Τι σχέση έχει ο κοτοπουλάς με τη βασίλισσα; – Κι όμως ΔΕΝ ΠΑΕΙ το μυαλό σου!! (PHOTOS)

Ο φωτογραφικός γρίφος δείχνει άλυτος γιατί φαινομενικά τίποτα δεν μπορεί να συσχετίσει την βασίλισσα της Ελλάδος Σοφία με έναν φτωχό κοτοπουλά της Αθήνας του 1895.
Ο γραφικός βιοπαλαιστής ποζάρει στον φακό του αμερικανού φωτογράφου με την παραδοσιακή φορεσιά του, κρατώντας κότες που έχει προς πώληση. Πίσω του βρίσκονται δύο καλοντυμένα αγόρια κάποιας αστικής οικογένειας των Αθηνών, που τονίζουν τις αντιθέσεις της αναπτυσσόμενης μικρής κοινωνίας. Η Αθήνα τότε ήταν ένα μεγάλο χωριό που πάλευε να γίνει πρωτεύουσα και να συναντήσει το αρχαίο ένδοξο παρελθόν της. Η πριγκίπισσα της Πρωσίας, Σοφία, παντρεύτηκε το 1889 τον τότε πρίγκιπα Κωνσταντίνο Α΄, ο οποίος μετά την δολοφονία του πατέρα του, Γεωργίου, έγινε το 1913 βασιλιάς της Ελλάδας. Τόσο η βασίλισσα, όσο και ο κοτοπουλάς πόζαραν στον ίδιο φωτογραφικό φακό και αποτελούν σήμερα ντοκουμέντα μιας άλλης εποχής στο περίφημο αρχείο του Κογκρέσου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αμερικανική συλλογή φωτογραφιών, που μας προσφέρουν σημαντικά πειστήρια για την Ελλάδα του χθες.
Αθήνα 1900. Κεραμοσκεπές παντού.
Η Oμόνοια με φοίνικες το 1901. Όταν τετραγώνισαν τον κύκλο. Μια πλατεία κούκλα σε μια πόλη χωρίς πολυκατοικίες και ανεμπόδιστη θέα παντού.
Αθήνα 1901. Τα ανάκτορα και η Πλατεία Συντάγματος . Η πρωτεύουσα διέθετε τότε ιππήλατο τραμ .
Αθήνα 1906. Κάθε εμπόριο για καλό.
Αθήνα 1919. Ομορφα Ελληνόπουλα στις γειτονιές που είχαν ανθρώπινο πρόσωπο.






0 ΣΧΟΛΙΑ