Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το μοναδικό υλικό που κάνει τα μάτια της κεραμικής εστίας να λάμπουν

Το γνωρίζατε;

17 Φεβρουαρίου 2022 12:01
Το μοναδικό υλικό που κάνει τα μάτια της κεραμικής εστίας να λάμπουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα πολύ απλό προϊόν που δεν είναι καθαριστικό και σίγουρα όλες έχετε στην κουζίνα σας είναι αρκετό για να κάνετε τα μάτια της κεραμικής εστίας να λάμπουν.

Αυτό δεν είναι άλλο από την μαγειρική σόδα, η οποία όπως αποδεικνύεται κάνει θαύματα και στο κομμάτι της καθαριότητας. Αυτό που θα χρειαστείτε για την διαδικασία είναι ένα φλυτζάνι σόδας και δύο πανιά, ένα στεγνό και ένα υγρό.

Δείτε επίσης: 2 πανέξυπνα κόλπα για να εξαφανίσετε τις γρατζουνιές από τις inox επιφάνειες

κεραμική εστία υλικό καθάρισμα

Απλώστε, λοιπόν, τη σόδα πάνω στις εστίες της κουζίνας διάσπαρτη σε όλη την επιφάνειά τους. Πάρτε το στεγνό πανί και αρχίστε να τρίβετε τη σόδα πάνω στις εστίες και γύρω από αυτές. Μόλις τελειώσετε με όλη την επιφάνεια, επαναλάβετε την διαδικασία με το βρεγμένο πανί αυτήν την φορά.

Μόλις ολοκληρώσετε την διαδικασία αφαιρέστε τη σόδα με ένα καθαρό πανί και απολαύστε τα αποτελέσματα. Στην κυριολεξία μαγικά! Κάτι ήξεραν οι γιαγιάδες μας που ανέκαθεν χρησιμοποιούσαν τη μαγειρική σόδα για το οτιδήποτε.

Το ανέξοδο κόλπο για να μοσχομυρίζει πάντα ο φούρνος σας μόνο με 1 υλικό

Ανοίγετε το πορτάκι του φούρνου μικροκυμάτων και καταλαβαίνετε πως ο φούρνος σας δεν μυρίζει πια και τόσο ευχάριστα. Μπορείτε φυσικά να τον καθαρίσετε αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα γλιτώσετε από τις μυρωδιές οι οποίες ξεπερνούν τη δράση του καθαριστικού σας.

Όμως υπάρχει εύκολη λύση, οικονομική και οικολογική! Κόψτε μισό λεμόνι στα τέσσερα καθώς και μερικές σκελίδες σκόρδο και βάλτε τις φέτες σε ένα μικρό μπολ με νερό. Αφήστε το να βράσει μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων.

Όταν ανοίξετε το πορτάκι του φούρνου θα καταλάβετε αμέσως πως η άσχημη μυρωδιά εξαφανίστηκε εντελώς! Αυτό το tip μπορείτε να το εφαρμόσετε και στον ηλεκτρικό φούρνο αφού πρώτα έχετε τοποθετήσει το λεμόνι και το σκόρδο σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share