ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Γαλάζια Σημαία» 2026: Σε ποιες παραλίες κολυμπάμε «άφοβα» στην Αττική; – Δείτε τα αποτελέσματα

Γαλάζια Σημαία: Η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στον κόσμο με 624 βραβευμένες ακτές, επιβεβαιώνοντας την υψηλή ποιότητα των θαλασσών μας.
Γαλάζια Σημαία: Η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στον κόσμο με 624 βραβευμένες ακτές, επιβεβαιώνοντας την υψηλή ποιότητα των θαλασσών μας.
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η χώρα μας επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά την κυριαρχία της στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού και της περιβαλλοντικής διαχείρισης, κατακτώντας τη δεύτερη θέση παγκοσμίως στο αυστηρό και διεθνώς αναγνωρισμένο πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία». Ανάμεσα σε 51 κράτη που συμμετείχαν στη φετινή αξιολόγηση, η Ελλάδα κατάφερε να συγκεντρώσει 624 βραβευμένες ακτές, μια επίδοση που υπογραμμίζει τη διαρκή δέσμευση των τοπικών κοινωνιών και των φορέων για τη διατήρηση της ποιότητας των παράκτιων περιοχών και την προστασία του φυσικού πλούτου.

Η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), η οποία λειτουργεί ως ο Εθνικός Χειριστής του προγράμματος στη χώρα μας. Η φετινή εκδήλωση είχε ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς εντάχθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 75 ετών λειτουργίας της ΕΕΠΦ. Παράλληλα, η τελετή τελούσε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα, προσδίδοντας το ανάλογο θεσμικό κύρος σε έναν θεσμό που αποτελεί βασικό πυλώνα της τουριστικής προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Οι 17 παραλίες στην Αττική

Ειδική αναφορά έγινε και στην Αττική, η οποία την Πέμπτη 14 Μαΐου 2026 είδε 17 παραλίες της να εντάσσονται στον κατάλογο των 624 βραβευμένων ακτών. Ανάμεσα στις παραλίες που θα κοσμούνται φέτος με τη γαλάζια σημαία περιλαμβάνονται δημοφιλείς προορισμοί όπως το Σούνιο, η Βούλα και η Γλυφάδα, προσφέροντας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας εγγυημένα καθαρά και ασφαλή νερά για το φετινό καλοκαίρι. Η διάκριση αυτή αποτελεί το επιστέγασμα μιας συλλογικής προσπάθειας που ενισχύει την εικόνα της χώρας ως έναν από τους ασφαλέστερους και ποιοτικότερους προορισμούς παγκοσμίως.

Μπρεξίζα (Δήμος Μαραθώνος)
Διασταύρωση (Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος)
Λίμνη (Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος)
Αυλάκι (Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας)
Σούνιο / Grecotel Cape Sounio (Δήμος Λαυρεωτικής)
Λαγονήσι 1 – Grand Beach / Grand Resort Lagonissi (Δήμος Σαρωνικού)
Λαγονήσι 2 – Mediterraneo / Grand Resort Lagonissi (Δήμος Σαρωνικού)
Λαγονήσι 3 – Κοχύλια / Grand Resort Lagonissi (Δήμος Σαρωνικού)
Μαύρο Λιθάρι / EverEden Beach (Δήμος Σαρωνικού)
Αστέρας Βουλιαγμένης / Astir Beach Βουλιαγμένης (Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης)
Βούλα Α (Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης)
Βουλιαγμένη (Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης)
Γλυφάδα (Δήμος Γλυφάδας)
Γλυφάδα Α (Δήμος Γλυφάδας)
Γλυφάδα Β (Δήμος Γλυφάδας)
Κινέττα / Kinetta Beach Resort & Spa (Δήμος Μεγαρέων)
Αγία Μαρίνα (Δήμος Αίγινας)

Η τελετή βράβευσης συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας και κορυφαίων στελεχών του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι επεσήμαναν ότι η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για την εθνική στρατηγική τουρισμού. Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξαν ο Πρόεδρος της ΕΕΠΦ και Πρόεδρος του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE), Νίκος Πέτρου, μαζί με την Υπεύθυνη Συντονισμού του Προγράμματος, Σταματίνα Συρίγου.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου