Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λεκές από λάδι; Αποχαιρετήστε τον σε λιγότερο από 5 λεπτά!

Το απόλυτο κόλπο!

12 Ιανουαρίου 2022 17:37
Λεκές από λάδι; Αποχαιρετήστε τον σε λιγότερο από 5 λεπτά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λεκές από λάδι: Όπως και να 'γινε το... κακό, εμείς σας παρουσιάζουμε τον πιο εύκολο τρόπο να τον αφαιρέσετε από τα ρούχα-θύματα!

Παράλληλα, δείτε εδώ πώς θα ξεχωρίσετε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Μπορεί να έφταιξε η επιθυμία σας να βουτήξετε το ψωμί στη σαλάτα σας ή μπορεί απλά να σας βρήκε η πιτσιλιά από το λάδι στο οποίο σοτάρατε τα λαχανικά σας και τώρα βρίσκεστε στη δυσάρεστη θέση να κλαίτε ως λιπαρά θύματα την αγαπημένη σας ποδιά, μπλούζα ή -ακόμα χειρότερα- το πιο άνετο τζιν σας.

Όχι πια δάκρυα: σας έχουμε τη λύση για να εξαφανίσετε εύκολα και άμεσα τους λεκέδες από λάδι από τα ρούχα σας.

λαδι-λεκεσ

Τρέξτε ολοταχώς στο μπάνιο και βγάλετε από εκεί το ταλκ. Καλύψτε τον λεκέ με μια πλούσια στρώση και αφήστε το να δράσει για περίπου 5 λεπτά. Το ταλκ απορροφά τα υγρά και λιπαρά στοιχεία του λεκέ με αποτέλεσμα να κάνει το καθάρισμά του παιχνιδάκι.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε την πούδρα τινάζοντας καλά το ρούχο και τοποθετήστε στην επιφάνεια του λεκέ λίγο απορρυπαντικό πιάτων προτού το βάλετε κανονικά στο πλυντήριο για πλύσιμο.

Tips για μαμάδες: 6+1 άγνωστες χρήσεις του ελαιόλαδου στην καθημερινότητά σας

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, D, E και Κ, αντιοξειδωτικά και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για τον οργανισμό μας. Είναι αναμφισβήτητα η βάση της ελληνικής διατροφής και έχει μοναδικά οφέλη για την υγεία. Παράλληλα, όμως έχει κι άλλες χρήσεις, ιδιαίτερα χρήσιμες και πρακτικές για τις μαμάδες.

Αφαιρεί το μακιγιάζ των ματιών

Αν ξεμείνατε από ντεμακιγιάζ, το ελαιόλαδο είναι σούπερ αποτελεσματικό. Βουτήξτε ένα βαμβάκι σε ελαιόλαδο και αφαιρέστε το μέικ καθώς και το eyeliner ή τη μάσκαρα από τα μάτια. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και σαπουνίστε στη συνέχεια καλά το πρόσωπό σας.

Καταπραΰνει τα σκασμένα χείλη

Φτιάξτε το δικό σας lip palm με ελαιόλαδο. Ανακατέψτε λίγη ζάχαρη με ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Απλώστε την πάστα στα χείλη, τρίψτε απαλά , αφήστε για μερικά λεπτά και αφαιρέστε την.

λαδι-λεκεσ

Ενυδατώνει το δέρμα

Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα λαδιού στα χέρια σας. Δρα ως ενυδατική κρέμα και καταπραΰνει το εξαιρετικά ξηρό δέρμα.

Χαρίζει λαμπερά μαλλιά

Τρίψτε στις άκρες των μαλλιών σας με μερικές σταγόνες ελαιόλαδου και αφήστε το να δράσει για αρκετές ώρες. Αν μπορείτε λουστείτε την επόμενη μέρα.

Καταπραΰνει τις ραγάδες

Όταν έχετε ραγάδες, πιθανότατα θα δοκιμάσετε οτιδήποτε για να τις ξεφορτωθείτε. Το ελαιόλαδο βοηθά σημαντικά να μη χάσει το δέρμα την ελαστικότητά του. Απλώστε ελαιόλαδο στις ραγάδες την ώρα που σας εξυπηρετεί μέχρι να απορροφηθεί καλά.

Αφαιρεί το σφηνωμένο δαχτυλίδι

Τρίψτε λίγο ελαιόλαδο στο δάχτυλο που έχει κολλήσει το δαχτυλίδι , θα γίνει πιο ολισθηρό και θα βγει με μεγαλύτερη άνεση.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share