Τρίτη, 24 Μαΐου 2022

4+1 λάθη που όλοι κάνουμε στο σιδέρωμα!

Δεν είχαμε ιδέα!

27 Ιανουαρίου 2022 11:44
4+1 λάθη που όλοι κάνουμε στο σιδέρωμα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σιδέρωμα: Το σίδερο μπορεί να είναι φαινομενικά απλή δουλεια του σπιτιού. Μην το αφήσετε όμως να σας ξεγελάσει έχει πολλά μυστικά.

Δείτε επίσης: Ένα tip που θα σας γλιτώσει πολύ χρόνο απ' το σιδέρωμα

Σιδέρωμα: Μια δύσκολη δουλειά

Όλες οι δουλειές του σπιτιού έχουν τα δικά του μικρά μυστικά που μπορούν να μας ευκολύνουν την ζωή και να τις κάνουν πολύ πιο εύκολες. Το σίδερο είναι μια από αυτές τις δουλειές που μπορεί να φαίνεται πανεύκολη και πως όλοι μας μπορούμε να την κάνουμε με ευκολία. Αυτή είναι όμως μια μεγάλη ψευδαίσθηση εφόσον μπορείτε πολύ εύκολα να καταστρέψετε τα ρούχα σας.

Παρακάτω σας έχουμε μερικές συμβουλές του σιδερώματος που θα σας ευκολύνουν την ζωή.

Μην σιδερώνετε τα ρούχα σας όταν είναι πολύ στεγνά

Το επίμονο τσαλάκωμα εξαφανίζεται μόνο αν το ύφασμα μαλακώσει. Βάλτε το σίδερο σας στην λειτουργία δυνατού ατμού και δείτε την άμεση διαφορά.

Μην αφήσετε τα ευαίσθητα ρούχα για το τέλος

Η συσκευή χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να κρυώσει μετά τη χρήση της από ότι να ζεσταθεί, για το λόγο αυτό θα πρέπει να ξεκινάτε πρώτα με τα υφάσματα χρειάζονται χαμηλότερη θερμοκρασία.

λάθη σιδέρωμα

Κάνουμε εναλλαγές στη θερμότητα όταν σιδερώνουμε

Όταν ένα ρούχο είναι φτιαγμένο από ένα συνδυασμό υλικών, τότε θα πρέπει να διαλέγετε τη θερμοκρασία που ενδείκνυται για τα ευαίσθητα υφάσματα, για να μην καταστρέψετε το ρούχο.

Αποφύγετε το νερό της βρύσης

Αν και τα σημερινά σίδερα έχουν την δυνατότητα να δεχτούν καλύτερα το νερό της βρύσης χωρίς μεγάλο πρόβλημα αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να το προτιμάτε. Το νερό της βρύσης έχει συνήθως περισσότερα άλατα τα όποια συσσωρεύονται στο σίδερο.

Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε το σίδερο

Το γεγονός ότι τα ρούχα είναι καθαρά δεν σημαίνει πως η πλάκα στο σίδερο δεν μαζεύει υπολείμματα που είναι πιθανό να βλάψουν κάποιο από αυτά. Καθαρίστε την με πάστα μαγειρικής σόδας όταν αυτό είναι εκτός λειτουργίας και κρύο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share