Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Φτωχικό": Ένα ανάκτορο 3,8 εκατ. € για τη βασίλισσα του Μαρόκου στην Τζια! (Photos)

4 Ιουνίου 2017 21:11

Η εντυπωσιακή κοκκινομάλλα σύζυγος του βασιλιά του Μαρόκου απέδειξε για άλλη μια φορά την αγάπη της για την Ελλάδα και τα νησιά της.

Η Λάλα Σάλμα, που δεν φείδεται χρημάτων όταν θέλει να αποκτήσει κάτι, έκανε την πρώτη γενναιόδωρη επένδυσή της εντός ελληνικού εδάφους αγοράζοντας πριν από λίγες ημέρες μια υπερπολυτελή βίλα στην Τζια. Η ονειρεμένη εξοχική κατοικία, μοναδικής αισθητικής, με φόντο το απέραντο γαλάζιο, βρίσκεται στην περιοχή Κούνδουρος, την οποία προτιμά το διεθνές jet set και περιβάλλεται από κήπο 5 στρεμμάτων. Το κτίσμα είναι μοναδικό, καθώς συνδυάζει την αρχιτεκτονική πρωτοτυπία με την πολυτέλεια. Τα νούμερα ζαλίζουν: διαθέτει επτά κρεβατοκάμαρες -από τις οποίες 4 master- εννέα μπάνια και μια πισίνα σχεδόν ολυμπιακών διαστάσεων, η οποία γίνεται πιο εντυπωσιακή με την υπερχείλιση νερού και τους φωτισμούς το βράδυ. Μικρές λεπτομέρειες μαρτυρούν τη χλιδή της συγκεκριμένης οικίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Το τρυφερό στιγμιότυπο του Κώστα Κοκκινάκη με την κόρη του - Η πρώτη φωτογραφία μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα (Photo)

Η ονειρεμένη εξοχική κατοικία, μοναδικής αισθητικής, με φόντο το απέραντο γαλάζιο βρίσκεται στην περιοχή Κούνδουρος, την οποία προτιμά το διεθνές jet set και περιβάλλεται από κήπο 5 στρεμμάτων



Ολα τα εξωτερικά χωρίσματα είναι πετρόκτιστα. Πέτρα έχει χρησιμοποιηθεί και για τα τζάκια, τα μπάρμπεκιου, τις βεράντες αλλά και για το εκκλησάκι. Σημαντική λεπτομέρεια του σπιτιού που μαρτυρά τη διάθεση για πολυτελή ζωή είναι το υπόσκαφο spa που υπάρχει μεταξύ σαλονιών και υπόγειου γκαράζ. Σκαμμένα μέσα στον βράχο βρίσκονται δωμάτια για χαλάρωση και μασάζ, ενώ ο χώρος διαθέτει και μια τελευταίου τύπου σάουνα. Με καταπληκτική θέα στο Αιγαίο πέλαγος, τόσο από τους εσωτερικούς όσο και από τους εξωτερικούς χώρους, το φυσικό τοπίο της Κέας συνδυάζεται με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και ανέσεις. Η εξοχική κατοικία που επέλεξε η σύζυγος του βασιλιά του Μαρόκου κερδίζει τις εντυπώσεις με τη θέα της και την υψηλή αισθητική της. Συγκαταλέγεται στα ωραιότερα σπίτια του νησιού και κατασκευάστηκε το 2008.

Το εντυπωσιακό living room λουσμένο στο φως


Το ορφανό κορίτσι που έγινε βασιλική σύζυγος

Η ζωή της βασίλισσας του Μαρόκου θυμίζει παραμύθι. Γεννημένη σε μια μεσοαστική οικογένεια, η Σάλμα Μπενάνι, όπως είναι το πατρικό της όνομα, χάνει τη μητέρα της σε ηλικία 3 ετών. Η οικογένειά της όμως θα σταθεί στο πλευρό της και θα τη μεγαλώσει με πολλή αγάπη. Η Σάλμα φοιτά σε ιδιωτικά σχολεία και σπουδάζει μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και αναλυτής προγραμμάτων. Μαθαίνει ξένες γλώσσες και όταν σε ηλικία μόλις 21 ετών συναντά τον βασιλιά του Μαρόκου η ζωή της θα αλλάξει για πάντα.

Το βασιλικό ζεύγος του Μαρόκου με τα παιδιά τους


Τα ασυνήθιστα κόκκινα μαλλιά της, η ευφυΐα και το ταμπεραμέντο της τον κάνουν να την ερωτευτεί κεραυνοβόλα. Το 2001 γίνεται ο γάμος τους, ο οποίος αποτέλεσε θέμα συζήτησης στον διεθνή Τύπο για το κόστος και τη χλιδή του. Η Σάλμα δεν γίνεται απλώς η πρώτη κυρία της χώρας της, αλλά και μια γυναίκα-σύμβολο που ο λαός του Μαρόκου λατρεύει. Είναι η πρώτη φορά που δίνεται βασιλικός τίτλος σε κοινό θνητό και μάλιστα γυναίκα. Από Σάλμα Μπενάνι μετονομάζεται σε πριγκίπισσα Λάλα Σάλμα, αφού προτιμά να παραμένει αντισυμβατική για τα βασιλικά ήθη. Το απλό κορίτσι που απέκτησε βασιλικό τίτλο και κατέκτησε μια θέση στην καρδιά του αραβικού κόσμου γίνεται πρότυπο. Ασχολείται με τη φιλανθρωπία, έχει ιδρύσει σύλλογο για την πρόληψη του καρκίνου και δίνει αγώνα κατά του ΑΙDS που μαστίζει την Αφρική.


Ενα από τα εννιά μπάνια



Λάτρης της πολυτέλειας

Πολυτέλεια και Λάλα Σάλμα είναι έννοιες ταυτόσημες. Η βασίλισσα του Μαρόκου είναι η καλύτερη πελάτισσα των οίκων υψηλής ραπτικής του Παρισιού. Τα βρετανικά καταστήματα Harrods την ενημερώνουν για ό,τι καινούριο κομμάτι haute couture παραλαμβάνουν, ενώ διαθέτει ολόκληρη συλλογή από παπούτσια Zanotti, τσάντες Hermès και κοσμήματα Cartier, Chopard και Ηarry Winston. Κάθε φορά που το επιτελείο της τηλεφωνεί στους οίκους Hermès και Gucci για μια επίσκεψη, οι επικεφαλής κάνουν πάρτυ αφού γνωρίζουν ότι οι τζίροι θα εκτοξευτούν στα ύψη.

Η Λάλα Σάλμα ανακυκλώνει το χρήμα. Είναι εξαιρετικά ευγενική, απαιτητική αλλά και γενναιόδωρη. Κάθε διαμονή της στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του «Αστέρα» στοίχιζε μια μικρή περιουσία. Επί σειρά ετών έφτανε εκεί με το σκάφος της και φρουρά 100 ατόμων κάνοντας τρελούς λογαριασμούς. Το ίδιο συνέβαινε και τους υπόλοιπους καλοκαιρινούς μήνες όπου επισκεπτόταν το αγαπημένο της νησί, την Κέρκυρα, αλλά και την Κυλλήνη. Πληροφορίες ανέφεραν ότι για διαμονή μόλις μιας εβδομάδας είχε ξοδέψει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5 εκατ. ευρώ. Οταν το νούμερο έγινε γνωστό στη διοίκηση της επιχείρησης, κάποιοι έτριβαν με έκπληξη τα χέρια τους.


Η πισίνα ενώνεται με τη θάλασσα


Η Λάλα Σάλμα αγαπά την Ελλάδα και γυρίζοντάς τη με σκάφος, επί σειρά ετών, ανακάλυψε τις φανερές αλλά και τις κρυφές ομορφιές της χώρας μας. Ανθρωποι του περιβάλλοντός της λένε ότι έψαχνε καιρό για μια επένδυση. Και μάλιστα σε ένα μέρος που να της εξασφαλίζει ιδιωτικότητα και ασφάλεια. Η Τζια, το αρχοντικό αυτό νησί στο οποίο διαθέτουν καταφύγιο επιτυχημένοι και σημαίνοντες άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο, θεωρήθηκε η ιδανικότερη επιλογή. Η υπερπολυτελής βίλα που σχεδίασε και έχτισε ο αρχιτέκτονας Χρήστος Βλάχος τής άρεσε τόσο πολύ ώστε χωρίς δεύτερη σκέψη και παζάρια προχώρησε στην αγορά της.

Η εξοχική κατοικία με minimal γραμμές που εντυπωσιάζει, καθώς συνδυάζει αριστοτεχνικά το μοντέρνο με την παραδοσιακή πέτρα, ήρθε στα χέρια της από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, γνωστό Ιταλό τραπεζίτη. Φήμες θέλουν τον Ιταλό billionaire να μην εμφανίζεται πουθενά στα χαρτιά, καθώς το κτίσμα ανήκε φαινομενικά σε ελβετική εταιρεία η οποία προχώρησε και στην πώληση.

Η εντυπωσιακή βεράντα της βίλας


Με το αστρονομικό ποσό των 3,8 εκατ. ευρώ η Λάλα Σάλμα τα καλοκαίρια πολιτογραφείται πλέον κάτοικος Τζιας. Η υπερπολυτελής οικία στην περιοχή Κούνδουρος δέχεται ήδη κάποιες μικρές μετατροπές προκειμένου να φιλοξενήσει σύντομα την ίδια, τον βασιλιά του Μαρόκου και τα δυο τους παιδιά. Μπαίνουν ισχυρά συστήματα ασφαλείας, ενώ λέγεται ότι σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου έχουν στηθεί ειδικά φυλάκια με σεκιούριτι για να προστατεύουν το σπίτι και τους γαλαζοαίματους ενοίκους του. Το ότι η Τζιά απέκτησε τον βασιλιά της αποτελεί πια κοινό μυστικό.

Υπόσκαφο spa

πηγη: prottothema

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share