Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βρόμικο πάπλωμα; Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να το πλύνετε

Το γνωρίζατε;

15 Ιανουαρίου 2022 15:53
Βρόμικο πάπλωμα; Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να το πλύνετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η αλήθεια είναι πως ο καλύτερος τρόπος για να πλύνετε το πάπλωμά σας είναι να το πάτε στο καθαριστήριο.

Πλένοντας το πάπλωμά σας στο πλυντήριο του σπιτιού σας μπορεί να το καταστρέψετε εκτός αν έχετε πολύ μεγάλο πλυντήριο ή το πάπλωμά σας είναι μικρό. Για να το πλύνετε στο πλυντήριο χρησιμοποιήστε ζεστό νερό και χαμηλές στροφές ενώ είναι σημαντικό να κοιτάξετε και την ετικέτα του παπλώματος για τις οδηγίες πλυσίματος. Επίσης, βάλτε στον κάδο και 2-3 μπάλες τένις που θα κρατήσουν το πάπλωμά σας αφράτο.

Δείτε επίσης: Το απόλυτο κόλπο: Πώς να καθαρίσετε το λάστιχο του ψυγείου χωρίς κόπο

 Βρόμικο πάπλωμα

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε το υλικό της γέμισης του παπλώματός σας για να είστε πιο σίγουροι με τη διαδικασία που θα ακολουθήσετε στο πλύσιμό του.

Αν το πάπλωμά σας είναι πουπουλένιο τότε μην το πλύνετε. Τα πούπουλα είναι ζωντανοί οργανισμοί και επομένως καλό είναι να μην τα πλύνετε. Ο καλύτερος τρόπος για να μην λερώνετε το πουπουλένιο πάπλωμα είναι να το βάζετε πάντα μέσα σε παπλωματοθήκη έτσι ώστε να πλένετε αυτήν όποτε χρειάζεται.

Αν το πάπλωμά σας έχει γέμιση βάτας (που σημαίνει πως είναι πιο οικονομικό και ανθεκτικό) τότε μπορείτε να το πλύνετε κανονικά στο πλυντήριο. Καλό είναι να το κάνετε στους 40-60 βαθμούς.

Αν, τέλος, το πάπλωμά σας είναι μάλλινο τότε συμπεριφερθείτε του όπως θα κάνατε στα μάλλινα ρούχα σας. Προσέξτε να μην το πλύνετε σε καυτό νερό γιατί θα μπει στο πλύσιμο. Επομένως, είτε θα το πλύνετε σε κρύο ή χλιαρό νερό είτε θα το πάτε στο καθαριστήριο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share