Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2023

Το απόλυτο κόλπο: Πώς να καθαρίσετε το λάστιχο του ψυγείου χωρίς κόπο

Τέλος σε μούχλα και βρομιές

12 Ιανουαρίου 2022 13:18
Το απόλυτο κόλπο: Πώς να καθαρίσετε το λάστιχο του ψυγείου χωρίς κόπο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το λάστιχο του ψυγείου είναι ένα ύπουλο σημείο, που μαζεύει αρκετή βρομιά και πολλές φορές μπορεί να βγάλει και μούχλα. Λόγω του ότι δεν είναι εμφανές με την πρώτη ματιά, οι περισσότεροι τείνουμε να το αγνοούμε και να μην το καθαρίζουμε.

Η συγκεκριμένη λωρίδα από καουτσούκ που συνδέεται γύρω από την εξωτερική περίμετρο του ψυγείου έχει έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό, ο οποίος είναι να σφραγίζει και να διατηρεί τον κρύο αέρα στο εσωτερικό και τον ζεστό αέρα στο εξωτερικό.

Με την ευκαιρία δείτε τους κανόνες που πρέπει να τηρείτε πάντα στο ψυγείο.

λάστιχο ψυγείου καθάρισμα

Έτσι βοηθά στη ρύθμιση της εσωτερικής θερμοκρασίας του ψυγείου και του καταψύκτη. Αν δεν έχει τη σωστή στεγανοποίηση, το ψυγείο σας δεν θα κρυώσει σωστά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κατανάλωση υψηλής ενέργειας ή ακόμα και σε χαλασμένα τρόφιμα.

Κρατώντας το λάστιχο σε καλή κατάσταση εξοικονομείτε χρόνο και χρήμα. Η συνηθισμένη περίοδος καθαρισμού είναι ανά 3 μήνες.

Ξύδι, νερό και σόδα ή

Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από ξύδι νερό και σόδα και με ένα βρεγμένο σφουγγάρι η μια οδοντόβουρτσα αφαιρέσετε τυχόν κολλημένα τρόφιμα και σκουπίστε με ένα μαλακό πανάκι.

Χλωρίνη και νερό

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία όπως με το ξύδι. Στο τέλος είτε τρίψτε το λάστιχο με μια μικρή ποσότητα από ελαιόλαδο ή λοσιόν σώματος.

Δείτε το video

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share