Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Λεκέδες στα πλακάκια; Με ξύδι, λεμόνι και μαγειρική σόδα θα λάμπουν ξανά!

Αφαιρεί και τους πιο δύσκολους λεκέδες

16 Σεπτεμβρίου 2021 15:13
Λεκέδες στα πλακάκια; Με ξύδι, λεμόνι και μαγειρική σόδα θα λάμπουν ξανά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα πλακάκια διακοσμούν πολλούς χώρους του σπιτιού όπως το μπάνιο, την κουζίνα, το σαλόνι ή τις βεράντες σας. Επειδή λοιπόν καλύπτουν μεγάλο μέρος του σπιτιού θέλουμε να διατηρούμε τα πλακάκια όσο πιο καθαρά και λαμπερά γίνεται. Πολλές φορές όμως όσο και να φροντίζουμε την καθαριότητά τους δημιουργούνται κάποιοι δύσκολοι λεκέδες που μας δυσκολεύουν τη ζωή. Αυτοί οι λεκέδες στα πλακάκια μπορεί να είναι η σκουριά, στάμπες από γλάστρες ακόμα και λεκέδες από ξεραμένα φαγητά.

Σε κάθε περίπτωση ότι λεκές και αν είναι χαλάει την εικόνα του δαπέδου μας και θέλουμε να τον εξολοθρεύσουμε άμεσα. Πως θα γίνει αυτό όμως; Τις περισσότερες φορές οι δύσκολοι λεκέδες στα πλακάκια δεν φεύγουν με ένα απλό σφουγγάρισμα. Συνήθως πρέπει να πάρετε πιο δραστικά μέτρα αντιμετώπισης. To Athensmagazine.gr σου έχει τη λύση για να καθαρίσεις εύκολα και τα ντουλάπια!

Παρακάτω λοιπόν θα σας δώσουμε κάποιες λύσεις για να αφαιρέσετε και τους πιο δύσκολους λεκέδες από τα πλακάκια σας εύκολα και χωρίς κόπο:

ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ

Οι δύσκολοι λεκέδες στα πλακάκια αφαιρούνται με υλικά που έχετε στο σπίτι σας χωρίς να μπείτε σε επιπλέον έξοδα. Το πιστεύετε? Το λεμόνι και το αλάτι είναι κάποια από αυτά τα υλικά. Η διαδικασία που ακολουθείτε είναι πολύ απλή. Αρχικά βάζετε πάνω στο λεκέ λεμόνι και αλάτι. Στην συνέχεια το αφήνετε να δράσει για μία ώρα περίπου. Μόλις περάσει η ώρα παίρνετε ένα σφουγγαράκι και τρίβετε έντονα το σημείο του λεκέ. Τέλος μόλις ο λεκές στο πλακάκι έχει εξαφανιστεί, ξεπλένετε με πολύ νερό.

Λεκέδες στα πλακάκια; Με ξύδι, λεμόνι και μαγειρική σόδα θα λάμπουν ξανά!

ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ

Κάποια άλλα σπιτικά υλικά που μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τους δύσκολους λεκέδες στα πλακάκια είναι το ξύδι, η μαγειρική σόδα και το αλάτι. Πως να καθαρίζουν τα πλακάκια σας με αυτά τα τρία υλικά? Απλά φτιάχνετε ένα μείγμα με ξύδι και μαγειρική σόδα. Βάζετε αρκετή ποσότητα μαγειρική σόδας πάνω και γύρω από τον λεκέ και στην συνέχεια ρίχνετε δύο κουταλιές της σούπας ξύδι. Αμέσως θα παρατηρήσετε αντίδραση στα δύο αυτά υλικά. Το αφήνετε να δράσει για 5 λεπτά. Στην συνέχεια το καθαρίζετε με ζεστό νερό. Αν παρατηρήσετε ότι ο λεκές επιμένει επαναλάβετε την διαδικασία και χρησιμοποιήστε και την ειδική σπάτουλα για να την αφαίρεση.

Λεκέδες στα πλακάκια; Με ξύδι, λεμόνι και μαγειρική σόδα θα λάμπουν ξανά!

Το ήξερες; Έτσι θα εξαφανίσεις όλα τα μικρόβια από το πλυντήριο των πιάτων

Έτσι θα εξαφανίσετε τα μικρόβια από το πλυντήριο πιάτων, εξασφαλίζοντας πιο υγιεινά σκεύη για εσάς και την οικογένειά σας. Επειδή όμως δεν είναι μόνο το πλυντήριο πιάτων που συγκεντρώνει μικρόβια, δείτε εδώ πώς θα απολυμάνετε το πλυντήριο των ρούχων μέσα σε 10 λεπτά.

  • Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα βήμα για να "λάμψει" ξανά το πλυντήριο των πιάτων:

    Αδειάστε καλά το πλυντήριο και βγάλτε το κάτω καλάθι, όσο πιο έξω γίνεται (αν γίνεται και εντελώς, ακόμα καλύτερα). Εντοπίστε την υποδοχή της αποχέτευσης, και καθαρίστε καλά γύρω από αυτήν, αφαιρώντας το φίλτρο. Τσεκάρετε όλες τις εξόδους του νερού, και καθαρίστε τις καλά με χαρτί κουζίνας
  • Τοποθετήστε ένα μπολ με μία κούπα ξύδι στο κάτω καλάθι. Στο πάνω, τοποθετήστε ένα πιατάκι με μισή κούπα μαγειρική σόδα.

Πλυντήριο απολύμανση

  • Βάλτε το πλυντήριο σε λειτουργία και αφήστε ξίδι και σόδα να κάνουν τα μαγικά τους. Το ξίδι είναι φυσικό αντιβακτηριδιακό και καθαριστικό. Η σόδα «σπάει» τα άλατα του νερού και ενισχύει τις καθαριστικές ιδιότητες του ξιδιού.
  • Μόλις ο κύκλος του πλυντηρίου ολοκληρωθεί, αφήστε το κλειστό για 20 λεπτά. Οι ατμοί θα απομακρύνουν τυχόν υπολείμματα βρωμιάς. Ανοίξτε την πόρτα του και περάστε τις επιφάνειες με ένα μαλακό πανί ή με χαρτί κουζίνας. Εκτός από πεντακάθαρο, το πλυντήριό σας είναι έτοιμο και για ακόμα καλύτερο καθαρισμό των πιατικών σας!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share