Μην πανικοβάλλεσαι: Τι μπορείς να κάνεις αν ξέμεινες από ψωμί

Ένα γρήγορο τρικ που θα σας σώσει
Έχεις καλεσμένους στο σπίτι, το δείπνο πάει υπέροχα και ανακαλύπτεις ξαφνικά πως ξέμεινες από ψωμί. Τι κάνεις; Πριν πανικοβληθείς, όλο και κάτι μπορείς να σκαρώσεις στην κουζίνα.
Το τρικ μοιράζεται μαζί μας ο οδηγός μαγειρικής του BBC «Good Food», λέγοντάς μας πως αυτή η παρασκευή θα υποκαταστήσει επάξια το ψωμί. Φτάνει να έχεις αλεύρι. «Αν έχεις αλεύρι στο ντουλάπι, έχεις πάντα και ψωμί στο χέρι», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Δείτε επίσης: Φτιάχνετε τα μπιφτέκια σας με λευκό ψωμί; Μην το κάνετε ξανά!
Υπολογίζεις λοιπόν μια κούπα αλεύρι γενικής χρήσης με 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ανά άτομο. Προσθέτεις στο μείγμα κρύο νερό και φτιάχνεις τη ζύμη μέσα σε ένα μπολ. Θα καταλάβεις πως η ζύμη έγινε όταν είναι μαλακή και δεν αφήνει ίχνη στο σκεύος.
Κατόπιν τη χωρίζεις σε μπαλάκια και φτιάχνεις λεπτές φέτες 2 χιλιοστών την καθεμιά. Τις περνάς για μερικές στιγμές από στεγνό αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να αποκτήσουν αυτή τη χαρακτηριστική χρυσαφένια όψη και στις δύο πλευρές, και έχεις πανέτοιμες αραβικές πίτες για το τραπέζι…
Πιτάκια με βάση από ψωμί του τοστ – Το πιο εύκολο και χορταστικό σνακ!
Πιτάκια: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια λαχταριστή συνταγή για χαριτωμένα μίνι πιτάκια που γίνονται με ψωμί του τόστ! Ποιος θα μπορέσει να αντισταθεί σε αυτά άραγε; Παράλληλα δείτε και άλλη μια εύκολη συνταγή για πιτάκια τεμπέλικα με ζαμπόν, φέτα και σπανάκι θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.
Κάνει 6 κομμάτια (3 μερίδες)
- 1 φέτα μπέικον κομμένη σε κύβους (50g / 1.5 oz)
- 1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λάδι 1 κουταλάκι του γλυκού
- 6 φέτες άσπρο ψωμί σάντουιτς (νωπό)
- 2 κανονικά αυγά μεγάλα (ή 3 μικρά)
- 2/3 φλιτζάνι γάλα
- 1/3 φλιτζάνι τυρί τριμμένο ( γραβιέρα, τσένταρ – οποιοδήποτε λιώνει)
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- λάδι για άλειμμα
Πιτάκια: Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
- Ζεστάνετε 1 κουταλιά λάδι σε ένα μικρό τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το μπέικον και σωτάρετε μέχρι το μπέικον να είναι τραγανό – περίπου 2 λεπτά.
- Αφαιρέστε από τη θερμότητα και βάλτε στην άκρη (μπορείτε να το αφήσετε στο τηγάνι).
- Αφαιρέστε από το ψωμί του τοστ τις κρούστες (αν δεν έχετε ήδη έτοιμο) και κόψτε σε κύκλους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κονσέρβα ντομάτας 800g (αφού την αδειάσετε και την πλύνετε) – αυτό είναι το τέλειο μέγεθος για να χωρέσουν οι βάσεις σε φορμάκια των muffin
- Χρησιμοποιήστε ένα πλάστη για να ισοπεδώσετε το ψωμί.
- Λαδώστε ελαφρά 6 φορμάκια muffin , στη συνέχεια, πατήστε το ψωμί μέσα στο καθένα.
- Βάλτε στο φούρνο για 3 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και βάλτε στην άκρη. Τα κύπελλα τοστ δεν πρέπει να ροδίσουν, μόνο να στεγνώσουν (όπως στο «τοστ»).
- Χτυπήστε ελαφρά μαζί το αυγό, το γάλα, το μαϊντανό και από μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
- Χωρίστε το μείγμα του μπέικον μέσα στα 6 φορμάκια μετά το τυρί.
- Ρίξτε 2 ½ κουταλιές της σούπας από μίγμα των αυγών σε κάθε φορμάκι, στη συνέχεια, τοποθετήστε αμέσως στο φούρνο. Εάν αργήσετε να τα βάλετε στο φούρνο από την στιγμή που θα ρίξετε μέσα το μίγμα των αυγών το αυγό θα μουσκέψει το ψωμί.
- Ψήστε για 12-15 λεπτά, μέχρι η κορυφή να ροδίσει και να πήξει η γέμιση.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε. Η γέμιση θα φουσκώσει αλλά θα ξεφουσκώσει, ενώ κρυώνει.
- Γαρνίρετε με έξτρα μαϊντανό, αν θέλετε. Σερβίρονται ζεστά.
Πηγή: daddy-cool.gr