Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Φάγατε σκόρδο; 5 εύκολα tips εξουδετέρωσης της δύσοσμης αναπνοής

Δώστε βάση!

16 Ιανουαρίου 2023 23:05
Φάγατε σκόρδο; 5 εύκολα tips εξουδετέρωσης της δύσοσμης αναπνοής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σκόρδο υπάρχει στην μαγειρική όλων των πολιτισμών από τα αρχαία χρόνια. Το φυτό αυτό χρησιμοποιείται ως καρύκευμα για να δώσει έξτρα γεύση σε κάθε είδους κουζίνας.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Θαυματουργό σκόρδο: Το άγνωστο μαγειρικό κόλπο που ενεργοποιεί την αντικαρκινική δράση του

Τα οφέλη αυτού του φυτού που σχετίζεται με την οικογένεια του κρεμμυδιού, είναι πολλά. Μειώνει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, ενισχύει το ανοσοποιητικό, προλαμβάνει τη θρόμβωση και ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Πολλοί ωστόσο το αποφεύγουν λόγω της έντονης μυρωδιάς του και της δύσοσμης αναπνοής που προκαλεί.

Δείτε παρακάτω φυσικούς τρόπους για να εξουδετερώσετε τη μυρωδιά του σκόρδου στην αναπνοή

Φάγατε σκόρδο; 5 εύκολα tips εξουδετέρωσης της δύσοσμης αναπνοής

Φάτε μαϊντανό: Οι θειούχες ενώσεις δεν απελευθερώνονται μόνο στο στόμα, αλλά και στο έντερο, από το οποίο διεισδύουν στους πνεύμονες και στο δέρμα. Αυτό κάνει την καταπολέμηση της μυρωδιάς πιο σύνθετη υπόθεση από το να καθαρίσει κανείς απλά το στόμα του. Ο μαϊντανός περιέχει ουσίες, όπως η χλωροφύλλη και οι πολυφαινόλες, που δεσμεύουν τις θειούχες ενώσεις και βοηθούν στην εξουδετέρωση της οσμής. Παρόμοια αποτελέσματα έχουν ο βασιλικός, το θυμάρι, ο κόλιανδρος, η μέντα και ο άνηθος.

Πιείτε γάλα: Η κατανάλωση γάλακτος πριν ή κατά τη διάρκεια ενός γεύματος με σκόρδο μειώνει αποτελεσματικά τη μυρωδιά. Τα λιπαρά του γάλακτος εξουδετερώνουν τις θειούχες ενώσεις, γι’ αυτό το πλήρες γάλα είναι πιο αποτελεσματικό από το γάλα με χαμηλά λιπαρά.

Πράσινο τσάι: Εάν δεν πίνετε γάλα, δοκιμάστε το πράσινο τσάι. Οι πολυφαινόλες του θα εξουδετερώσουν τη μυρωδιά του σκόρδου.

Μανιτάρια: Προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι οι πολυφαινόλες στα μανιτάρια λειτουργούν ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη ένωση στην εξουδετέρωση της μυρωδιάς του σκόρδου στην αναπνοή.

Φρούτα: Τα φυσικά ένζυμα φρούτων όπως τα μήλα, τα μούρα, ο ανανάς και τα ακτινίδια, διασπούν τις θειούχες ενώσεις του σκόρδου.

Θα μας θυμηθείτε: Το απλό κόλπο για να μην καίτε το σκόρδο στο σοτάρισμα

Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να σας καεί το σκόρδο κατά το σοτάρισμά του σε ένα μαγειρικό σκεύος με καυτό λάδι; Αυτό συμβαίνει επειδή το σκόρδο καίγεται πολύ εύκολα, καθώς όπως σημειώνει η HuffPost, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό, γεγονός που μειώνει φυσικά τον χρόνο που χρειάζεται για το μαγείρεμα.

Το κόψιμό του σε μικρά κομματάκια -όπως συνήθως το κόβουν οι περισσότεροι άλλωστε- απλώς επιδεινώνει το πρόβλημα. Και ενώ τα μικρότερα κομμάτια μαγειρεύονται πιο γρήγορα, ο κίνδυνος για να κάψετε το σκόρδο παραμένει. Ωστόσο, υπάρχει ένα απίστευτο και πάρα πολύ απλό hack που, μόλις το μάθετε, δεν θα ξανακάψετε ποτέ το σκόρδο κατά το μαγείρεμα. Με την ευκαιρία, δείτε πού μπορεί να σας βοηθήσει το σκόρδο στην καθαριότητα του σπιτιού.

Το απλό κόλπο για να μην καίτε το σκόρδο στο σοτάρισμα

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν μαγειρεύετε το σκόρδο, σύμφωνα με το One Good Thing, είναι να το ξεκινήσετε με κρύο λάδι -δηλαδή να το τοποθετήσετε σε ένα κρύο τηγάνι. Βεβαιωθείτε ότι το σκόρδο είναι πλήρως επικαλυμμένο με ελαιόλαδο και, στη συνέχεια, όπως προτείνει το Bon Appétit, ρυθμίστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και προσαρμόστε ανάλογα.

κόψιμο σκόρδου

Αφήνοντας το σκόρδο να μαγειρεύεται αργά, καθώς το τηγάνι σταδιακά ζεσταίνεται, επιτρέπει πιο ομοιόμορφο μαγείρεμα και λιγότερες πιθανότητες για να καεί.

Πώς να μαγειρέψετε το σκόρδο με άλλα υλικά

Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που θέλετε να μαγειρέψετε το σκόρδο με άλλα υλικά; Σύμφωνα με το Epicurious, το κόλπο με το κρύο τηγάνι λειτουργεί μια χαρά τόσο με κρεμμύδια όσο και με σκόρδο. Αλλά όταν μαγειρεύετε κρεμμύδια και σκόρδο μαζί, το Lakeside Table συμβουλεύει να σοτάρετε τα κρεμμύδια πριν προσθέσετε το σκόρδο. Αυτό συμβαίνει επειδή, εκτός από τα δύο άλλα ζητήματα με το σκόρδο που έχουμε ήδη αναφέρει -χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό και μικρότερα κομμάτια- το σκόρδο μαγειρεύεται, επίσης σε χαμηλότερη θερμοκρασία από τα κρεμμύδια.

Ομοίως, εάν κάνετε ένα stir fry, για παράδειγμα, όπου το σκόρδο μαγειρεύεται ανάμεσα σε πολλά συστατικά, το Bon Appétit συνιστά να προσθέσετε το σκόρδο μόνο όταν φτάσετε τουλάχιστον στα μισά της διαδικασίας μαγειρέματος. Το κοινό μεταξύ αυτών των συμβουλών είναι να αποφύγετε την προσθήκη του σκόρδου πολύ νωρίς. Το σκόρδο θα πρέπει γενικά να είναι το τελευταίο συστατικό που προστίθεται για να περιοριστεί η έκθεσή του στο ζεστό τηγάνι, καθώς έχει μια εγγενή τάση να καίγεται. Η εξαίρεση σε αυτό, όπως σημειώνει το Bob Appétit, είναι αν φτιάχνετε σάλτσα ντομάτας ή κάτι άλλο με πολλά υγρά. Σε αυτήν την περίπτωση, το σκόρδο μπορεί να μαγειρευτεί νωρίτερα, καθώς η προσθήκη του υγρού θα κρυώσει το τηγάνι.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share