Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μυστικά για να μυρίζει υπέροχα το σπίτι σας!

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να κάνετε;

27 Ιουνίου 2019 15:25
Μυστικά για να μυρίζει υπέροχα το σπίτι σας!

Θέλετε να έχετε ένα πεντακάθαρο σπίτι που θα μυρίζει ωραία και θα θέλετε να χαλαρώνετε εκεί όλη μέρα; Τότε σας βρήκαμε τα πιο τέλεια μυστικά για να πετύχετε τον στόχο σας!

Και, τι καλύτερο από το να κάνουμε το σπίτι μας να μας φέρνει στο μυαλό αυτές τις ευχάριστες αναμνήσεις; Δεν πρόκειται για κάτι δύσκολο, το μόνο που χρειάζεται είναι ν' ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

1. Μέντα για το νεροχύτη

Αν εντοπίσετε ότι ο νεροχύτης ευθύνεται για τη δυσάρεστη μυρωδιά που επικρατεί στο σπίτι, η λύση είναι απλή: ρίχνετε στο σιφώνι ένα κουταλάκι της σούπας έλαιο μέντας, μετά ανοίγετε τη βρύση και αφήνετε το ζεστό νερό να τρέξει για λίγη ώρα.

Λόγω του δυνατού αρώματός της, η μέντα θα απορροφήσει εύκολα τις άσχημες οσμές.

2. Ξύδι ή αμμωνία για τη μυρωδιά του τσιγάρου

Αν υπάρχει καπνιστής στην οικογένεια ή το σπίτι μυρίζει τσιγάρο μετά από επισκέψεις φίλων, μπορείτε πολύ εύκολα να εξαλείψετε τη μυρωδιά του. Σε ένα μπολ, βάζετε λευκό ξύδι ή αμμωνία και το τοποθετείτε στο δωμάτιο που έχει το πρόβλημα. Τα προϊόντα αυτά εξουδετερώνουν πολύ γρήγορα τις δυσάρεστες οσμές.
Μόλις δείτε ότι η μυρωδιά του τσιγάρου εξαφανίζεται, απλώς πετάτε το περιεχόμενο του μπολ.

3. Πορτοκάλι για το ψυγείο

Κόβετε το πορτοκάλι στη μέση και αφαιρείτε το εσωτερικό του έτσι ώστε να μείνει μόνο η φλούδα. Έπειτα, το γεμίζετε με αλάτι, το βάζετε το σε ένα μπολ και το αφήνετε σε μία άκρη του ψυγείου. Το αλάτι θα εξουδετερώσει όλες τις άσχημες μυρωδιές, ενώ η φλούδα του πορτοκαλιού θα αρωματίσει το ψυγείο.

4. Ευκάλυπτος για το μπάνιο

Κρεμάστε δύο ή τρία κλαδιά ευκαλύπτου σε μία γωνία του μπάνιου, όπου δεν θα βρέχονται. Όταν πλένεστε, η υγρασία και ο ατμός θα «ενεργοποιούν» τα έλαιά του και ο χώρος θα μοσχομυρίσει!

5. Σπρέι λεμονιού για όλο το σπίτι

Ξεφλουδίστε ένα λεμόνι όσο καλύτερα μπορείτε. Έπειτα, γεμίστε ένα μπουκάλι με νερό, ρίξτε μέσα τις φλούδες του και κλείστε καλά το καπάκι. Ανακινήστε για να αναμειχθούν καλύτερα τα υλικά και αφήστε το μπουκάλι σε ένα δροσερό δωμάτιο όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα, με ένα φίλτρο του καφέ, στραγγίξτε το μίγμα σε ένα βαποριζατέρ (μπουκάλι σπρέι).

6. Σπρέι για τα έπιπλα

Αναμίξτε δύο φλυτζάνια ζεστό νερό με ¼ του φλυτζανιού μαλακτικό ρούχων και ένα κουταλάκι του τσαγιού μαγειρική σόδα. Βάλτε το μίγμα σε ένα βαποριζατέρ, ανακινήστε για λίγο και ψεκάστε τα έπιπλά σας. Αμέσως το σαλόνι σας θα μυρίζει φρεσκάδα!

7. Κανέλα και πορτοκάλι για την κουζίνα

Γεμίστε μία μικρή κατσαρόλα με νερό, βάλτε ένα ξυλάκι κανέλας και ένα πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές φέτες και αφήστε τα υλικά να βράσουν όλα μαζί. Η μυρωδιά που θ' αναδυθεί θα τους κάνει όλους να νομίζουν ότι είναι σε ζαχαροπλαστείο!

Αυτός είναι ο λόγος που το κλιματιστικό βγάζει αυτή την άσχημη μυρωδιά!

Υπάρχει τελικά λόγος το κλιματιστικό βγάζει αυτή την άσχημη μυρωδιά! Τα κλιματιστικά απομακρύνουν την υγρασία από το σπίτι και ζεσταίνουν, αλλά, σύμφωνα με νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Baptist University του Χονγκ Κονγκ, αν δεν τα διατηρείς καθαρά μπορούν να κάνουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι αποπνικτική.

Η μελέτη, με επικεφαλής τον Lai Ka-man, PhD, καθηγητή στο Τμήμα Βιολογίας του πανεπιστημίου, διαπίστωσε ότι τα νεκρά κύτταρα που πέφτουν καθημερινά από το δέρμα μας σαν μικρές αόρατες νιφάδες απορροφούνται από τα κλιματιστικά. Μόλις φτάσουν εκεί, γίνονται σαν «γεύμα» για τα βακτήρια που ζουν μέσα στη μονάδα. Από τον παραπάνω συνδυασμό προκύπτουν και αναδύονται καθόλου ευχάριστες μυρωδιές όπως αυτή της αμμωνίας (που μοιάζει με ούρα) ή των λιπαρών οξέων (που μοιάζουν με τη μυρωδιά του ανθρώπινου σώματος).

«Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ποιότητας του αέρα σε εσωτερικούς χώρους είναι η εκπομπή οσμών» εξηγεί μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Indoor Air. Με απλά λόγια, οι άσχημες μυρωδιές μειώνουν την ποιότητα ζωής σου.

Η νέα μελέτη είναι η πρώτη που δείχνει ότι ο βασικός ένοχος για τις άσχημες μυρωδιές του κλιματιστικού είναι τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα. Κι ενώ θα ήμασταν οι πρώτες που θα σου λέγαμε «Σπεύσε να καθαρίσεις το κλιματιστικό σου», αποδείχθηκε ότι μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του αέρα ακόμα και σε φαινομενικά καθαρές μονάδες.

Ωστόσο, οι συγγραφείς της έρευνας δηλώνουν ότι ένα καλό φίλτρο μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση: «Το μέγεθος των νεκρών κυττάρων του δέρματος είναι συνήθως μεγαλύτερο από 10 μικρομέτρα (ή 0,001 εκατοστά). Ένα φίλτρο με ακόμα μικρότερες κυψέλες μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος».

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share