Ιωάννα Κουρμπέλα: Μας παρουσιάζει τις καλοκαιρινές και αέρινες δημιουργίες της! (PHOTOS)

Oποιος έχει φορέσει έστω και μια φορά ρούχο της πάντα την θυμάται στις… δύσκολες στιγμές. Οταν δηλαδή ψάχνει ένα ρούχο για μια ιδιαίτερη περίσταση, ένα ρούχο καλόγουστο, φίνο και κλασάτο, εντυπωσιακό, αλλά όχι και υπερβολικό. Ο λόγος για τη σχεδιάστρια Ιώαννα Κουρμπέλα.
Ρούχα θεατρικά, άνετα, πολυμορφικά, εύπλαστα. Με πολλές πτυχώσεις και ζώνες, ρούχα που μπορούν να φορεθούν με πολλούς τρόπους, να συνδυαστούν με άλλα πολύ εύκολα ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής. Σέξι αλλά καθόλου προκλητικά. Ρούχα που θυμίζουν… Ελλάδα, ελληνικό καλοκαίρι. Ετσι μπορεί να περιγράψει κανείς τις δημιουργίες της νεαρής σχεδιάστριας η οποία επαγγελματικά βρίσκεται στο χώρο από το 2002 αλλά ουσιαστικά όλη της τη ζωή, αφού γεννήθηκε και μεγάλωσε ανάμεσα σε… νήματα και υφάσματα. Ο παππούς της το 1971 ασχολείται επιχειρηματικά με την παραγωγή και διανομή χειροποίητων πλεκτών, μια εταιρεία που συνεχίζει να λειτουργεί κάτω από την καθοδήγηση του πατέρα της έως και σήμερα, με την επωνυμία Κ3 Wearable Thinking. Η ίδια ανέλαβε το δημιουργικό κομμάτι το 2002.
«Η ελευθερία και η άνεση είναι τα βασικά στοιχεία στις δημιουργίες μου. Ολα τα ρούχα τα προβάρω μόνη μου, χωρίς μοντέλο. Με αυτό τον τρόπο έχω πλήρη εικόνα του τι ακριβώς συμβαίνει. Αυτή η αίσθηση δεν μεταφέρεται», έχει πει η ίδια αναφερόμενη στις δημιουργίες της σε παλαιότερη συνέντευξή της στο Εθνος. «Πιστεύω ότι το ένδυμα είναι το σπίτι του σώματος. Οι ελευθερίες των γραμμών, τα χρώματα, όλα έχουν σημασία», είχε συμπληρώσει
Τα ρούχα
Στη σειρά Κ3 Wearable Thinking βρίσκει κανείς φίνα πλεκτά, ζακέτες κοντές και μακριές σε πρωτότυπα σχέδια τις οποίες μπορεί να φορέσει κανείς με χίλιους δύο τρόπους, τοπ και φορέματα. Ρούχα που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα περίφημα πλεκτά του Missoni.
Στην προσωπική σειρά της σχεδιάστριας βρίσκει κανείς ρούχα βαμβακερά, λινά και μεταξωτά που αγκαλιάζουν το σώμα χωρίς να το εγκλωβίζουν και να το πιέζουν. Ρούχα που μοιάζουν σαν να τα έχεις απλά ρίξει πάνω σου, ρούχα που εντυπωσιάζουν και ξεχωρίζουν. Είναι από αυτά που τα βλέπεις να το φορούν και θέλεις να ρωτήσεις «από πού το πήρες αυτό;».
Ιδιαίτερα, όμως, είναι και τα νυφικά της σχεδιάστριας. Από αυτά που ξεχωρίζουν στην αγορά. Νυφικά όπως πρέπει να είναι. Λιτά, δίχως καμία φανφάρα, πολυτελή, καθόλου προκλητικά, με λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Νυφικά νοσταλγικά, με δαντέλες τόσο όσο (η υπερβολή δεν είναι στοιχείο της σχεδιάστριας) που εντυπωσιάζουν και σε μεταφέρουν σε άλλη εποχή. Αλλά και νυφικά που σου θυμίζουν ελληνικό νησί.
Οι εξωτερικές φωτογραφίες του άρθρου είναι του Αντώνη Πασβαντή από το «Εθνος»
0 ΣΧΟΛΙΑ