Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Λεκές από στυλό ή μαρκαδόρο; Δείτε πώς θα τον καθαρίσετε

Θα σας λύσει χέρια

18 Σεπτεμβρίου 2021 13:55
Λεκές από στυλό ή μαρκαδόρο; Δείτε πώς θα τον καθαρίσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα σχολεία ξεκίνησαν με πρώτη και μεγαλύτερη προσδοκία την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία τους μέχρι και το τέλος της σχολικής σεζόν.

Τα διαβάσματα και τα προγράμματα μπαίνουν σιγά σιγά σε τάξη κι εμείς οι γονείς προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στυλοβάτες.

λεκές στυλό μαρκαδόρο

Σήμερα, θα σταθούμε σε ένα πολύ πρακτικό θέμα, που αφορά στις καλλιτεχνικές “επιδόσεις” των παιδιών.

Ειδικά τα παιδιά όταν ζωγραφίζουν, είναι πολύ εύκολο να λερώσουν τα ρούχα τους με μαρκαδόρους. Βέβαια, είναι πολύ εύκολο και οι ενήλικες να λερώσουν τα δικά τους με μελάνι.

Αντικρύζοντας έναν τέτοιο δύσκολο λεκέ μάλλον απογοητευόμαστε και θεωρούμε ότι το ρούχο είναι πιθανόν να πάει για πέταμα! Ή μήπως όχι…;

Βρήκαμε ένα φοβερό tip για να αφαιρέσετε από τα ρούχα των παιδιών και τα δικά σας, λεκέδες από στυλό ή μαρκαδόρο!

Δείτε πώς:

Γυρίστε το ρούχο από την ανάποδη και βάλτε πάνω στο σημείο του λεκέ ένα κομμάτι απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ρίξτε πάνω στο χαρτί λίγο καθαρό οινόπνευμα. Μετά τρίψτε το σημείο με λίγο σαπούνι και έπειτα πλύντε κανονικά το ρούχο, όπως θα το πλένατε.

Extra tip. Οι λεκέδες από μελάνι -στα περισσότερα υφάσματα- αφαιρούνται επίσης και με λίγο χλιαρό γάλα στο σημείο. Έπειτα πλύνετε το ρούχο κανονικά. Για βαμβακερά υφάσματα είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε με τον ίδιο τρόπο χυμό λεμονιού.

Το απόλυτο tip για να απαλλαγείς από τους λεκέδες από ελαιόλαδο

Το απόλυτο tip για να απαλλαγείς από τους λεκέδες από ελαιόλαδο

Το να λερωθεί μια νοικοκυρά με ελαιόλαδο είναι από τα πιο εύκολα «ατυχήματα» που μπορούν να της συμβούν. Πώς μπορείς να το σώσεις όμως στη στιγμή; Αυτός όμως δεν είναι ο μοναδικός κίνδυνος που διατρέχουμε από θέμα λεκέδων, δείτε εδώ πώς θα αφαιρέσετε γρήγορα το λεκέ από κέτσαπ.

Υπάρχουν πολλές συνταγές που περιλαμβάνουν το μαγείρεμα των τροφίμων σε λάδι(τηγανητά , σαλάτες κ.λπ.), το οποίο μπορεί εύκολα να «πεταχτεί» και να λεκιάσει τα ρούχα σας.

Ευτυχώς, οι λεκέδες από λάδι είναι αρκετά εύκολο να αφαιρεθούν. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Θα χρειαστείτε:

  • Χαρτοπετσέτες
  • Μαγειρική σόδα
  • Υγρό πιάτων

λεκές από ελαιόλαδο

Βήματα για την αφαίρεση του λεκέ:

  • Ταμπονάρετε τον λεκέ με μια πετσέτα χαρτιού για να αφαιρέσετε όσο το δυνατό περισσότερο λάδι.
  • Καλύψτε το σημείο με απορροφητική σκόνη, όπως σόδα ψησίματος, σκόνη μωρού ή άμυλο αραβοσίτου. Αφήστε τη σκόνη στον λεκέ για 5 έως 10 λεπτά και στη συνέχεια βουρτσίστε την.
  • Αν η κηλίδα δεν αφαιρεθεί εντελώς χρησιμοποιήστε υγρό πιάτων. Βάλτε λίγο υγρό πάνω στον λεκέ, τρίψτε στις ίνες και στη συνέχεια ξεπλύνετε την περιοχή. Επαναλάβετε τη διαδικασία έως ότου αφαιρεθεί εντελώς ο λεκές από λάδι.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share