Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Κάντε το να λάμπει: Σκουριά στο μπαλκόνι; Εύκολοι, οικονομικοί και έξυπνοι τρόποι για να την εξαφανίσετε

Δε θα πιστεύετε στα μάτια σας!

4 Απριλίου 2022 14:35
Κάντε το να λάμπει: Σκουριά στο μπαλκόνι; Εύκολοι, οικονομικοί και έξυπνοι τρόποι για να την εξαφανίσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία από τις πιο δύσκολες και επίπονες δουλειές στο σπίτι, είναι το καθάρισμα της σκουριάς από το μπαλκόνι. Αδιαμφισβήτητα, το θέαμα από ένα σκουριασμένο μπαλκόνι, μόνο ως ωραίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Δείτε επίσης: Στοπ στους λεκέδες: Πώς να καθαρίσεις τη βεράντα σου από τα σημάδια της γλάστρας!

Ποιος είναι ο φυσικός τρόπος για να την αντιμετωπίσετε

Για τη σκουριά στα πλακάκια: Βάλτε σε αυτά μαγειρική σόδα, με ξύδι και τρίψτε τα.

Για τη σκουριά στο σιφόνι της βεράντας: Φτιάξτε μείγμα από μαγειρική σόδα, κρεμόριο και χυμό λεμονιού. Ρίξτε το στη σκουριά και μετά από μισή ώρα ρίξτε νερό για να το ξεπλύνετε.

Για τη σκουριά στα εργαλεία κηπουρικής σας: Βυθίστε ένα τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο στο νερό και τρίψτε τα σκουριασμένα εργαλεία σας. Για τα πιο δύσκολα, ρίξτε τα πρώτα σε λευκό ξύδι και μετά επαναλάβετε την αρχική διαδικασία.

σκουρια-μπαλκονι

Για τη σκουριά στα μεταλλικά εξαρτήματα της τέντας: Τρίψτε και βάψτε τις σκουριές. Έπειτα, αλείψτε, με λάδι τις σκουριές.

Για λεκιασμένες γλάστρες, φτιαγμένες από πηλό: Τρίψτε τους λευκούς λεκέδες, με εμποτισμένο σε ξύδι, σύρμα.

Για τη σκουριά σε υφάσματα: Βάλτε μια φέτα λεμόνι χωρίς φλούδα στο λεκέ και σιδερώστε την περιοχή, με το σίδερό σας. Επαναλάβετε, μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης, φτιάξτε μείγμα από ξύδι, αλάτι και λεμόνι για να τρίψετε το λεκέ, με οδοντόβουρτσα. Στο τέλος, απλά ξεπλύνετε με καυτό νερό.

Περιστέρια στο μπαλκόνι; 5+1 έξυπνοι τρόποι για να τα απομακρύνετε

Αρκετά συχνά, ειδικά όταν ο καιρός «ανοίγει», τα περιστέρια έρχονται στο μπαλκόνι μας και γίνονται θαμώνες, για να προστατευτούν. Ωστόσο, καθώς παραμένουν στο μπαλκόνι ή τη βεράντα μας αφήνουν κάποια «δωράκια». Πάμε λοιπόν να δούμε με ποιους τρόπους θα καταφέρουμε να απαλλαγούμε από τα πουλιά στο μπαλκόνι αλλά και την ταράτσα μας.

Χρησιμοποιήστε παλαιά CD

Ναι, το γνωρίζουμε πως είναι πιο συνηθισμένη λύση για πολλούς από εμάς. Είναι όμως αποτελεσματική. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε αυτά τα CD μαζί και να τα κρεμάσετε σε ορατό μέρος. Με την αντανάκλαση που κάνουν τα CD διώχνουν τα πουλιά διότι με το φως του ήλιου ενοχλούνται.

Ψεύτικα πουλιά

σκουρια-μπαλκονι

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απομακρυνθούν τα περιστέρια είναι να χρησιμοποιήσετε ψεύτικα πουλιά. Δεν είναι πολύ ακριβά και κρατούν τα πουλιά μακριά, επειδή τα εμποδίζουν να περπατούν στην επιφάνεια.

Νερό

Η τελευταία μέθοδος για την οποία θα μιλήσουμε για να απομακρύνουμε τα πουλιά είναι να εγκαταστήσουμε ένα σιντριβάνι ή να δημιουργήσουμε μια κατασκευή για να ψεκάζουμε περιοδικά νερό. Το νερό θα τους τρομάξει, γιατί δεν τους αρέσει καθόλου το νερό.

Ασημένια αντικείμενα

Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε πάρα πολλά CD στο σπίτι! Χρησιμοποιήστε άλλα αντικείμενα που αντανακλούν και δημιουργούν παραπάνω φως. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεταλλικά σκεύη ή ακόμα και ασημένια μπαλόνια. Ο στόχος είναι να παραχθεί ένα έντονο φως που δεν αρέσει στα πουλιά.

Πλαστικές κουκουβάγιες και κοράκια

Γνωρίζατε ότι τα περιστέρια κυρίως φοβούνται κουκουβάγιες και κοράκια; Αγοράστε ένα παιχνίδι από πλαστικό με τη μορφή κουκουβάγιας ή κορακιού.

Ορισμένα μοντέλα παιχνιδιών πουλιών μπορούν να γυρίσουν το κεφάλι τους με τον άνεμο, τα μάτια τους να αντανακλούν και να λάμπουν ή να κάνουν έναν ήχο σαν πραγματικό πουλί!

Μπαχαρικά

Σε κανένα πουλί δεν αρέσουν τα πικάντικα πράγματα. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απομακρύνετε λοιπόν τα πουλιά είναι να ψεκάσετε ένα πικάντικο υγρό στις γωνίες της ταράτσας ή του μπαλκονιού σας. Κάνοντας αυτό, δεν τους δηλητηριάζετε και μόλις μυρίσουν το μπαχαρικό, δεν πλησιάζουν πλέον στο σπίτι σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share