Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μόδα: 6+1 λάθη που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε

Δώστε βάση!

7 Ιανουαρίου 2022 16:40
Μόδα: 6+1 λάθη που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το στυλ και η μόδα είναι άκρως υποκειμενικά θέματα και ο καθένας έχει τις δικές του ενδυματολογικές προτιμήσεις. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια βασικά λάθη μόδας που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε πριν είναι πολύ αργά. Δεν έχει σημασία αν ντύνεστε πρωτίστως για να φαίνεστε κομψές και αριστοκρατικές ή αν δίνετε προτεραιότητα στην άνεση και τη λειτουργικότητα. Το είναι απαραίτητο να βρείτε τα σωστά ρούχα.

Παράλληλα, δείτε εδώ το πουκάμισο που πρέπει να έχουν όλες οι γυναίκες στη ντουλάπα τους, κοστίζει μόνο 12,99 €.

Δεν ντύνεστε σωστά για κάθε περίσταση

Ας υποθέσουμε ότι ντύνεστε για μια εκδήλωση ή μια συνάντηση που σχετίζεται με τη δουλειά, είναι καλύτερο να αποφύγετε τα έντονα, λαμπερά χρώματα και αξεσουάρ. Ωστόσο, οι άνθρωποι συχνά μπερδεύουν το επίσημο στυλ ντυσίματος με άλλα κλασσικά στυλ ντυσίματος. Το πρώτο πράγμα που σχετίζεται με το ντύσιμο είναι να ελέγξετε αν το γραφείο σας ή άλλος χώρος εργασίας έχει κώδικα ενδυμασίας.

Ορισμένες εταιρίες έχουν αυστηρούς κανόνες σχετικά με τα χρώματα που επιτρέπεται να φοριούνται. Οι εργαζόμενες γυναίκες φορούν συχνά μια ποικιλία από φορέματα, φούστες, πουκάμισα ή κοστούμια. Αντίθετα, εάν περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σας στο σπίτι ή σε άλλα casual περιβάλλοντα, είναι καλύτερο να επιλέξετε πρακτικές, casual επιλογές όπως μπλουζάκια και τζιν.

λάθη μόδα

Φαρδιά ρούχα σε μικρό σωματότυπο

Τα υπερμεγέθη ρούχα μπορεί να φαίνονται ακαλαίσθητα και φαρδιά αν έχετε λεπτοκαμωμένο σώμα. Αποφύγετε να φοράτε σακάκια, μπουφάν, πουκάμισα ή πουλόβερ. Αντίθετα, επιλέξτε ρούχα που προσφέρουν πιο στενή εφαρμογή.

Εάν έχετε φαρδιά ρούχα, κάντε αλλαγές για να σας ταιριάζουν καλύτερα. Τα μεγάλα ρούχα μπορούν να γλιστρήσουν από τον ώμο σας, να κρέμονται πάνω σας και να σας κάνουν να νιώθετε εξαιρετικά άβολα όλη την ώρα που τα φοράτε.

Δεν λαμβάνεται υπόψη την πρακτικότητα

Οι ειδικοί της μόδας υποστηρίζουν ότι η πρακτικότητα και η λειτουργικότητα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά το ντύσιμο. Τα ρούχα που είναι πολύ στενά ή φαρδιά θα μπορούσαν να επηρεάσουν την άνεσής σας και να εμποδίσουν την εκτέλεση καθημερινών εργασιών.

Για παράδειγμα, τα άνετα παντελόνια με τσέπες λειτουργούν καλύτερα από τα στενά τζιν που περιορίζουν την κίνησή σας όταν ταξιδεύετε με παιδιά. Τα ρούχα που φοράτε δεν πρέπει να περιορίζουν την κίνησή σας ή να σας εμποδίζουν στην καθημερινότητά σας.

Δεν επιλέγετε τα σωστά παπούτσια

Ο σωστός τύπος παπουτσιού μπορεί να κάνει τη διαφορά όσον αφορά την άνεση και την εφαρμογή. Τα παπούτσια που θα επιλέξετε θα πρέπει ιδανικά να προσφέρουν την τέλεια ισορροπία μεταξύ άνεσης και στυλ.

Τα παπούτσια υψηλής ποιότητας που προσφέρουν επαρκή αντικραδασμική προστασία και ενίσχυση είναι τα καλύτερα εάν έχετε έναν ενεργό τρόπο ζωής. Παπούτσια με μακριά τακούνια μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή, αν χρειάζεται να κινείστε πολύ. Αν σκοπεύετε να φορέσετε τακούνια, μάθετε αν είναι εργονομικά σχεδιασμένα και προσφέρουν επαρκή υποστήριξη και ισορροπία.

Αγνοείτε την ποιότητα των ρούχων σας

Ίσως μπορείτε να αγοράσετε φθηνά ρούχα σε διαφορετικά στυλ. Ωστόσο, η εμφάνιση και η αίσθηση των ρούχων υψηλής ποιότητας μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την εμφάνισή σας. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να αγοράζετε επώνυμα ρούχα ή να ξοδεύετε μεγάλα χρηματικά ποσά σε ρούχα.

Απλώς βεβαιωθείτε ότι τα ρούχα που αγοράζετε είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας ύφασμα και έχουν σχεδιαστεί σωστά. Ορισμένοι διαδικτυακοί έμποροι λιανικής σάς επιτρέπουν πλέον να «δοκιμάζετε» ρούχα εικονικά, επομένως θυμηθείτε να λάβετε υπόψη τον καιρό της τοποθεσίας σας όταν επιλέγετε έναν τύπο υφάσματος.

Τα ρούχα υψηλής ποιότητας ταιριάζουν επίσης καλύτερα και διαρκούν περισσότερο από τα φθηνά. Οι τεχνικές βαφής και ακόμη και τα ραψίματα είναι συνήθως υψηλής ποιότητας. Η ποιότητα των ρούχων που διαθέτετε είναι πιο σημαντική από τον αριθμό των ρούχων που έχετε. Οι ειδικοί της μόδας συνιστούν να ακολουθήσετε μια μινιμαλιστική προσέγγιση στη μόδα.

Ακολουθείτε τυφλά τις τάσεις της μόδας

Η βιομηχανία της μόδας είναι ιδιαίτερα δυναμική και οι τάσεις της μόδας αλλάζουν κάθε λεπτό. Ωστόσο, θα πρέπει οι μεταβαλλόμενες τάσεις να συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις σας στο ντύσιμο και την άνεση. Ένα άλλο κοινό λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι να ακολουθούν πάρα πολλές τάσεις μόδας. Επιλέξτε ρούχα και αξεσουάρ που ταιριάζουν στην αισθητική σας και σας βολεύουν.

Αγορά ρούχων επειδή ήταν σε προσφορά

Οι εκπτώσεις και προσφορές είναι διαφημιστικά κόλπα για να προσελκύσουν την προσοχή σας. Εάν αγοράζετε ρούχα απλώς και μόνο επειδή ήταν σε προσφορά, μπορεί να καταλήξετε να μετανιώσετε για τις αγορές σας αργότερα. Έτσι, ακόμα κι αν σκοπεύετε να ψωνίσετε στις εκπτώσεις, επιλέξτε ρούχα που θα φορέσετε κάποια στιγμή.

 

Ροή ειδήσεων

Share