Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Τεράστιος κίνδυνος: Αυτά μπορείτε να πάθετε αν δεν ψήσετε καλά το μπιφτέκι σας

Δώστε βάση

19 Οκτωβρίου 2021 18:51
Τεράστιος κίνδυνος: Αυτά μπορείτε να πάθετε αν δεν ψήσετε καλά το μπιφτέκι σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι μας έχουμε διαφορετικά γούστα στο κρέας, αλλά ανάλογα με το είδος μπορεί και να κινδυνεύει η υγεία μας, με τα μπιφτέκια να πρέπει οπωσδήποτε να μην ψήνονται λιγότερο από πολύ καλά.

Όπως αναφέρει η βρετανική Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA), το μπιφτέκι πρέπει να σερβίρεται πάντα καλοψημένο ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα προκαλέσει δυσάρεστα συμπτώματα.

Η ανακοίνωση της FSA βασίστηκε στα αποτελέσματα διαδικτυακής δημοσκόπησης σε δείγμα 2.708 ατόμων, η οποία κατέδειξε ότι το 10% των ερωτηθέντων προτιμούν να καταναλώνουν το κρέας μέτρια ψημένο έως ωμό. Σύμφωνα με το BBC, ποσοστό 81% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι έχει καταναλώσει μισοψημένα μπιφτέκια στο σπίτι.

Το σωστό ψήσιμο στα μπιφτέκια

Για ποιο λόγο το «σενιάν» είναι επικίνδυνο στις μπριζόλες και όχι τα μπιφτέκια

Η FSA τονίζει ότι το μαγείρεμα σενιάν, όπως λέγεται στη γλώσσα της μαγειρικής, είναι ασφαλές για τη μπριζόλα αλλά ποτέ για τα μπιφτέκια, τα οποία χρειάζονται συγκεκριμένο κρέας για τον κιμά. Ο λόγος είναι ότι μια μπριζόλα μπορεί να κουβαλά παθογόνα βακτήρια, όμως αυτά βρίσκονται μόνο στο εξωτερικό της και εξουδετερώνονται με το μαγείρεμα ακόμη κι αν εσωτερικά παραμένει άψητη.

Στην περίπτωση του κιμά δεν ισχύει αυτό, καθώς η παρασκευή του συνεπάγεται πως ό,τι υπάρχει εξωτερικά στο κρέας φτάνει και στο εσωτερικό του μείγματος. Ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί ότι το μπιφτέκι είναι ασφαλές προς κατανάλωση είναι να φτάσει η θερμότητα στο κέντρο του και να ψηθεί καλά.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share