Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θαμπά ποτήρια: Τα 3 μυστικά κόλπα για να λάμπουν μετά το πλυντήριο πιάτων

Πείτε «αντίο» στο θάμπωμα

18 Φεβρουαρίου 2022 19:59
Θαμπά ποτήρια: Τα 3 μυστικά κόλπα για να λάμπουν μετά το πλυντήριο πιάτων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πριν δούμε πως να καταπολεμήσουμε το θάμπωμα, ας μάθουμε πρώτα γιατί θαμπώνουν τα ποτήρια στο πλυντήριο πιάτων. Ο νούμερο ένα εχθρός των ποτηριών που δημιουργεί το θάμπωμα είναι το σκληρό νερό.

Μυρίζουν άσχημα τα ποτήρια και τα πιάτα σας ενώ τα έχετε πλύνει; Δείτε πώς θα απαλλαγείτε!

Το σκληρό νερό περιέχει κάποια στοιχεία τα οποία εγκαθίστανται στο εσωτερικό του πλυντηρίου σου και επιβαρύνουν τη λειτουργία του. Σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση υπολειμμάτων, τη συχνότητα πλύσης και την ποιότητα των υλικών, τα ποτήρια θαμπώνουν στο πλυντήριο. Ευτυχώς μπορείς πολύ εύκολα και γρήγορα να τα ξεθολώσεις! Το μοναδικό υλικό που θα χρειαστείς είναι το λευκό ξύδι.

Τα 3 μυστικά κόλπα για να μην ξαναβγούν θαμπά τα ποτήρια σας

Βάλε ένα μπολάκι με ξύδι στο πλυντήριο

Γέμισε ένα μπολάκι με ξύδι και τοποθέτησε το στο κέντρο του πλυντηρίου σου. Στη συνέχεια, βάλε το πλυντήριο σε λειτουργία για κανονική πλύση. Θα εκπλαγείς όταν ανακαλύψεις ότι με κάτι τόσο απλό, τα ποτήρια σου θα γυαλίζουν και πάλι. Μπορείς να χρησιμοποιείς αυτή το κόλπο ακόμα και για προληπτικούς λόγους. Με αυτό το τρόπο δεν θα θαμπώνουν τα ποτήρια στο πλύσιμο από εδώ και πέρα.

Τοποθέτησε αλάτι πλυντηρίου για να μαλακώσει το νερό

Καλές οι συμβουλές, για να ξεθολώσεις τα ποτήρια προσωρινά. Τώρα όμως που ξέρεις γιατί θαμπώνουν τα ποτήρια στο πλυντήριο, η μόνιμη λύση είναι αυτή που χρειάζεσαι. Είναι αναγκαίο να τοποθετείς αλάτι πλυντηρίου για να «μαλακώνει» το νερό που διαρρέει τις σωληνώσεις της συσκευής. Έτσι δε θα δημιουργούνται αποθέσεις αλάτων που εμποδίζουν τη δράση του καθοριστικού και τη διανομή του νερού.

Μην αμελείς τη συντήρηση του πλυντηρίου σου

Είναι απαραίτητο επίσης να καθαρίζεις το πλυντήριο πιάτων κάθε μήνα από τα υπολείμματα φαγητών που συγκρατούνται. Διαφορετικά, η πλύση δεν μπορεί να γίνει σωστά. Τα πιάτα σου λοιπόν και τα ποτήρια θα θαμπώνουν στο πλυντήριο και δε θα καθαρίζονται σωστά. Για να είσαι απόλυτα σίγουρη για τη σωστή λειτουργία του κι αποδοτικότητα του, πρέπει να γίνεται συντήρηση του πλυντηρίου πιάτων σου περίπου κάθε 6 μήνες. Έτσι, όχι μόνο δεν θα θαμπώνουν τα ποτήρια αλλά θα είσαι απόλυτα σίγουρη ότι το πλυντήριο πιάτων λειτουργεί στο έπακρο των δυνατοτήτων του.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share