Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020

Ένα tip που θα σας γλιτώσει πολύ χρόνο απ' το σιδέρωμα

Θα σας λύσει τα χέρια!

17 Σεπτεμβρίου 2019 09:13
Ένα tip που θα σας γλιτώσει πολύ χρόνο απ' το σιδέρωμα

Μήπως έχετε βαρεθεί να σιδερώνετε; Κορίτσια, με αυτό το tip δεν θα χρειαστείτε να το ξανακάνετε!

Τι θα χρειαστείτε Για να φτιάξετε το σπρέι θα χρειαστείτε κρεμάστρες, 1 άδειο μπουκάλι σπρέι, ¼ φλ. conditioner μαλλιών, ¼ φλ. λευκό ξίδι, ¼ φλ. νερό.

Δείτε επίσης: Γλιτώστε το σιδέρωμα των ρούχων... μόνο με παγάκια!

Πώς θα φτιάξετε το σπρέι: Ξεκινήστε ρίχνοντας όλα τα υλικά στο μπουκάλι. Κλείστε το μπουκάλι και ανακινήστε καλά ώστε να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά. Όταν το μείγμα σας είναι έτοιμο, ψεκάστε με αυτό τα τσαλακωμένα ρούχα. Στη συνέχεια βάλτε τα ρούχα σε κρεμάστρες και σε τέτοιο σημείο ώστε να τα βλέπει ο ήλιος.

Με αυτό το απλό tip τα ρούχα σας θα αποκτήσουν λεία υφή και δεν θα χρειαστεί να τα σιδερώσετε επιπλέον. Γλιτώστε έτσι αρκετό χρόνο από το σιδέρωμα των καθημερινών ρούχων και αφιερώστε τον επιπλέον χρόνο σας σε άλλες δουλειές ή σε κάποιο χόμπι σας!

Τι πρέπει να κάνετε για μην ξεθωριάσει το μαύρο από τα ρούχα σας!

Το να ξεθωριάζει το μαύρο από τα ρούχα και τα υφάσματά μας είναι ένα συχνό φαινόμενο που νομίζουμε πως δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε.

Στην πραγματικότητα, όμως, υπάρχει τρόπος να διατηρηθεί το μαύρο χρώμα για περισσότερο ακολουθώντας μερικά βήματα. Αρχικά, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η θερμοκρασία πλύσης.

Επιλέξτε πλύση με κρύο νερό, για ευαίσθητα ρούχα και χρησιμοποιήστε τη συνιστώμενη ποσότητα απορρυπαντικού (γιατί η επιπλέον ποσότητα μπορεί επίσης να ξεθωριάσει τα ρούχα σας).


Μια δεύτερη και εξίσου σημαντική συμβουλή έχει να κάνει με το πώς βάζετε τα ρούχα στο πλυντήριο. Πριν τα βάλετε στον κάδο, γυρίστε τα από την ανάποδη μεριά γιατί το πλυντήριο χαλαρώνει τις ίνες των ρούχων, τις σπάει, δημιουργώντας αποχρωματισμό στα ρούχα. Γυρίζοντάς τα ανάποδα, τα ρούχα προστατεύονται και βγαίνουν άθικτα από το πλύσιμο.

Πως θα εξαφανίσεις τους κίτρινους λεκέδες από τα άσπρα ρούχα;

Πλύνε βάλε το λευκό σου t-shirt. Είναι το αγαπημένο σου και το έχεις βολευτεί δεν είμαι εδώ για να σε κρίνω φορώντας το αντίστοιχο λευκό t-shirt μου.

Το λευκό είναι δύσκολο χρώμα ως προς το πλύσιμο και πολύ ευαίσθητο ως προς τους λεκέδες. Η περιοχή της μασχάλης πολύ συχνά θα εμφανίσει κιτρινίλες εξαιτίας του αποσμητικού και του ιδρώτα. Το να το ρίξεις στο πλυντήριο δεν αρκεί. Χρειάζεται βαθύτερο καθάρισμα.

lekes

Φτιάξε ένα μείγμα από ίσες δόσεις αλατιού, μαγειρικής σόδας και ξιδιού.

Άπλωσέ το στην στην περιοχή του λεκέ και αφήσέ το για 15 με 20 λεπτά να απορροφηθεί.

Ένα καλό τρίψιμο και ξεβγάζεις με κρύο νερό ή το βάζεις στο πλυντήριο, όπως θα έκανες έτσι κι αλλιώς.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share