Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Σκέτο δηλητήριο: 5 τρόφιμα που θεωρούμε υγιεινά αλλά είναι επικίνδυνα!

Κρόκος αυγού, ελαιόλαδο κι άλλες 4 τροφές που επιβάλλεται να τρώτε όσο μεγαλώνετε - Προσοχή Αθάνατες τροφές: 5 προϊόντα που δεν έχουν ημερομηνία λήξης

2 Μαρτίου 2024 10:49
Σκέτο δηλητήριο: 5 τρόφιμα που θεωρούμε υγιεινά αλλά είναι επικίνδυνα!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Ξέρετε ποιες είναι οι τροφές που τρώμε καθημερινά, αλλά είναι άκρως επικίνδυνες; Το Athensmagazine.gr τις βρήκε και σας τις παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με τις τροφές που "καταστρέφουν" το έντερο.

Συγκεκριμένα, όλοι μας είμαστε αρκετά προσεκτικοί, όταν επιλέγουμε μανιτάρια, όμως υπάρχουν και άλλες τροφές που μπορεί να μας δηλητηριάσουν.

Παράλληλα, συνηθίζουμε, σε αρκετές περιπτώσεις, να συνδυάζουμε τροφές μεταξύ τους, επιθυμώντας να πετύχουμε το μέγιστο γευστικό αποτέλεσμα. Αρκετές φορές, ωστόσο, παραγνωρίζουμε το γεγονός, ότι ορισμένες τροφές μπορεί να αποτελούν... θανατηφόρο κίνδυνο. Μάλιστα, μερικές από αυτές είναι τόσο συνηθισμένες που μπορεί να τις καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση.

Σκέτο δηλητήριο: 5 τρόφιμα που θεωρούμε υγιεινά αλλά είναι επικίνδυνα!

Δείτε ποιες είναι:

Κεράσι

Το κουκούτσι από το κεράσι περιέχει υδροκυανικό οξύ. Αν καταπιούμε κατά λάθος το κουκούτσι, μπορεί να καταλήξουμε στα επείγοντα.

Μοσχοκάρυδο

Το μοσχοκάρυδο είναι γνωστό παραισθησιογόνο. Μπορεί να προκαλέσει παραλήρημα και ψευδαισθήσεις και η κατανάλωση 100 περίπου γραμμαρίων μπορεί να οδηγήσει στην επιληπτική κρίση.

Πατάτα

Τα φύλλα και ο βλαστός της πατάτας περιέχουν γλυκοαλκαλοειδή. Οι ουσίες αυτές συσσωρεύονται στην πατάτα με τον καιρό, ιδιαίτερα λόγω της έκθεσης στον ήλιο. Τα γλυκοαλκαλοειδή μπορεί να προκαλέσουν κράμπες, διάρροια, έντονο πονοκέφαλο ή σε ακραίες περιπτώσεις το θάνατο.

Αμύγδαλα

Υπάρχουν δύο ποικιλίες αμύγδαλου, το γλυκό αμύγδαλο και το πικραμύγδαλο. Το πικραμύγδαλο περιέχει μεγάλη ποσότητα υδροκυανικού οξέος. Ακόμη και 7-10 ωμά πικραμύγδαλα μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα για τους ενήλικες ή θανατηφόρα για τα παιδιά.

Μέλι

Το μέλι που δεν έχει υποστεί παστερίωση περιέχει επικίνδυνες τοξίνες οι οποίες ονομάζονται γκρεϊγιανοτοξίνες. Μπορεί να προκαλέσουν ζαλάδα, αδυναμία, έντονη εφίδρωση, ναυτία και τάση προς εμετό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share