Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Λεκές από κόκκινο κρασί; Εξαφάνισέ τον στο λεπτό με 2 υλικά

Πείτε αντίο!

19 Ιανουαρίου 2022 11:30
Λεκές από κόκκινο κρασί; Εξαφάνισέ τον στο λεπτό με 2 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχεις ζήσει και εσύ την τρομακτική στιγμή όπου το κόκκινο κρασί χύνεται στο ρούχο σου, στο χαλί σου ή στο τραπεζομάντηλο σου;

Ο λεκές από κόκκινο κρασί μπορεί να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης σου αφού μπορεί να αφήσει το στίγμα του για πάντα. Παράλληλα, δείτε πως θα διώξετε σε 5 λεπτά τον λεκέ από λάδι.

Αν είσαι λάτρης του κόκκινου κρασιού είναι ένα ρίσκο που παίρνεις κάθε φορά προσέχοντας τις κινήσεις σου για να μην κάνεις ζημιά. Μία απροσεξία είναι πιθανό να σε πανικοβάλει, εκτός κι αν δράσεις γρήγορα. Γνωρίζοντας ορισμένα κόλπα, θα καταφέρεις να απομακρύνεις τον λεκέ που δημιουργήθηκε ευκολότερα από όσο νόμιζες. Δώσε λοιπόν προσοχή στην επόμενη συμβουλή!

Ο λεκές από κόκκινο κρασί είναι από τους πιο δύσκολους. Για να τον εξαφανίσετε στο λεπτό από ρούχα ή χαλιά ρίξτε πάνω του μερικές σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων με λίγο οξυζενέ!

απορρυπαντικο

Λεκές αίματος σε στρώμα και χαλί; Δείτε πως θα τον αντιμετωπίσετε γρήγορα και αποτελεσματικά

Οι κηλίδες αίματος είναι πραγματικά αμφίβολο αν μπορούν να αφαιρεθούν από τη στιγμή που θα γίνουν. Ο καθαρισμός τους, πριν το προϊόν να πλυθεί και να στεγνώσει είναι ο,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε.

Πως να αφαιρέσετε λεκέδες αίματος από σεντόνια, στρώμα και χαλιά

Υπάρχουν βασικές μέθοδοι που μπορούν να καταπολεμήσουν τους λεκέδες αίματος αποτελεσματικά και να κάνουν τα τα κλινοσκεπάσματά σας και τα χαλιά να λάμψουν.

Νερό

Σε περίπτωση που ο λεκές σας είναι σε ένα χαλί, στο στρώμα, ή σε βαριά έπιπλα τα οποία δεν πρόκειται να έχουν εμποτιστεί με αυτό, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί ή ένα σφουγγάρι για να καθαρίσετε το λεκέ με νερό.

Οξυζενέ

Δοκιμάστε το οξυζενέ για να αφαιρέσετε λεκέδες αίματος. Αυτό λειτουργεί μόνο με υγρό αίμα. Πριν από την επιλογή να χρησιμοποιήσετε το οξυζενέ, δείτε αν το ύφασμα το επιτρέπει, διαφορετικά μπορείτε να δημιουργήσετε οι ίδιοι λεκέδες στο ύφασμά σας.

Γι‘ αυτό να έχετε στο μυαλό σας πρώτα να κάνετε δοκιμή, σε ένα μικρό τμήμα του υφάσματος, σε μια μικρή, δυσδιάκριτη κηλίδα στο λεκιασμένο σημείο. Το οξυζενέ μπορεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα να αφαιρέσει τους λεκέδες αίματος από πορώδεις επιφάνειες όπως είναι το σκυρόδεμα.

λεκέδες-αίμα

Αλάτι και νερό

Χρησιμοποιήστε αλάτι και το νερό για ευαίσθητα υφάσματα. Όσο γρηγορότερα τα χρησιμοποιήσετε στο λεκέ τόσο το καλύτερο. Χρησιμοποιώντας μια πάστα από αλάτι και νερό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απομακρύνετε τους λεκέδες αίματος από τα στοιχεία που δεν μπορούν να μπουν στο πλυντήριο, όπως τα στρώματα.

Ξεπλύνετε το λεκέ κάτω από κρύο νερό. Βάλτε το ύφασμα κάτω από τη βρύση και αφήστε το κρύο νερό να τρέξει μέσα από αυτό. Θα έχετε τη δυνατότητα να ξεπλύνετε το αίμα κατά μήκος αυτών των γραμμών.

Στη περίπτωση που ο λεκέ σας είναι σε ένα χαλί ή ένα κομμάτι βαρέων επίπλων, ανακατεύουμε λίγο πάγο και νερό σε ένα μπολ ή σε μια λεκάνη και περνάμε με αυτά τη λεκιασμένη περιοχή και στη συνέχεια στεγνώστε το λεκέ με μια πετσέτα πιάτων ή ένα σφουγγάρι.

Οδοντόκρεμα

Χρησιμοποιήστε οδοντόκρεμα για ρούχα και κλινοσκεπάσματα. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται καλύτερα σε υφάσματα που μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο ή που πλένονται στο χέρι.

Σε περίπτωση που έχετε χρησιμοποιήσει αυτή τη μέθοδο για χαλιά ή έπιπλα, διατρέχετε τον κίνδυνο, του αρώματος της οδοντόκρεμας καθώς αυτό πάντα διαπερνά το ύφασμα.

Εφαρμόστε οδοντόπαστα στην αιματοβαμμένη περιοχή.

  • Αφήστε την οδοντόκρεμα να στεγνώσει.
  • Ξεπλύνετε την οδοντόκρεμα με κρύο νερό.
  • Πλύνετε τη λεκιασμένη περιοχή με σαπούνι και ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό.
  • Επαναλάβετε εάν ο λεκές δεν έχει φύγει.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share