Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μεγάλη προσοχή: Αυτά τα 7 πράγματα δεν πρέπει ποτέ να τα βάζετε στο πλυντήριο

Δώστε βάση!

17 Φεβρουαρίου 2022 13:52
Μεγάλη προσοχή: Αυτά τα 7 πράγματα δεν πρέπει ποτέ να τα βάζετε στο πλυντήριο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να βάζουμε στο πλυντήριο οτιδήποτε βρόμικο, αλλά θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν πλένονται όλα τα αντικείμενα στον κάδο του πλυντηρίου σου.

Παράλληλα, ανακάλυψε εδώ πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τις πιτζάμες σου.

Έτσι λοιπόν, εκτός από τον διαχωρισμό στα χρώματα των ρούχων και στην ποιότητα των υφασμάτων θα πρέπει να γνωρίζουμε και ποια είναι τα πράγματα που δεν μπαίνουν στο πλυντήριο. Ναι, μπαίνουν τα παπούτσια όχι όμως όλα και όχι χωρίς προστατευτικό δίχτυ.

Πληθώρα ρούχων

Εκτός από το ότι δεν θα πλυθούν καλά, μπορούν να καταστρέψουν τα συστήματα του πλυντηρίου λόγω της υπερβολικής πίεσης.

Όλα όσα μπαίνουν στον κάδο του πλυντηρίου θα πρέπει να πλένονται στο κατάλληλο πρόγραμμα με την ανάλογη θερμοκρασία.

Κάλτσες για μωρά και άλλα μικρά ρούχα

Κάποια ρούχα που είναι πολύ μικρά δεν θα πρέπει να μπαίνουν στο πλυντήριο γιατί μπορεί να παγιδευτούν στους σωλήνες του πλυντηρίου.

Κλειδιά

Όπως και για τα νομίσματα, αυτά τα κοφτερά μεταλλικά αντικείμενα μπορούν να φέρουν την καταστροφή. Με τα κλειδιά αυτοκινήτων τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα γιατί συνήθως περιέχουν και μπαταρίες ή ηλεκτρονικά μέρη.

Νομίσματα

Κανείς δεν θέλει να αφήνει νομίσματα στις τσέπες του αλλά υπάρχει και ένας ακόμα λόγος να κοιτάτε τις τσέπες σας. Εάν τα νομίσματα καταλήξουν στην αποχέτευση, θα καταστρέψουν το μηχάνημα. Επίσης, μπορεί να φθείρουν το τζάμι.

Μεγάλη προσοχή: Αυτά τα 7 πράγματα δεν πρέπει ποτέ να τα βάζετε στο πλυντήριο

Παπούτσια

Εκτός από τον θόρυβο, τα παπούτσια θα φθείρουν τον κάδο. Εάν πρέπει οπωσδήποτε να τα πλύνετε εκεί, ασφαλίστε τα με αυτό το έξυπνο κόλπο. Ωστόσο, τα παπούτσια για το τρέξιμο μπορεί να μαζέψουν.

Εσώρουχα

Τα εσώρουχα έχουν μπανέλες και άγκιστρα που μπορούν να φθείρουν τον κάδο ή τα άλλα ρούχα.

Επιπλέον απορρυπαντικό

Είναι απαραίτητο να βάζετε χημικά στην πλύση αλλά η υπερβολή δεν κάνει καλό γιατί πιθανώς να φθείρετε πιο γρήγορα τον κάδο. Επίσης, το επιπλέον μαλακτικό θα καταστρέψει τα ρούχα σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share