ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΟΜΟΡΦΙΑ & ΥΓΕΙΑ

Θαυματουργό! Τι κάνουν 6 ψημένες σκελίδες σκόρδο στο σώμα μέσα σε 24 ώρες;

Απίστευτο!

Όταν τρώτε σκόρδο, η δύναμή του είναι τόσο ισχυρή, που ακόμα και μετά από 24 ώρες το σώμα σας αντιδρά θετικά τόσο στις δίαιτες για απώλεια βάρους, όσο και στις θεραπείες ορισμένων ασθενειών.

Τί Συμβαίνει Στο Σώμα Σας Όταν Τρώτε Ψημένο Σκόρδο;

1 ώρα: Κατά τη διάρκεια της πρώτης ώρας το σκόρδο χωνεύεται στο στομάχι και γίνεται τροφή για όλο το σώμα.

2-4 ώρες: Βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και των υφισταμένων καρκινικών κυττάρων στο σώμα.

4-6 ώρες: Ο μεταβολισμός του οργανισμού αρχίζει να ‘βλέπει’ τα οφέλη του σκόρδου και ενεργοποιεί τη διαδικασία απομάκρυνσης της περίσσειας υγρών και της καύσης του αποθηκευμένου σωματικού λίπους.

6-7 ώρες: Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες του σκόρδου, αφού έχουν εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος, αρχίζουν να εκτελούν τις απαραίτητες λειτουργίες ενάντια στα βακτήρια του σώματος.

6-10 ώρες: Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα θρεπτικά συστατικά έχουν ήδη παίξει σημαντικό ρόλο σε κυτταρικό επίπεδο, παρέχοντας προστασία ενάντια στην οξείδωση.

10-24 ώρες: Μετά την πέψη (κατά την πρώτη ώρα), το σκόρδο ξεκινά τη διαδικασία καθολικού καθαρισμού του σώματος.

Επίσης διαβάστε τι θα σας συμβεί αν βάλετε κάτω από το μαξιλάρι σας μια σκελίδα σκόρδο – Σίγουρα θα το κάνετε και εσείς.

 

Για 7 συνεχόμενες μέρες έτρωγε κάθε πρωί μέλι & σκόρδο με άδειο στομάχι. Δείτε τι του συνέβη! (video)

Το σκόρδο είναι ένας καρπός που χρησιμοποιείται συχνά στη μαγερική, αλλά και που έχει πολλές ωφέλειες στην υγεία μας. Το σκόρδο είναι γνωστό από αρχαίους πολιτισμούς, που το χρησιμοποιούσαν για ιατρικούς σκοπούς.

Οι αρχαίοι Έλληνες στρατιώτες έτρωγαν σκόρδο για να ενισχύσουν το κουράγιο τους, και για να προστατέψουν το δέρμα τους από δηλητήριο. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι θεωρούσαν ότι το σκόρδο βελτιώνει το καρδιαγγειακό σύστημα και γαστροεντερικές διαταραχές.

Επίσης διαβάστε τις 9+1 περιπτώσεις που το σκόρδο έχει αποδειχθεί θαυματουργό – Με το 3ο πάθαμε σοκ!

Επιστημονικές ωφέλειες στην υγεία από το σκόρδο

Σήμερα, οι ιδιότητες του σκόρδου είναι αδιαμφισβήτητες και οι γιατροί το προτείνουν για τη θεραπεία πολλών παθήσεων:

  • Αποτρέπει την αθηροσκλήρωση
  • Καρδιακές προσβολές
  • Στεφανιαία νόσος
  • Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης
  • Μειώνει την αρτηριακή πίεση
  • Θεραπεύει τσιμπήματα εντόμων
  • Ανακουφίζει τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της αλλεργικής ρινίτιδας
  • Βοηθάει στη θεραπεία των μυκητιάσεων
  • Αποβάλει τις τοξίνες
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Μπορεί επίσης αποτελεσματικά να ελέγξει συμπτώματα:

  • Διαβήτη
  • Υπερπλασία του προστάτη
  • Οστεοαρθρίτιδα
  • Συνταγή με σκόρδο και μέλι

Το σκόρδο σε ωμή μορφή έχει τις περισσότερες ωφέλειες, μιας και η ζέστη εξουδετερώνει την αλλισίνη, το βασικό ενεργό του συτατικό. Μπορεί να λιώσετε ή να ψιλοκόψετε το σκόρδο, και στη συνέχεια να το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Καταναλώστε τη παρακάτω συνταγή σε άδειο στομάχι για βέλτιστα αποτελέσματα. Ο συνδυασμός μελιού και σκόρδου ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Συστατικά:

  • 2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά μέλι
  • Ανακατέψτε και απολαύστε! Είναι τόσο απλό! Φάτε το κάθε πρωί για να ανεβάσετε τα επίπεδα της ενέργειάς σας και για να είστε υγιείς!

Ωμό σκόρδο ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να…

Πρέπει να τρώτε ωμό σκόρδο. Περιμένετε, μη φεύγετε, έχουμε λύσεις! Αλήθεια, ξέρετε πόσο υγιεινό είναι το σκόρδο; Διαβάστε και θα μάθετε! Το σκόρδο περιέχει ένζυμα και συστατικά, τα οποία σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Oregon, προλαμβάνουν τις καρδιοαγγειακές νόσους.

Πώς γίνεται; απλώς μειώνοντας την ποσότητα της χοληστερόλης που παράγουν τα κύτταρα του ήπατος. Το σκόρδο προσφέρει περαιτέρω οφέλη, διότι προλαμβάνει την καρκινογένεση, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει την υγεία των οστών.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Food and ChemicalToxicology αναφέρει ότι όταν το σκόρδο ζεσταθεί, ο βολβός χάνει την ιδιότητα να παραγάγει το ένζυμο αλισινη που είναι απαραίτητο για την ενεργοποίηση των ισχυρών ουσιών που προλαμβάνουν τα καρδιοαγγειακά νοσήματα. Με άλλα λόγια, το σκόρδο χάνει την αποτελεσματικότητά του μόλις μπει στο τηγάνι.

Πως μπορείτε να φάτε το σκόρδο

Για να επωφεληθούμε από τα οφέλη που προσφέρει το σκόρδο στην καρδιά μας, πρέπει πρώτα να λιώσουμε, ή να κόψουμε τη σκελίδα του σκόρδου. Ορισμένοι ειδικοί θεωρούν ότι πρέπει να αφήσουμε το λιωμένο σκόρδο για 5- 10 λεπτά πριν το καταναλώσουμε, για να ενεργοποιηθεί η λειτουργία του ενζύμου.

Μετά πρέπει να το καταναλώσουμε έτσι, όπως το βλέπουμε στο πιάτο, εντελώς ωμό! Μην ξεχάσετε όμως το εξής: δεν είναι απαραίτητο να φάτε τα κομματάκια της σκελίδας έτσι όπως είναι, ωμά! Θα ήταν κάπως παράξενο και δυσάρεστο.

Αντιθέτως, έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε το σκόρδο σε μια συνταγή, είτε ως συστατικό μίας σάλτσας, ενός γκουακαμόλ για παράδειγμα, είτε ως σάλτσα για μακαρόνια, ή να βρείτε πολλές συνταγές για σάλτσες στο διαδίκτυο. Σε κάθε περίπτωση, το σκόρδο είναι μια σαγηνευτική γευστική παρέμβαση σε κάθε σας γαστρονομική ατασθαλία, ενώ μάθετε τι σχέση έχει το σκόρδο με τον ύπνο και το σεξ.

Πίνετε χυμούς; λοιπόν, μπορείτε να το προσθέσετε σε χυμούς λαχανικών ή σε smoothies∙ προσθέστε μια σκελίδα και θα απολαύσετε τρομερές γεύσεις σε ρευστή μορφή.

Ίσως, όμως είστε από εκείνους που σαγηνεύονται από την πικάντικη αψάδα του, οπότε μπορείτε να το προσθέσετε λιωμένο σε μία φέτα βουτυρωμένο ψωμί, ή μια ακόμη πιο τολμηρή πρόταση, μπορείτε να βουτήξετε τη σκελίδα σε μέλι για να γευτείτε τη μαγευτική αύρα ενός γλυκού και ταυτόχρονα πικάντικου σνακ!

Απλώς τολμήστε και τα οφέλη θα έρθουν από μόνα τους, χωρίς να εκνευρίσετε ούτε τον ουρανίσκο σας, ούτε τους γύρω σας!