Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022

Έτσι θα καθαρίσεις τα ποτήρια που θαμπώνουν και έχουν μόνιμους λεκέδες!

Πανεύκολο!

4 Δεκεμβρίου 2021 16:29
Έτσι θα καθαρίσεις τα ποτήρια που θαμπώνουν και έχουν μόνιμους λεκέδες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πλυντήριο πιάτων μπορεί γενικά να κάνει τα πιάτα να αστράφτουν, αλλά σε μερικά ποτήρια προκαλεί μία άσχημη θαμπάδα και ο καθαρισμός τους δεν είναι αυτός που περίμενες. Δες πώς θα απομακρύνεις τους μόνιμους λεκέδες από τα ποτήρια!

Δείτε επίσης: Έτσι θα καθαρίσεις τη φόρμα για κέικ χωρίς να τη φθείρεις!

Η πιο συνηθισμένη αιτία θα τα θαμπά ποτήρια είναι η σκληρότητα του νερού, εξαιτίας των μεταλλικών στοιχείων που περιέχει το σκληρό νερό. Ένας ακόμη λόγος είναι και ότι το σκληρό νερό δεν είναι τόσο αποτελεσματικό στο ξέπλυμα του απορρυπαντικού πιάτων. Ιδανικά θα πρέπει να τοποθετείς τα ποτήρια σου στο πλυντήριο πιάτων χωρίς να τα έχεις ξεπλύνεις πριν, να επιλέγεις ένα πιο ήπιο απορρυπαντικό και να τα βάζεις να πλυθούν στη μεσαία θερμοκρασία.

ποτήρια λεκέδες

Θα χρειαστείς μόνο λευκό ξίδι και νερό.

Γεμίζεις μία μεγάλη λεκάνη με ίσα μέρη από νερό και ξίδι.
* Βύθισε μέσα τα ποτήρια σου και άφησε τα εκεί για περίπου 30 λεπτά.
* Στη συνέχεια βγάλε έξω ένα από αυτά και ξέπλυνε το. Αν δεν έχει καθαρίσει το βάζεις ξανά στη λεκάνη με τα υπόλοιπα ποτήρια για 30 λεπτά ακόμη.
* Δοκίμασε ξανά ένα ποτήρι να δεις αν έχει καθαρίσει και αν είναι έτοιμο ξέπλυνε όλα τα ποτήρια με ζεστό νερό.
* Με μία καθαρή πετσέτα κουζίνας σκούπισε καλά και στέγνωσε τα ποτήρια σου, φροντίζοντας να τρίψεις και να απομακρύνεις παράλληλα και τυχόν κατάλοιπα.

Βουλωμένα σιφόνια; Καθάρισε τα με αλάτι!

Μία από τις πιο αγαπημένες μας ασχολίες στον ελεύθερο χρόνο μας είναι να ψάχνουμε έξυπνα τρικ που κάνουν την ζωή στην κουζίνα πολύ πιο εύκολη. Σε μία από αυτές τις αναζητήσεις μας πέσαμε πάνω στο παρακάτω βίντεο με 7 ιδιαίτερους τρόπους να χρησιμοποιήσουμε το αλάτι, ακόμα και για καθαρισμό!

Δείτε επίσης: Ένα πορτοκάλι θα σε σώσει απ' τη δυσοσμία του ψυγείου!

Στο βίντεο θα βρείτε μεταξύ άλλων πώς να καθαρίσετε το σίδερο, πώς να σβήσετε φωτιά από λάδι, αλλά και πώς να καθαρίσετε τα πολύ βρώμικα τηγάνια και σφουγγάρια σας. Η αγαπημένη μας χρήση του αλατιού είναι αυτή που συναντάμε στο νούμερο επτά.

Εκεί μάθαμε πώς είναι πολύ εύκολο να καθαρίσουμε τα βουλωμένα σιφόνια χρησιμοποιώντας απλά, φυσικά υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας. Αναμειγνύουμε ¼ φλιτζανιού αλάτι, ¼ φλιτζανιού μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε με νερό. Ρίχνουμε το μίγμα κατευθείαν στο φρεάτιο και έπειτα ρίχνουμε και ½ φλιτζάνι λευκό ξίδι. Όπως μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share