Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έτσι θα καθαρίσετε το πουρί στη λεκάνη της τουαλέτας με μια απλή φυσική λύση

Απίθανα αποτελέσματα

15 Μαρτίου 2022 18:17
Έτσι θα καθαρίσετε το πουρί στη λεκάνη της τουαλέτας με μια απλή φυσική λύση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι σίγουρα, έχουμε έλθει αντιμέτωποι και πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε μια γρήγορη λύση να εξαφανίσουμε το πουρί στη λεκάνη! Παράλληλα, να σας θυμίσουμε το λάθος που κάνουμε όλοι και δεν εξαφανίζονται τα μικρόβια από την μπανιέρα σας.

Να τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν: Για απολύμανση και λάμψη της λεκάνης, αν δεν είναι βρώμικη, ρίχνουμε το βράδυ αρκετή ποσότητα λευκό ξύδι. Το πρωί βράζουμε λίγο νερό και το ρίχνουμε καυτό μέσα στη λεκάνη, κατευθείαν από το βραστήρα ή την κατσαρόλα.

 Έτσι θα καθαρίσετε το πουρί στη λεκάνη

Ταλαιπωρία τέλος στην τουαλέτα: Το πανέξυπνο κόλπο για να φτιάξετε μόνοι σας το καζανάκι που τρέχει

Όταν τρέχει το καζανάκι τότε αυτό είναι ένα ενοχλητικό πρόβλημα. Έκτος από ότι μπαίνουμε σε περιττά έξοδα είναι ενοχλητικός και ο ήχος που κάνει. Ωστόσο, εδώ σας έχουμε τη λύση για να το φτιάξετε μόνοι σας χωρίς τη βοήθεια υδραυλικού. Γιατί τρέχει το καζανάκι;

Εξαφανίστε το πουρί από τη λεκάνη της τουαλέτας: 2 πανεύκολοι και οικονομικοί τρόποι για γρήγορο καθάρισμα

Ο πιο συνηθισμένος λόγο για τον οποίο μπορεί να τρέχει το καζανάκι σου σχετίζεται με την αλυσίδα. Το μήκος της αλυσίδας ενδέχεται να είναι η πηγή του προβλήματος. Αν λοιπόν η αλυσίδα είναι κοντή μπορεί να εμποδίζει το σωστό κούμπωμα της βαλβίδας απελευθέρωσης πάνω στην τρύπα από την οποία φεύγει προς τα έξω το νερό, στην λεκάνη.

Το νερό λοιπόν θα τρέχει συνεχώς προς την λεκάνη. Από την άλλη, αν η αλυσίδα είναι πολύ μεγάλη, τότε μπορεί να έχει μπλεχτεί και να εμποδίζει την σωστή λειτουργία στο καζανάκι. Μία μπάλα σαν αυτή που σου περιγράψαμε πιο πάνω, η οποία δεν έχει τοποθετηθεί σωστά ή έχει καταστραφεί μπορεί να είναι άλλη μία αιτία.

Μία κατεστραμμένη ή μία λάθος τοποθετημένη μπάλα, αφήνει συνεχώς το νερό να κυλά από τον σωλήνα υπερχείλισης και να καταλήγει στον αγωγό. Το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται όμως ακόμη και στην ίδια την βαλβίδα απελευθέρωσης νερού. Αυτό συμβαίνει διότι με το πέρασμα των χρόνων η βαλβίδα χάνει την ελαστικότητά της. Έτσι μπορεί να σταματήσει η ομαλή λειτουργία της βαλβίδας και να μην καλύπτει επαρκώς την δίοδο απελευθέρωσης. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το νερό να τρέχει διαρκώς προς την λεκάνη.

καζανακι-τουαλετα

Το πανέξυπνο κόλπο για να το διορθώσετε – Όλα τα βήματα

Αλλαγή λαστιχένιας φούσκας

1) Το πρώτο πράγμα που κάνουμε πάντα είναι να απομονώσουμε το μέρος που έχουμε το πρόβλημα. Επομένως κλείνουμε τον διακόπτη που τροφοδοτεί με νερό το καζανάκι.

2) Αδειάζουμε όλο το νερό που έχει μέσα το καζανάκι. Απλά πατήστε το κουμπί χρήσης πάνω στο καζανάκι.

3) Ανοίξτε προσεκτικά το καζανάκι ώστε να δείτε το εσωτερικό του.

4) Ξεβιδώστε με μεγάλη προσοχή το καπάκι που βρίσκεται στο κάτω μέρος της ράβδου που βλέπετε.

5) Ξεβιδώστε τη κατακόρυφη ράβδο που είναι πλαστική. Πιάστε τη με το χέρι σας από το κάτω άκρο για να τη ξεβιδώσετε. Τη συγκεκριμένη ράβδο τη βλέπετε αφού ξεβιδώσετε το καπάκι από το προηγούμενο βήμα. Στη βάση της βρίσκεται η φούσκα που θα πρέπει να αντικαταστήσετε.

6) Αλλάξτε τη παλιά φούσκα με μια νέα. Η νέα θα πρέπει να είναι ίδια με τη παλιά. Οπότε σας προτείνουμε να έχετε τη παλιά μαζί σας όταν θα αγοράζετε τη καινούρια.

7) Τοποθετήστε τη ράβδο στη θέση της και βιδώστε τη καλά ώσπου να κουμπώσει. Τοποθετήστε το καπάκι και κλείστε το καπάκι.

8) Ανοίξτε το διακόπτη παροχής του νερού.

9) Κάντε τον έλεγχο ότι πλέον δε τρέχει το καζανάκι!

Αλλαγή φλοτέρ

1) Κλείνετε τον διακόπτη παροχής νερού ( κλασικό βήμα ).

2) Αδειάζετε όλο το νερό από το καζανάκι.

3) Ανοίξτε το καπάκι από το καζανάκι.

4) Με ένα γαλλικό κλειδί ξεβιδώστε και απομακρύνετε τον σπιράλ σωλήνα που βρίσκεται κάτω ή στο πλάι της λεκάνης.

5) Ξεβιδώστε τον μηχανισμό (τον σφιγκτήρα) που συνδέεται με το φλοτέρ.

6) Αφαιρέστε το φλοτέρ από το καζανάκι

7) Τοποθετήστε το νέο φλοτέρ, το οποίο θα πρέπει να είναι ίδιο με το προηγούμενο. Βιδώστε τον σφιγκτήρα και τον σπιράλ σωλήνα έτσι όπως ήταν αρχικά.

8) Ανοίξτε τον διακόπτη παροχής του νερού

9) Κάντε τον έλεγχο ότι το πρόβλημα έχει επιδιορθωθεί !

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share