Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τις πιτζάμες σας

Το γνωρίζατε;

16 Φεβρουαρίου 2022 12:48
Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τις πιτζάμες σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία ερώτηση που έχει πολλές πιθανές απαντήσεις είναι το πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τις πιτζάμες μας. Αν το καλοσκεφτούμε, όλοι γνωρίζουμε ότι τα εσώρουχα πρέπει να πλένονται μετά από κάθε χρήση, ωστόσο οι πιτζάμες που φοριούνται μόνο σε εσωτερικούς χώρους και συνήθως μετά από ένα απολαυστικό ντους ή μπάνιο, φαίνεται να είναι ανούσιο να πλένονται κάθε φορά που τις φοράτε.

Δείτε επίσης: Έριξε μαλακτικό μαλλιών στο πλυντήριο - Όταν δείτε γιατί θα τρέξετε να το κάνετε

Από την άλλη, ωστόσο, αξίζει να σκεφτείτε πόση βρωμιά συγκεντρώνεται στις πιτζάμες σας, ακόμη κι αν δεν βγαίνετε έξω με αυτές. Τα έλαια του σώματος, η εφίδρωση, βακτήρια και διάφορα προϊόντα περιποίησης του σώματός σας (π.χ. κρέμα σώματος) μπορούν να συσσωρευτούν στις πιτζάμες σας, χωρίς στην ουσία να φαίνονται.

πιτζάμες πλύσιμο

Οι ειδικοί συμφωνούν στο ότι εάν έχετε την τάση να ιδρώνετε στον ύπνο σας, πρέπει να τις πλένετε πιο συχνά, όπως θα κάνατε και με τα ρούχα που φοράτε μια ιδιαιτέρως ζεστή μέρα ή τα ρούχα της προπόνησης, κατά την οποία ιδρώνετε πιο εύκολα.

Επίσης, έχετε κατά νου ότι δεδομένου ότι περνάτε κατά μέσο όρο επτά με οκτώ ώρες κάθε νύχτα φορώντας τις πιτζάμες σας, θα πρέπει να τις πλένετε τόσο συχνά όσο θα κάνατε και με τα ρούχα που φοράτε κατά την διάρκεια της ημέρας.

Οι εμπειρογνώμονες, λοιπόν, καταλήγουν στο ότι η καταλληλότερη συχνότητα για να πλένετε τις πιτζάμες σας είναι μετά από δύο έως τρεις ημέρες, ενώ για να αποφύγετε αυτήν την συχνότητα μπορείτε να κάνετε ντους κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε, χωρίς να χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης για το σώμα σας.

Βέβαια, μην ξεχνάτε και την κοινή λογική, που λέει ότι αν έχουν λεκέδες ή μυρίζουν περίεργα είναι η σωστή ώρα για να τις βάλετε στο καλάθι των απλύτων.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share