Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023

Αν είστε από εκείνους που κάνουν «κρακ» τα δάχτυλά τους δείτε τι συμβαίνει εκείνη τη στιγμή!

Πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος τελικά;

19 Σεπτεμβρίου 2023 17:31
Αν είστε από εκείνους που κάνουν «κρακ» τα δάχτυλά τους δείτε τι συμβαίνει εκείνη τη στιγμή!
Από Κυριάκος Μελλίδης

Όλοι έχουμε έναν φίλο ή και εμείς οι ίδιοι που τακτικά κάνουν “κρακ” τα δάκτυλα τους. Με αυτό που κάνετε θα ραγίσετε τις αρθρώσεις των δακτύλων και είναι πολύ κακό για την εύθυμη λειτουργία των χεριών και ιδιαίτερα των δαχτύλων σας.

Η τεχνική είναι απλή. Με μία ελαφρά συστολή των φαλαγγών πιέζουμε τα δάχτυλα από την άλλη κατεύθυνση με το άλλος μας δάχτυλο… Κάθε “κρακ” είναι διαφορετικό.

Οι μεγαλύτεροι και οι πιο έμπειροι σε αυτή την κακή συνήθεια αναπτύσσουν περαιτέρω το κρακ αυτό σε όλες τις αρθρώσεις, όπως τους καρπούς, τους ώμους, το λαιμό ή το σαγόνι. Ένας ήχος που μπορεί να είναι δυσάρεστος για τους γύρω σας.

Σε κάθε δάχτυλο υπάρχουν μικρά οστά, ο y μικρές κοιλότητες που γεμίζουν με ένα ρευστό υγρό που ονομάζεται “αρθρικό υγρό». Όταν στρίβετε τις αρθρώσεις , μικρές φυσαλίδες – δημιουργούνται. Η «έκρηξη» τους δημιουργεί αυτό το κρακ που ακούμε σαν σπάσιμο.

Αυτό είναι το επικίνδυνο φυτό που προκαλεί τύφλωση εγκαύματα και ουλές – Αν το δείτε μην το αγγίξετε

Αυτό είναι το επικίνδυνο φυτό που μπορεί να προκαλέσει τύφλωση, εγκαύματα και ουλές. Ο χυμός του μπορεί να προκαλέσει επώδυνες φουσκάλες. Αν το δείτε μην το αγγίξετε! . Με την ευκαιρία, δείτε το θαλασσινό τρόφιμο που «γιατρεύει» όλες τις φλεγμονές στο σώμα

Τι είναι το γιγαντιαίο ηράκλειο το σφονδύλιο

Heracleum mantegazzianum είναι η επιστημονική ονομασία του χωροκατακτητικού φυτού γιγαντιαίο ηράκλειο το σφονδύλιο. Είναι εγγενές στη δυτική περιοχή της Ευρασίας και εισήχθη στη Βρετανία αρχικά ως καλλωπιστικό φυτό.

Μερικά από τα είδη του βρίσκονται σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά. Εκτός από το ότι είναι ένα όμορφο ανθοφόρο φυτό, προκαλεί στον άνθρωπο φυτοφωτοδερματίτιδα, η οποία έχει καυστικό αποτέλεσμα και πολύ πόνο. Όχι μόνο ο χυμός του μπορεί να προκαλέσει επώδυνες φουσκάλες, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει και σε μόνιμη τύφλωση.

Αυτό το τοξικό φυτό μπορεί να φτάσει σε ύψος 5 μέτρων υπό ιδανικές συνθήκες. Τα άνθη είναι ως επί το πλείστον λευκά ή πρασινωπά, σχηματίζοντας ένα σχήμα ομπρέλας στην κορυφή του.

Συνέπειες από το άγγιγμα του φυτού

Ο χυμός του φυτού είναι φωτοτοξικός, που σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα τρίτου βαθμού και ερεθισμό στο δέρμα. Για ένα τοξικό φυτό, είναι απροσδόκητα όμορφο και κάποιος που δεν γνωρίζει τις επικίνδυνες συνέπειές του θα ήθελε να το αγγίξει. Πρόσφατα υπήρξε έντονη ευαισθητοποίηση σχετικά με τις επικίνδυνες επιπτώσεις του.

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να μην γνωρίζουν τις συνέπειες του αγγίγματος αυτού του φυτού. Αφού έρθει σε άμεση επαφή με το χυμό, μπορεί μέσα σε 15 λεπτά να προκαλέσει εγκαύματα στο δέρμα κατά την έκθεση στο ηλιακό φως. Το χειρότερο, υπάρχει κίνδυνος τύφλωσης εάν πέσει στα μάτια σας.

Οι αντιδραστικές χημικές-φωτοευαισθητοποιητικές φουρανοκουμαρίνες μπορούν να προκαλέσουν δερματική αντίδραση, η οποία είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στο φως. Μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια ευαισθησία στο ηλιακό φως και οι ουλές μπορεί να διαρκέσουν έως και έξι χρόνια.

Εάν κατά τύχη αγγίξετε το φυτό, πρέπει να πλύνετε τα χέρια σας με ήπιο σαπούνι και να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο το συντομότερο. Εάν είστε έξω, προσπαθήστε να εφαρμόσετε λίγο αντηλιακό στο δέρμα για να αποτρέψετε περαιτέρω αντιδράσεις.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share