Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022

Τα παπούτσια του έβγαζαν τρομερή δυσοσμία: Πήρε τη μαγειρική σόδα και…

Άμεσα αποτελέσματα!

30 Νοεμβρίου 2021 13:39
Τα παπούτσια του έβγαζαν τρομερή δυσοσμία: Πήρε τη μαγειρική σόδα και…
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εξαιρετικό είναι αυτό, που κατάφερε ένας άνδρας, ο οποίος δεν κατάφερνε να βρίσκει τρόπο για να αντιμετωπίσει την τρομερή δυσοσμία, που έβγαζαν τα παπούτσια του, με αποτέλεσμα να πάρει τη μαγειρική σόδα που είχε διαθέσιμη.

Το εν λόγω υλικό μπορεί να χρησιμεύσει σε πολλές δουλειές στο σπίτι μας και, τελείως ανέξοδα, να μας βρει λύσεις εκεί που δεν το περιμένουμε, όπως στο καθάρισμα του γραφείου. Είναι ικανό, δηλαδή, να μας βοηθήσει στο να διατηρήσουμε την υγιεινή μας.

Αναφορικά με τα παπούτσια, ρίχνουμε μαγειρική σόδα κατευθείαν μέσα σε αυτά, αφήνουμε για μια μέρα και αδειάζουμε.

Οσον αφορά τα σανδάλια, τα βάζουμε μέσα σε μια σακούλα γεμάτη με μαγειρική σόδα. Το ίδιο κάνουμε και με τα ρούχα που δεν έχουμε χρόνο να πλύνουμε και πρέπει να φορέσουμε άμεσα.

Το βασικό συστατικό της μαγειρικής σόδας που θα σας κάνει να... ζήσετε περισσότερο

Ένα βασικό συστατικό που περιέχει η μαγειρική σόδα αλλά το έχουν και αρκετά φρούτα και λαχανικά είναι το διττανθρακικό.

Συγκεκριμένα οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι αυτή η ουσία μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο όπου και το απέδειξε και μια πρόσφατη μελέτη. Από το 1997 οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Utah μελετούν τις επιδράσεις των επιπέδων διττανθρακικού στην υγεία και την μακροβιότητα. Μελέτησαν 2.287 εθελοντές ηλικίας 70-79 για μια περίοδο 10 χρόνων, ελέγχοντας τους ως τις αρχές του 2014.

Ο Dr. Kalani Raphael, συγγραφέας της έρευνας, και οι συνάδελφοι του ήθελαν να μάθουν πώς μπορούν να επηρεάσουν η ισορροπία οξέων-βάσεων (pH) και η ποσότητα διττανθρακικού και ανθρακικού οξέος την διάρκεια ζωής.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μια μικρή ποσότητα διττανθρακικού οξέος στο σώμα αύξανε την πιθανότητα θανάτου υγιών ατόμων κατά 24%. Ωστόσο τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μια επαρκής ποσότητα διττανθρακικού στο αίμα και στην υγιεινή διατροφή ήταν θετικά για την μακροβιότητα.

μαγειρική σόδα παπούτσια

Αν, λοιπόν, θέλετε να ζήσετε περισσότερο και να έχετε πιο υγιή ζωή, θα πρέπει να συμπεριλάβετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στην διατροφή σας. Έτσι θα ισορροπήσετε τα επίπεδα pH και θα λάβετε επαρκείς ποσότητες διττανθρακικού. Τα μήλα, οι σταφίδες, τα καρότα, οι μπανάνες, το μπρόκολο, τα λεμόνια και το σπανάκι είναι ιδιαίτερα καλές πηγές διττανθρακικού.

Και ο καφές βοηθάει να εξισορροπήσετε τα οξέα και τις βάσεις στο σώμα σας. Επιπλέον, μπορείτε να προσθέτετε 1/4 κ.γ. μαγειρικής σόδας στο πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, θειανίνη και καφεΐνη. Αυτές οι ουσίες όχι μόνο συμβάλουν στην εξισορρόπηση του pH, αλλά επίσης μπλοκάρουν το λίπος και βοηθάνε στην απώλεια βάρους.

Μπορείτε επίσης να τονώσετε την ενέργεια σας με ένα ρόφημα με μαγειρική σόδα. Δεν βοηθά μόνο κατά της εξάντλησης, αλλά βελτιώνει και την αντοχή σας στον αθλητισμό. Επίσης, εξουδετερώνει τα γαλακτικά οξέα τα οποία εμφανίζονται μετά την γυμναστική.

Υλικά:

  • 1/2 κ.γ. Θαλασσινό αλάτι
  • 1/4 κ.γ. Μαγειρική σόδα
  • 7 φλιτζάνια νερό καρύδας
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι

Εκτέλεση:

Ζεστάνετε το νερό καρύδας και προσθέστε την μαγειρική σόδα. Μετά προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέψτε καλά σε κλειστό δοχείο και ρίξτε το μίγμα σε ένα ποτήρι.

Για όσους σκέφτονται να αυξήσουν την κατανάλωση κέικ για να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα του διττανθρακικού, λυπόμαστε! Η ζημιά που θα σας προκαλέσει μακροπρόθεσμα στο σώμα και την υγεία ξεπερνούν την θετική επίδραση του διττανθρακικού. Προτιμήστε φρούτα, λαχανικά και πράσινο τσάι!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share