα βάζουμε στο ψυγείο; Θέλεις να μάθεις τον σωστό τρόπο για να αποθηκεύσεις τα αυγά;

Παράλληλα, αυτό είναι το αφρικανικό κόλπο για να αποθεώσεις τα αυγά σου στη μαγειρική.

Πώς να αποθηκεύσετε τα αυγά

Τα αυγά είναι η βέλτιστη τροφή για ανθρώπινη κατανάλωση. Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Advances in Food and Nutrition Research, είναι η καλύτερη διατροφική πρωτεΐνη και είναι πλούσια σε βασικές βιταμίνες και μέταλλα. Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε τον σωστό τρόπο αποθήκευσης των αυγών.

Στο σπίτι, είναι καλύτερο να τα αποθηκεύετε στο ψυγείο, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Επίσης, τα ασπράδια είναι πολύ πυκνά και, όσο περνούν οι μέρες, μικρές ποσότητες αέρα μπαίνουν στο εσωτερικό του αυγού, σπρώχνοντας το ασπράδι και μειώνοντας την πυκνότητά του.

Ξεχάστε αυτά που ξέρατε: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να να αποθηκεύσετε τα αυγά

Είναι καλύτερο να αφήνετε τα αυγά στο κουτί τους και σε ένα ράφι μέσα στο ψυγείο. Πολλοί τα βάζουν σε δίσκους αυγών. Ωστόσο, αυτό δεν είναι καλή ιδέα, καθώς είναι η περιοχή με τις μεγαλύτερες διακυμάνσεις θερμοκρασίας στο ψυγείο.

Αφήνοντας τα αυγά μέσα στο χαρτοκιβώτιο τα προστατεύετε από αλλαγές θερμοκρασίας, οσμές, χτυπήματα και επαφή με άλλα τρόφιμα. Επίσης, το κουτί συνοδεύεται από ημερομηνία λήξης, η οποία συνήθως δεν προστίθεται στα τσόφλια αυγών. Αυτό είναι απαραίτητο, καθώς σας επιτρέπει να γνωρίζετε μέχρι ποια ημερομηνία πρέπει να τα φάτε.

Γιατί λοιπόν είναι σε θερμοκρασία δωματίου στο σούπερ μάρκετ;

Αυτό συμβαίνει επειδή τα αυγά δεν χρειάζονται κρύο, εφόσον η θερμοκρασία του δωματίου είναι περίπου 25°C. Στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο στο σούπερ μάρκετ, καθώς μια απότομη αλλαγή θερμοκρασίας μπορεί να σπάσει την επιδερμίδα, η οποία είναι το λεπτό στρώμα που περιβάλλει το αυγό κάτω από το κέλυφος.

Επομένως, είναι καλή ιδέα να αποθηκεύσετε τα αυγά σε σταθερή θερμοκρασία. Αυτό είναι πιο εύκολο να το πετύχετε αν αφεθούν σε θερμοκρασία δωματίου στο σούπερ μάρκετ.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share