Κυριακή, 02 Απριλίου 2023

Έτρωγε 3 βραστά αυγά καθημερινά για 1 μήνα και απαλλάχθηκε από ένα πρόβλημα που την ταλαιπωρούσε καιρό

Υπέροχο κόλπο!

8 Φεβρουαρίου 2023 09:58
Έτρωγε 3 βραστά αυγά καθημερινά για 1 μήνα και απαλλάχθηκε από ένα πρόβλημα που την ταλαιπωρούσε καιρό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr, μετά τα τρόφιμα που κόβουν μαχαίρι την όρεξη, θα σας παρουσιάσει αναλυτικά 4 οφέλη που προκύπτουν από την κατάναλωση αυγών.

Ο πρώτος μύθος που καταρρίφθηκε είναι πως τα βραστά αυγά επηρεάζουν αρνητικά την χοληστερίνη. Η κατανάλωση των αυγών είναι ένα κρίσιμο κομμάτι για την διατροφή μας. Η συστηματική κατανάλωση τους θα βελτιώσει θεαματικά την υγεία σας.

Ο μύθος για την χοληστερίνη

Έτρωγε 3 βραστά αυγά καθημερινά για 1 μήνα και απαλλάχθηκε από ένα πρόβλημα που την ταλαιπωρούσε καιρό

Μην ανησυχείτε πλέον για την χοληστερίνη και την κατανάλωση αυγών. Είναι ένας μύθος που καταρρίπτεται. Τα αυγά περιέχουν 180-186 mg. χοληστερόλης, ενώ το συκώτι σας παράγει περίπου 1000-2000 mg. ανά ημέρα.

Τα 4 οφέλη στην υγεία μας από την κατάναλωση αυγών

1. Οστά: Τα αυγά περιέχουν βιταμίνη D και ασβέστιο, που είναι η τέλεια πηγή για να ενισχύσετε τα οστά σας.

Η βιταμίνη D θα βελτιώσει επίσης την φυσική απορρόφηση ασβεστίου του σώματός σας.

2. Μύες: Η κατανάλωση αυγών είναι εξίσου σημαντική για να «χτίσετε» μυς.

Η κατανάλωση δύο αυγών μπορεί να παρέχει το σώμα σας την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης με μία μερίδα κρέατος.

3. Θρεπτικά συστατικά: Τα αυγά είναι γεμάτα με μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το σώμα σας για να αναπτυχθεί.

Είναι γεμάτα με ριβοφλαβίνη, φυλλικό οξύ, σίδηρο, φώσφορο, σελήνιο, μαγνήσιο, βιταμίνη Α, Ε και Β6. .

4. Απώλεια βάρους: Δεν περιέχουν πολλές θερμίδες και μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση αυγών το πρωί μπορεί να μειώσει τη ποσότητα κατανάλωσης τροφίμων καθ’ όλη την επόμενη μέρα.

Δείτε ένα αναλυτικό βίντεο:

Μεγάλη προσοχή: Αν δείτε αυτό μέσα στο αυγό, πετάξτε το αμέσως!

Το αυγό είναι μία πλήρης φυσική τροφή, που περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για μια πλήρη και ισορροπημένη δίαιτα και αποτελεί υπερτροφή. Όμως υπάρχει κάτι που αν το δείτε μέσα του, θα πρέπει να το πετάξετε!

Η υπερτροφή αυτή είναι πλούσιο σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, βιταμίνες και μέταλλα, συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου, στην πνευματική ανάπτυξη των παιδιών και ενισχύει τη συγκέντρωση στο σχολείο, στη δουλειά και στο παιχνίδι. Με την ευκαιρία, αυτοί είναι οι δύο σωστοί τρόποι για να σπάσεις ένα αυγό.

Το ασπράδι του αυγού αποτελείται κατά 45% από πρωτεΐνες ανώτερες όλων των άλλων φυσικών τροφών, καθόσον περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό μας, ενώ η κατανάλωση ενός αυγού ημερησίως συμβάλλει κατά 11% στην αναγκαία ημερήσια κατανάλωση πρωτεϊνών του ανθρώπου.

σπάσιμο αυγού

Μεγάλη προσοχή: Αν δείτε αυτό μέσα στο αυγό, πετάξτε το αμέσως!

Αν σπάσετε αυγό και δείτε να έχει μια ροζ ή ιριδίζουσα απόχρωση πετάξτε το άμεσα.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), η αλλαγή χρώματος ή ο ιριδισμός, όσο απαλός και αν είναι, μπορεί να υποδηλώνει αλλοίωση λόγω βακτηρίων ψευδομονάδας (Pseudomonas).

Αυτός είναι ο πιο συχνός τύπος αλλοίωσης στο αυγό και η κατανάλωση αυγών μολυσμένων με τέτοια βακτήρια, μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

«Αυτό το βακτήριο παράγει μια πρασινωπή, φθορίζουσα, υδατοδιαλυτή χρωστική ουσία στο ασπράδι του αυγού. Αν συναντήσετε ένα αυγό με ένα ασπράδι αυγού εκτός κανονικού χρώματος, πετάξτε το», συμβουλεύουν οι ειδικοί στο Κέντρο Ασφάλειας Αυγών.

Εκτός από το να προσέχετε τον ροζ, ή ιριδίζοντα χρωματισμό, σύμφωνα με μία μελέτη, υπάρχουν και άλλα σημάδια ότι τα αυγά σας είναι μολυσμένα με βακτήρια Pseudomonas.

«Τα χαλασμένα αυγά εκπέμπουν διαφορετικές άσχημες μυρωδιές, όπως ξινή, μούχλα, ή φρουτώδη» αναφέρει μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Poultry Science.

Εκτός από τις αλλαγές στο χρώμα του ασπραδιού, το οποίο μπορεί επίσης μερικές φορές να φαίνεται πράσινο, το ασπράδι υγροποιείται, γίνεται ινώδες και σχηματίζεται μια υπόλευκη και αργότερα καφετί κρούστα στον κρόκο”, συμπληρώνουν οι ερευνητές.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share