Τέρμα τα ψέματα! Βραζιλία-Γερμανία με φόντο τον… ΤΕΛΙΚΟ!

Τα ψέματα τελείωσαν αφού αρχίζουν οι Ημιτελικοί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 με τη μάχη των… γιγάντων ανάμεσα σε Βραζιλία και Γερμανία (23:00, Onsports/ΝΕΡΙΤ) στο «Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε.
Πρόκειται για τις δυο μεγαλύτερες δυνάμεις, βάσει τίτλων, του Παγκόσμιο Ποδοσφαίρου. Βραζιλία και Γερμανία έχουν κερδίσει συνολικά 8 Μουντιάλ, με τη «σελεσάο» να έχει σηκώσει 5 φορές το τρόπαιο και τα «πάντσερ» τρεις. Αμφότεροι, σε κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο που συμμετέχουν έχουν ως στόχο την κατάκτηση και κανείς τους δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο. Οι Ημιτελικοί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 αποκτούν, συνεπώς, διαφορετικό νόημα όταν η Βραζιλία καλείται να αντιμετωπίσει τη Γερμανία. Όταν οι διοργανωτές καλούνται να… επιβιώσουν χωρίς το μεγάλο τους αστέρι κι όταν οι Γερμανοί καλούνται να… ξορκίσουν τα «φαντάσματα» του 2002 και του τελευταίου χαμένου τελικού τους!
Οι Γερμανοί το 2006 όταν αποκλείστηκαν από την Ιταλία στην πατρίδα τους, δεν το πήραν… τόσο βαριά όσο θα το πάρουν οι Βραζιλιάνοι σε περίπτωση που αποκλειστούν από τη «μάνσαφτ» απόψε (08/07) το βράδυ. Το είχε δείξει και η ιστορία με το «Μαρακανάτσο» του 1950 και την κατάκτηση του Μουντιάλ από την Ουρουγουάη να πλανώνται σαν… φαντάσματα πάνω από τη χώρα σε όλη τη διάρκεια του Μουντιάλ 2014. Οι Ημιτελικοί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 είτε θα ξορκίσουν αυτή την κατάρα, είτε θα την επιβεβαιώσουν. Οι οιωνοί για τη «σελεσάο», πάντως, μόνο καλοί δεν είναι αφού θα παίξει απέναντι στο συγκρότημα του Γιοακίμ Λεβ χωρίς τον Νεϊμάρ ο οποίος κινδύνεψε ακόμα και με πλήρη παραλυσία μετά τον τραυματισμό του κόντρα στην Κολομβία, αλλά και χωρίς τον αρχηγό της, Τιάγκο Σίλβα, λόγω τιμωρίας.
Την ίδια ώρα, η Γερμανία δείχνει η πιο… πειστική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 κι αυτή είναι η «χρυσή» της ευκαιρία να διώξει από πάνω της τη ρετσινιά του «λούζερ» που κινδυνεύει να γίνει μόνιμη. Η Εθνική Γερμανίας, όχι Δυτικής Γερμανίας και έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό, δεν έχει καταφέρει να πάρει κανέναν τίτλο από το 1996 και το Euro που σήκωσε στην Αγγλία, ενώ η τελευταία της κατάκτηση Μουντιάλ… χάνεται στο 1990. Τα 24 χρόνια είναι πάρα πολλά για μια υπερδύναμη του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου κι αν η Βραζιλία τα αυξήσει, πόσω μάλλον αν φτάσει στα διπλά (έξι) τρόπαια από τους Γερμανούς, τότε θα χαθεί μεγάλο μέρος αυτής της δυναμικής και θα τεθεί εν αμφιβόλω ακόμα και η… ρήση του Λίνεκερ για το γερμανικό ποδόσφαιρο και τον χαρακτήρα νικητή που έχουν τα «πάντσερ».
Ο πρώτος Ημιτελικός στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 23:00 στο στάδιο «Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε. Είναι το γήπεδο στο οποίο ο πρώτος αγώνας ήταν αυτός της Ελλάδας με την Κολομβία, ενώ έχουν διεξαχθεί εκεί οι αναμετρήσεις Βέλγιο-Αλγερία (2-1), Αργεντινή-Ιράν (1-0) και Κόστα Ρίκα-Αγγλία (0-0) για τη φάση των ομίλων. Στο ίδιο γήπεδο, η Βραζιλία επικράτησε 3-2 στα πέναλτι της Χιλής και προκρίθηκε στα προημιτελικά από τη φάση των 16 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Συνεπώς, οι Γερμανοί πάνε για πρώτη φορά στο Μπέλο Οριζόντε κι ελπίζουν αυτή να είναι και η τυχερή τους.
Τον πρώτο Ημιτελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014, κλήθηκε να διαιτητεύσει ο Μάρκο Ροντρίγκεζ από το Μεξικό. Στο «Μινεϊράο» ο Ροντρίγκεζ «σφύριξε» τον αγώνα του Βελγίου με την Αλγερία, ενώ στη διοργάνωση έχει διευθύνει και την αναμέτρηση της Ιταλίας με την Ουρουγουάη, η οποία ήταν… επεισοδιακή ελέω Σουάρεζ και του δαγκώματος στον Κιελίνι. Βοηθοί του ορίστηκαν οι, επίσης Μεξικανοί, Μάρβιν Τορεντέρα και Μάρκος Κιντέρο, ενώ 4ος θα είναι ο Μαρκ Γκάιγκερ από τις ΗΠΑ. Εξυπακούεται πως το, χωρητικότητας 58170 θεατών, γήπεδο θα είναι κατάμεστο από – Βραζιλιάνους στην πλειοψηφία τους – ποδοσφαιρόφιλους.
Η Βραζιλία στον πρώτο Ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι γνωστό πως θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Νεϊμάρ αλλά και του Τιάγκο Σίλβα. Ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι προβληματίζεται για τους αντικαταστάτες τους, αλλά φαίνεται να έχει καταλήξει. Συνεπώς, η Βραζιλία αναμένεται να παραταχθεί με τον Σέζαρ κάτω από τα δοκάρια και τους Μαρσέλο, Ντάντε, Νταβίντ Λουίζ και Μαϊκόν από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή θα πάρουν θέσεις οι Λουίς Γκουστάβο, Παουλίνιο και Γουίλιαν, ενώ στην επιθετική τριπλέτα καλούνται να… δημιουργήσουν οι Όσκαρ και Χουλκ, με τον Φρεντ να είναι στην κορυφή.
Από την πλευρά του, ο Γιοακίμ Λεβ δεν έχει προβλήματα ενόψει της παρουσίας της Γερμανίας στον Ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. Ο τεχνικός των «πάντσερ» θα παρατάξει – εκτός απροόπτου – την ομάδα του με τον Νόιερ κάτω από τα δοκάρια και τους Χέβεντες, Χούμελς, Μπόατενγκ και Λαμ από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή θα πάρουν θέσεις οι Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα και Τόνι Κρόος, με τους Οζίλ, Μίλερ και Γκέτσε να συνδυάζονται στην επιθετική τριάδα.
Το Βραζιλία – Γερμανία με αριθμούς!
Μπορεί να πρόκειται για δυο υπερδυνάμεις στο Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο, που συναντώνται στον Ημιτελικό του Μουντιάλ 2014, όμως, αυτή θα είναι μόλις η δεύτερη φορά που θα κοντραριστούν στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης. Η πρώτη, ήταν ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2002, όταν η Βραζιλία επικράτησε 2-0 της Γερμανίας στην Ιαπωνία και πήρε το πέμπτο Μουντιάλ της ιστορίας της για να γίνει «πεντακαμπεάο». Σκόρερ εκείνου του αγώνα, ο Ρονάλντο που έχει 15 γκολ σε Μουντιάλ, όσα και ο Μίροσλαβ Κλόζε που είναι στην 23άδα της Γερμανίας και αν χρησιμοποιηθεί και σκοράρει, μπορεί να ξεπεράσει τον Βραζιλιάνο φορ!
Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014, πριν αρχίσουν οι Ημιτελικοί, Βραζιλία και Γερμανία είναι τρίτες σε παραγωγικότητα με 10 γκολ η κάθε μία. Η Γερμανία έχει πετύχει οκτώ γκολ σε κανονική ροή παιχνιδιού και δυο από στημένες φάσεις, ενώ η Βραζιλία επτά και τρία αντίστοιχα. Ο Τόμας Μίλερ και ο Νεϊμάρ είναι δεύτεροι στον πίνακα των σκόρερ με τέσσερα γκολ ο καθένας, με τον δεύτερο να μην μπορεί να αγωνιστεί άλλο και με τον Γερμανό στράικερ να στοχεύει στον Χάμες Ροντρίγκεζ που παραμένει πρώτος σκόρερ με έξι γκολ, μετά τον αποκλεισμό της Κολομβίας. Όσο για τον καλύτερο πασέρ, αυτός είναι ο Φίλιπ Λαμ της Γερμανίας με 408 πάσες και ποσοστό 86.6% σε εύστοχες μεταβιβάσεις.
Onsports


0 ΣΧΟΛΙΑ