Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Tips για να ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδι και σκόρδο

Εύκολες λύσεις

3 Νοεμβρίου 2021 15:47
Tips για να ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδι και σκόρδο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εάν έχετε ψιλοκόψει κρεμμύδι, ή σκόρδο στο παρελθόν, τότε ξέρετε ότι η μυρωδιά που μένει στα χέρια σας δεν φεύγει με τίποτα!

Το σαπούνι δεν είναι αποτελεσματικό για να βγάλει την μυρωδιά από κρεμμύδι ή σκόρδο στα χέρια. Με την ευκαιρία, το σκόρδο είναι θαυματουργό και μπορείς να δεις εδώ τις ιδιότητές του.

Το μυστικό για να φύγει η μυρωδιά από κρεμμύδι ή σκόρδο

Αν θέλετε πραγματικά να απαλλαγείτε από αυτή τη μυρωδιά, αρκεί να τρίψετε με τα χέρια σας ένα… κουτάλι!

Δείτε το σχετικό βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Αυτό το τέχνασμα λειτουργεί πραγματικά με το σκόρδο και με κρεμμύδια, των οποίων οι μυρωδιές μπορούν να εξουδετερωθούν με τον ανοξείδωτο χάλυβα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τρίψετε τα χέρια σας με ένα αντικείμενο από ανοξείδωτο χάλυβα (όπως ένα κουτάλι, ένα μαχαίρι ή ακόμα και την άκρη του νεροχύτη) κάτω από κρύο νερό, σαν το κουτάλι να ήταν σαπούνι.

Όταν τελειώσετε, τα χέρια σας θα έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος της άσχημης μυρωδιάς. Μετά, μπορείτε να τα πλύνετε με κανονικό σαπούνι για να μυρίζουν και ευχάριστα.

 Tips για να ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδι και σκόρδο

Τρίβει τη σχάρα με κρεμμύδι και μετά ακουμπά τα μπιφτέκια: Ο λόγος θα σας ενθουσιάσει

Πολλά μικρά μυστικά μπορούν να μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη στο μαγείρεμα ή το ψήσιμο, με εκείνο του κρεμμυδιού για τα μπιφτέκια ή άλλα κρέατα στη σχάρα να κάνει τη διαφορά.

Δεν πρόκειται μόνο για ένα προληπτικό τέχνασμα καθαρισμού, αλλά για ένα έξυπνο, απλό και χρήσιμο κόλπο να μην κολλάει το κρέας, το κοτόπουλο, τα μπιφτέκια, τα λουκάνικα κ.λ.π στη σχάρα ψησίματος χρησιμοποιώντας απλά ένα κρεμμύδι.

Για μετατρέψετε τη σχάρα στο μπάρμπεκιου (BBQ) ή στο φούρνο σας σε αντικολλητική και να αποφύγετε τις ώρες τριψίματος για να αφαιρέσετε το κολλημένο κρέας, ενώ υπάρχει σοβαρός λόγος που πρέπει να το ψήσετε αρκετά καλά.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κόψετε ένα κρεμμύδι στη μέση και να τρίψτε την κομμένη πλευρά στη θερμαινόμενη σχάρα.

Το κόλπο του κρεμμυδιού για τα μπιφτέκια

Το κρεμμύδι χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και εξακολουθεί να είναι ακόμη και σήμερα τόσο δημοφιλές, όσο ήταν και παλιότερα. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το λάτρευαν για τη σφαιρική μορφή του που συμβολίζει την αιώνια ζωή.

Ανήκει στην οικογένεια των κρίνων και είναι στενός συγγενής του σκόρδου. Κάποιοι το αποκαλούν συχνά ως «βασιλιά των λαχανικών», λόγω της πικάντικης γεύσης του.

Το κρεμμύδι είναι ένα λαχανικό που καλλιεργείται σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου και καταναλώνεται σε όλη την υδρόγειο.

To κρεμμύδι είναι φυτό, γνωστό και με τα ονόματα κρόμμυον ή Άλλιον το κοινό. Το κρεμμύδι είναι λαχανικό με επιστημονική ονομασία Άλλιο το κρόμμυο (Allium cepa) και πιθανή προέλευση από τη νοτιοανατολική Ασία.

Τα φύλλα αλλά και ο βολβός του τρώγονται, έχοντας χαρακτηριστική καυτερή γεύση και άρωμα, που μετριάζεται αν το κρεμμύδι μαγειρευτεί.

Είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια, καθώς θεωρούνταν -όχι άδικα- δυναμωτικό αλλά και με ιαματικές ιδιότητες, ενώ η εύκολη καλλιέργειά του και η μεγάλη διάρκεια ζωής σε αποθήκευση βοήθησαν στη διάδοσή του.

Χρησιμοποιείται ωμό αλλά και ως γευστική προσθήκη σε πάρα πολλά πιάτα της ελληνικής αλλά και διεθνούς κουζίνας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share